VILT OG VAKKERT I DONEGAL!

Slieve League, Donegal

På nordvestkysten av Irland ligger Donegal og The Wild Atlantic Way. Her har jeg kastet meg venstrekjøringen i vold for å gå opp løypen for vår nye fottur på Irland neste vår. Nøyaktig 3,5 timer tok det å kjøre opp fra Dublin. Men tro ikke det føltes som en transportetappe – Donegal er nemlig en region med mangfold, i det ene øyeblikket tenker du «furet, værbitt», lyng og små fjellvann, i det andre øyeblikket «öppna landskap» der du skuer utover en vakker sandstrand og et krystallklart Atlanterhav og i det tredje er du gjennom noen pittoreske små landsbyer med murhus og fargeglade hortensiaer så store som busker. Og den rød fuschia’n, da – som vokser vilt her som busker, eller skulle jeg si «trær»? Og alt innrammet av dette utrolig grønne og frodige. Irland er virkelig balsam for sjelen! 

Jeg kunne føyd «vått» til vilt og vakkert, men de siste dagene har mange hengt klesvasken ut til tørk i solen! Her – som det så ofte skifter fra sol til små drypp og skurer… Er irene verdens største optimister, tenkte jeg. Eller er de så sikre på at været blir bra i dag? Jeg valgte det siste og fant fram solbrillene  Og Donegal har virkelig vist seg fra sin beste side også værmessig, så her er det bare å nyte behagelig temperatur og ditto turvær og fylle lungene med luft som føles god og ren! Nevnte jeg menneskene her? Donegal er oppriktig og positivt nysgjerrig på deg som gjest og ønsker at du skal sitte igjen med et godt inntrykk av dem og av området. Her hersker det ekte og genuine, noe som også gjelder språkmessig – litt vrient kan du si, å finne fram når veiskiltene kun har irske navn. Men veldig sjarmerende også!

I Donegals program lover vi deg en variert uke i irsk natur med alt fra pilegrimsvandring til spektakulære klippevandringer og selvsagt Donegals høyeste topp Errigal som ligger i den vakre Nasjonalparken. På fridagen tar vi en svipptur inn i Nord-Irland. Med nærheten til Atlanterhavet er Donegal stedet for fisk og sjømat, og jeg har spist den beste fish & chips ever godt akkompagnert av ølet de produserer i regionen. Les mer om fotturen i Donegal som har avgang 10. mai.

Men nå gir vi deg valgets kvaler! Vår populære fottur i Kerry og på Dingle er som alltid med i vår reisekalender. Den byr på høydepunkter som Irlands høyeste fjell, klippeøya Skelligs, Dingle, feiende irsk sang og musikk! Svært variert program, med andre ord – og våre reisende mener nettopp at turenes variasjon og det vidunderlige irske landskapet gir turen topp score! Les mer

Escape Aktiv ønsker FAILTE IRELAND – VELKOMMEN TIL IRLAND!

Donegal, juli 2017 – Vera K. Sletto