York + 14 kor + 1 korps = SANT!

terje tjelle

Av Terje Tjelle / terje@escape.no

Hvem har sagt at kor og korps ikke kan blandes?

En meget hektisk, men spennende musikalsk langhelg i York er tilbakelagt. Jeg sitter her og puster ut noen timer før neste kortur til Warszawa kaller!

Hvordan beskriver man York? Denne sjarmerende og gamle byen er proppfull av gammel historie og en reise tilbake til røttene forteller historien om vikingene, romerne og angelsakserne. Dette kan man se i byens utsøkte arkitektur og brosteinsgater. Byen er blitt et kirkesentrum i England og er i dag den nest høyeste i det engelske kirkehierarkiet.

Gågata i York

Nå, tilbake til helga…

6. oktober fløy vi godt over 230 sangere fordelt over 14 kirkekor og 40 korpsmusikanter over til York for å delta i vår aller første Kirkekorfestival. Ved hjemkomst er forhåpentlig den tyngste kofferten fylt opp med  masse opplevelser! Alt fra historie, mat og drikke, puber, de sosiale- og til sist men ikke minst de musikalske opplevelsene. Vakre minner!

Og FOR en musikalsk helg dette har vært. En har følelsen av å ha invadert York med vakker sang og korpsmusikk fra Norge.

Her synges det på torget

Det har blitt sunget på torg og i x antall kirker. Avslutningskonserten i  St. Lawrence Church ble en helt vakker og spesiell avslutning av korfestivalen, hvor 230 sangere stemte i Halleluja koret av Handel.

Korsang på torget

Ikke nok med sangene har runget på ethvert hjørne, men våre musikanter fra Jernbanens Musikkorps Oslo har også holdt flotte konserter, blant annet sammen med det lokale jernbanekorpset fra York, York Railway Institute Band.

Det beste var da ALLE, både kor og korps, stemte i «Thank you for the Music» av Abba på Parliament Street, ja da var det magisk stemning i York.

Sjekk gliset til selveste sjefen – så fornøyd!
Her spiller Jernbanens Musikkorps

Så hvis du hører noen av de lokale i York sier forsiktig; «Oh my God, they are back again», så er det ikke vikingene som har kommet tilbake på et nytt tokt, men Escape Musikkreiser som arrangerer kor- og korpsfestival i vakre og spennende York i England.

Vår spreke og freshe reiseleder Tove Kjellerød

Kirkekorfestivalen går sannsynligvis annethvert år, så det er bare å kontakte oss om du vil vite mer, musikk@escape.no.

Hvert år arrangerer vi sammen med turistmyndighetene i York, Scandinavian Choral Festival. Denne korfestivalen går i mai hvert år, og i 2018 blir det den 12. gangen vi kjører den. Sjekk ut festivalen på www.korfestivalyork.no.

Velkommen til York!

Vi sees!

Musikkhilsener Terje