Firmareiser

Publisert: 9. mai 2019

Møt Jessica – vår nye dame på firmareiser

Fra tjukkeste Buenos Aires til lille Karmøy – og videre hit til Escape. Jessica har gjort litt av en reise, på mange plan.

Her i Escape jobber det en spennende bukett med bereiste mennesker. Et av våre siste tilskudd er Jessica Velde, og hun er den første sør-amerikaneren i Escape-familien. Hvordan storbyjenta fra Buenos Aires havnet her hos oss i Escape Firmareiser? Det er en historie som begynte for mange år siden, på de syv hav ...

En eventyrlysten ung dame

Jeg er født og oppvokst midt i tjukkeste Buenos Aires – i hjertet av tango-, biff-, Evita- og Maradona-landet Argentina.

Til tross for å ha vokst som «porteña» (som Buenos Aires- innbyggere kalles), i en by med et rikt kulturelt mangfold hvor opplevelsene aldri er langt unna, var det nysgjerrighet og eventyrlyst som tok meg til sjøs tidlig i 20-årene for å se mer av verden.

Det ble noen magiske år på de syv hav om bord i flere av Royal Caribbean sine cruiseskip - fra ville og majestetiske Alaska til eventyrlige Hawaii, fra reggaerytmene i Karibien til eksotiske Midtøsten, fra det vakre Europa til det fargerike Sørøst-Asia.

Som i de fleste eventyr finner man en kjærlighetshistorie, og det var nettopp kjærligheten som for 20 år siden førte meg til norsk jord. Det er det kanskje mange som kjenner seg igjen i?

Jessica Velde i snø.

Jovisst er det kontrast mellom Argentina og Vinter-Norge, men heldigvis trives jeg like godt i vinterstøvler som høye hæler.

Fra høye hæler til gummistøvler

Jeg flyttet altså til Norge, nærmere bestemt Karmøy på Vestlandet. Høye hæler ble fort byttet ut med gummistøvler, biff ble byttet ut med med komle, spansken med æ, ø og å, solskinn med «litt» regn og stiv kuling, og det urbane livet med vakre naturopplevelser!

Muligheten til å kunne jobbe innen reiseliv de siste 15 årene har vært ekstra inspirerende for meg etter flyttingen til landet langt mot nord. Dette var en inspirasjon jeg ønsket å formidle videre til alle jeg kom i kontakt med - venner, kjente og kunder.

Nå er jeg tilbake i storbyen – denne gangen uten høye hæler. For snart tre måneder siden satte jeg kursen mot hovedstaden, hvor jeg var så heldig å bli en del av Escape Travel-familien. Her får jeg lov til å jobbe videre med det jeg elsker mest: nemlig reiser!

Gjennom reiser ser vi verden og oss selv på en ny måte. Vi møter nye mennesker, lærer å sette pris på både forskjellene, og likhetene og vi blir rikere på opplevelser – og ikke-materialistiske ting.

Sammen med mine dyktige og kreative kolleger Ann Merete, Inger Line, Kjersti og Line, skreddersyr vi unike turer for bedrifter som ønsker å styrke samholdet eller gjøre litt ekstra stas på sine ansatte.

Italia capri

Italia er vakkert, og en tur til Capri står høyt på lista.

Italiensk pizza

Italia byr på herlige kulinariske opplevelser.

Favorittdestinasjon?

De flotteste opplevelsene er uavhengige av destinasjonen, men jeg er blitt mer og mer fascinert av den italienske kulturen. En utrolig fin blanding av gamle tradisjoner, landskap som tar pusten fra deg, og et rikt utvalg med herlige kulinariske opplevelser.

Ellers så har jeg mye igjen å oppdage av mitt vakre hjemland Argentina, og med flere flyruter til det lidenskapelige landet i sør, er det blitt lettere (og billigere), å reise tilbake til gamle trakter.