Julemarked på Opernpalais på Mitte i Winter Berlin, Tyskland. Adventmesse dekorasjon og boder med håndverksgjenstander på basaren.

elvecruise

Publisert: 8. mars 2023

Mor og meg på julemarkedscruise på Rhinen

Som en fersk ansatt i Escape Travel, ønsket jeg å lære mer om hva de andre avdelingene på bygget driver med.

En dag i starten av desember på kontoret får jeg plutselig øynene opp for turen «Julemarkedscruise på Rhinen» som mine kollegaer i Escape har produsert.

Jeg trenger ikke mye betenkningstid før jeg tar opp røret og ringer til mor i Molde.

«Vil du bli med meg på elvecru...»

Mor sitter bak rattet på vei hjem etter en slitsom dag på arbeid. Før jeg rekker å fullføre spørsmålet, avbryter hun «Ja, jeg er med. Bare bestill du». Da jeg kommer til i samtalen, spør jeg om hun vet hva et elvecruise er. Hun synes det er et dumt spørsmål og ber meg booke oss på turen.

Naturligvis gjør jeg som mor sier, jeg bestiller turen (samtidig som jeg stusser litt over hennes impulsive og bastante beslutning).

Img 8946

Hils på impulsive mor, Susann!

Img 2107

Og her har dere meg, nysgjerrige June.

Fortvilet

Like etter bestillingen er gjennomført, sender jeg over bekreftelse og program til mor. Hun er nå kommet hjem, og hodet har samlet seg. Etter at bekreftelsen plinger inn i en innboks i Molde, tar det ikke lang tid før telefonen ringer.

«Dette er jo ikke noe cruiseskip? Og er ikke dette en seniortur?», hører jeg i den andre enden fra en 44 år gammel bekymret og stresset mor. Hun tviler på impulsiviteten hun plutselig fikk over seg.

Jeg på 23 år forklarer det lille jeg vet om elvecruise. Så drar jeg en liten hvit en om at bestillingen ikke kan kanselleres, og vi derfor må gjøre det beste ut av det. Hun sukker fortvilet over sitt impulsive innfall tidligere på dagen.

«Hva er det egentlig jeg har sagt ja til?» Mor, Susann

Skeptisk mor + eventyrlysten datter = ?

Det er dagen for avreise, og jeg sitter på toget på vei til Gardemoen for å møte (fortsatt skeptiske) mor som nylig landet fra Molde. Vi kommer oss til gaten og får øye på en smilende og søkende mann i en rød Escape Travel-jakke.

Ulf møter oss med et smil og introduserer seg selv. Han registrerer at vi er ankommet og gir oss kort praktisk informasjon. Dette er første gangen både jeg og mor er på en reise hvor vi ikke står for logistikken og planleggingen. Med informasjonen vi mottok før avreise og kontrollen vi skjønner Ulf har, kjenner vi roen senker seg og vi gleder oss til å nyte behagelige dager.

Skuldrene senker seg på mor

Etter ankomst Frankfurt og mottatt bagasje, samles reisefølget rundt Ulf for videre instrukser. Jeg og mor ser rundt på de andre deltakerne. Vi konkluderer for oss selv at vi drar ned snittalderen for denne gruppen. Personlig tenker jeg ikke noe på det og ser frem til en fin tur. Mor er kanskje noe mer skeptisk.

Utenfor flyplassen venter bussen som skal kjøre oss til Strasbourg i Frankrike hvor skipet ligger til kai, en kjøretur på cirka 2,5 timer. Strasbourg ligger ved Ill-elven, en bi-elv til Rhinen, som i dette området danner grensen mellom Frankrike og Tyskland.

I bussen guider Ulf og forteller en rekke spennende historier og fakta fra stedene vi passerer. Jeg ser nå skuldrene til mor senker seg, og at hun koser seg.

Vi tar et stopp på veien til Strasbourg da det rumler i flere mager.

Klart vi skal spise bratwurst når vi er i Tyskland!

Skipet som fortjener et «wow»

I det vi stiger ut av bussen på kaia i Strasbourg, blir vi møtt av smilende matroser, klare for å laste bagasjen vår om bord. Jeg og mor ser spent på hverandre i det vi stiger om bord. Med store øyner ser vi rundt oss og klarer ikke si annet enn: «Wow»!

Rangert 5 stjerner

MS Amadeus Imperial

Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2020
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Lekkert førsteklasseskip, designet for å tilby sine gjester en kombinasjon av innholdsrike elvecruisedager med en rolig og intim skipsopplevelse.
Om bord er det restaurant, to salonger, terrasse, treningsrom, frisør, heis, soldekk og Wi­-Fi i fellesområdene. Det finnes et begrenset antall sykler til utlån.

