Reisebrev fra Wien

Vakre Wien! Denne byen ved Donau var en gang Europas hovedstad i århundrer, noe som preger byen den dag i dag. Bybildet er preget av vakker arkitektur, historiske bygninger og grønne store parker. Her finnes universiteter, høyskoler, musikk- og teaterakademier, konsertsaler og museer i fleng.
Gode shoppingmuligheter og yrende cafeliv på en av de mange gamle originale wienercafeene!

Et stykke Sachertorte og en god kopp kaffe på en utekafé - da har man det godt!

Sentrum av Wien ligger kun en 30-minutters kjøretur fra flyplassen. Man kan fly direkte fra Oslo Lufthavn (OSL) til Wien flere ganger i uken, og flyturen tar ca. 2,5 timer.

Vi arrangerte nylig tur for et firma med en 3-dagers konferanse til Wien. Byen har flere store konferansehotell. Denne gruppen på over 90 personer bodde på Hotell Savoyen, ca. 1 km fra sentrum. Hotellet kan anbefales på det varmeste – høyt servicenivå, topp kvalitet på mat og store konferanserom med velutstyrte teknisk løsninger!

I tillegg til en faglig del ble det også tid til sosiale aktiviteter:
-En av kveldene ble det musikalske opplevelser med klassisk konsert i det verdenskjente Schönbrunn slott hvor det ble fremført mesterverk av Wolfgang Amadeus Mozart og Johann Strauss, ledsaget av sang og dans.
-Dagen etter hadde vi vandring i Wien med lokalkjente guider. Spennende historier med humoristisk vri ble fortalt. Gruppen ble geleidet utenfor masseturismens oppgåtte stier og vi fikk besøkt mange av de lokale autentiske stedene i byen.
-Den siste kvelden ble avsluttet på den eldste restauranten i Wien, Griechenbeisl, som har sin historie helt tilbake til 1400-tallet. Det har vært, og er fremdeles, et kjent møtested for selebre gjester. Blant disse kan Mozart, Schubert og Beethoven nevnes. På veggene i restauranten finner man fortsatt deres originalsignatur med personlig hilsen.
.Man kan ikke ha vært i Wien uten å ha prøvd en skikkelig «Wiener Schnitzel». Her serveres det store gode porsjoner etterfulgt av den originale «sachertorte» til dessert.

Andre morsomme aktiviteter i Wien: 

« The riding dinner» En gastronomisk og kulturell sansetur!
De mange hestekjørerne med sine elegante vogner preger bybildet i Wien. Hvorfor ikke velge en annerledes form for middag kombinert med kultur og historie?
Aktiviteten «The riding dinner» kombinerer en sightseeingtur med guide gjennom Wiens gater i hestevogn med kulinariske delikatesser av wiensk mat. Det blir servert ulike spesialiteter på forskjellige stopp underveis. Man kjører innom de lokale stedene i »de bortgjemte gatene» mens man nyter et glass vin fra hestevognen.

« Midnattscruise på Donau»
Nyt severdighetene i Wien «by night» på båttur langs Donau. Her serveres det 3-retters middag med musikk i flotte omgivelser. Menyene kombinerer tradisjon og fantasi. Rettene er tilberedt om bord av kokken.

«City challenge Wien»
Utforsk Wien på en spennende, underholdende og leken måte!
City Challenge Wien er et iPad-guidet interaktivt byspill som kombinerer den virkelige verden med den virtuelle verden.
Man deles inn i lag på ca. 5 pers. Hvert lag får utdelt en Ipad. Her ligger det ulike oppgaver, koder og rebuser man skal løse underveis. Dette er en unik måte å bli kjent med byen på.
Kombineres gjerne med et pub-besøk eller cafebesøk der det også venter ulike oppgaver!

« Wien with locals»
Møt en lokal, en «echten Wiener», som viser deg Wien med «kick bikes». Opplev de lokale bydelene, hipster-distriktene, og drikk en «Spritzer» på en skjult, koselig bar eller en kaffe i et tradisjonelt wienerkaffehus i gamlebyen!
Wien er en omfattende by, og det tar tid å utforske den til fots. Derfor er «kick bikes» perfekte løsningen! Nyt musikken på museumskvartalet eller slapp av i Donaukanalen, og bli kjent med det virkelige livet til den wienske folket.
Vær en lokal for en dag!

Kombiner Wien-tur med Elton John konsert, mai 2019
Elton John kommer til Wien 1. og 2. mai 2019. Evenementet finner sted på konsertarenaen Wiener Stadthalle. Kombiner våren i Wien med denne flotte legendariske artisten!

Wien er også et fantastisk utgangspunkt for reiser til andre spennende destinasjoner, som for eksempel Budapest eller Bratislava.
Bratislava er fortsatt en uoppdaget perle. Masseturismen har ennå ikke inntatt denne byen sammenlignet med andre store europeiske byer.

Fra Wien kan dere bestille busstransport som tar ca. 1 time, eller reise med båt på Donau. På solfylte dager kan dere sitte på soldekket og nyte utsikten mens dere får servert mat og drikke underveis. Båtturen tar ca. 1 1/ 2 time.

Bratislava er hovedstaden i Slovakia, og har ofte blitt omtalt som” skjønnheten på Donau”. Den har en sjarmerende liten gamleby med pittoreske gater fyllt med gode restauranter, barer og lokale butikker. For de vininteresserte anbefaler vi utflukter til  Modra og Pezinok  – to vinlandsbyer med lang tradisjon i å lage vin.

Andre populære aktiviteter er et besøk til Bratislava slott. Dette er selve symbolet på Bratislava og er et historisk landemerke. Slottet ligger oppe på en ås og har en fantastisk utsikt utover både Bratislava og Donau.

Velger man å reise rundt juletider, så anbefaler vi å besøke det idylliske julemarkedet i byen. Her selges god drikke og alle mulige lokale matspesialiteter.

Hilsen Line Charlotte Bergersen – Escape Firmareiser – line-charlotte@escape.no

Ta kontakt med meg dersom du ønsker en skreddersydd firmareise til Wien!