Alle lugarene er utvendige. Suitene ligger på øvre dekk og har balkong.

Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk alene.

Vi samles i skipets elegante salong, hvor cruisedirektøren og crewet ønsker oss velkommen og vi får servert en velkomstdrink. Etter en felles skål er det nå tid for middag.

En fantastisk deilig velkomstmiddag med utvalgte spesialiteter tilberedt av kokken om bord. Vi er ikke redde for å gå sultne de neste dagene!

Skipet ligger til kai i Strasbourg over natten.

Når vi finner sengen etter første dag, ligger vi overveldet av begeistring og inntrykk. Hittil er alt langt over forventingene, og vi forsvinner raskt inn i drømmeland med et smil om munnen.

Cruiset startet i Strasbourg og avsluttet i Köln

koln

Smaksopplevelsene på vårt flytende hotell

Maten om bord var en uforglemmelig opplevelse. Vi så frem til hvert eneste måltid og var spent på hva som ville stå på menyen. For både lunsj og middag hadde vi tilgang til en variert meny med ulike alternativer, som tilfredsstilte både små og store apetitter.

«Vi kunne ikke vært mer fornøyd med kvaliteten på maten og servicen om bord på skipet. Det var virkelig en opplevelse utenom det vanlige.»

Vi plukket rettene vi ønsket fra menyen, mens servitørene skjenket vin i glassene våre, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med kvaliteten på maten og servicen om bord på skipet. Det var virkelig en opplevelse utenom det vanlige.

Til tider måtte vi velge bort retter eller dele en forrett, da vi ble raskt mette, men likevel var vi nysgjerrige og ønsket å smake på alt som ble servert. Frokostbuffeten var fantastisk og hadde noe for enhver smak.

Hvordan noen gang toppe denne julestemningen?

Vi fikk oppleve de fantastiske julemarkedene langs Rhinen som hadde en unik og stemningsfull atmosfære. Hver by hadde sitt eget særpreg, men i alle fant vi glede, varme og hygge. Julemarkedene var pyntet med store juletrær, lys og vakre dekorasjoner, og duften av nystekte kaker og varm gløgg lå i luften. Det var umulig å ikke la seg rive med.

Det var noe magisk ved å vandre gjennom dekorerte gater, lytte til julemusikk og smake på lokale spesialiteter. Dette ga uten tvil en helt ny julestemning vi ikke har kjent på tidligere.

Klart det ble noen kopper med Glühwein

Glühwein er en populær tradisjon på julemarkeder og vinterfestivaler i Europa. Det er en varm og krydret vinbasert drikke.

Det kan sammenlignes med gløgg her hjemme, men det er noen forskjellige ingredienser og smaker som gjør dem forskjellige drikker.

Mye mer enn bare julemarked

Jeg følte behov for en kort pause hvor jeg tilbrakte tid alene i lugaren. Det store panoramavinduet i lugaren ga meg muligheten til å slappe av i sengen og beundre de historiske landsbyene og bygningene som vi passerte på Rhinen. (Lugarbildet er tatt i en litt annen årstid, herlig med store vinduer uansett om du reiser sommer eller vinter).

Skipsverten om bord formidlet spennende historier og fakta om landskapet og stedene vi passerte over høyttaleranlegget, som vi selv kunne styre volumet på. Dette var en unik sightseeing-opplevelse, hvor jeg kunne nyte omgivelsene i fred og ro.

Da vi ankom de ulike byene, fikk vi også oppleve spektakulære bygg og landskap. Selvsagt fikk vi se de unike stemningsfulle julemarkedene, men vi hadde også god tid til å utforske byene og hva de hadde å tilby. Dette var en fantastisk måte å oppleve kulturen i hver by og historiene som omga dem.

En fantastisk opplevelse!

Tross en skeptisk mor, og vi var blant de yngste passasjerene om bord på elvecruiset, gjorde dette ingenting! Vi kan ikke beskrive hvor mye vi koste oss på denne turen og hvor hyggelig det var å være i selskap med de andre passasjerene. Vi ble godt kjent med flere av dem og har til og med skapt nye vennskap.

Ikke siste gang vi drar på elvecruise

Jeg vil absolutt anbefale alle å dra på elvecruise uansett alder. Det er en unik måte å reise på hvor man kan oppleve så mye uten å måtte pakke og flytte fra hotell til hotell. Vi sitter igjen med så mange fantastiske inntrykk og opplevelser som vi fortsatt snakker om og vil fortsette å gjøre.