Russiske vannveier

Panoramautsikt mot Moskvas Kreml og Moskvaelven, Russland

Elvecruise i Russland er for mange ensbetydende med cruise på Volga. Europas lengste elv er et eventyr av en vannvei, som gir deg et vell av muligheter til å bli kjent med verdens største land. Men cruise på russiske vannveier er mer enn bare Volga. Elvecruisene vi tilbyr går også på mindre kjente elver som Dnepr og Prypjat, der Ukraina og Hviterusslands hemmeligheter vil åpenbare seg.

Allerede på 1700-tallet drømte Peter den Store om at det burde være mulig å seile mellom St. Petersburg og Moskva. I dag binder kanaler, elver og Europas to største innsjøer disse to metropolene sammen. Gå inn på de ulike programmene, les om opplevelsene, bli kjent med skipene – og finn din reise!

Желанный!

St. Basil's Katedralen i Moskva

Moskva

Langs breddene av den nesten 500 kilometer lange Moskva-elven ligger selve hjertet i det enorme russiske imperiet. I dag har byen Moskva mer enn tolv millioner innbyggere, og er landets største by.

Under våre dager i millionbyen besøker vi det berømte Kreml og Den røde plass. Du kan også bli med Rustningskammeret – tsarens fantastiske skattkammer med gamle våpen, kjøretøy og ikke minst de berømte Fabergé-eggene. Men det er også mye du kan gjøre på egen hånd i Moskva: byen har et uteliv i verdensklasse, med hippe utesteder og fantastiske restauranter, samt nok gallerier og museer til at du kan tilbringe ukesvis uten å gå noen steder om igjen. For ikke å glemme opera, teater, ballett og sirkus!

Metrosystemet er en unikt russisk kulturopplevelse, og sannsynligvis verdens vakreste T-bane. Stasjonene er dekorert i krystall og marmor, og holdes gnistrende rene, til tross for mange millioner passasjerer hver eneste dag.

Vår valgfrie utflukt «Moscow by Night» er en vakker og storslått opplyst opplevelse! Her får du se alle de viktigste bygningene i byen etter solnedgang, i strålende flombelysning.

Oppstandelsens kirke (frelser på sølt blod). St. Petersburg

St. Petersburg

Velkommen til Russlands svar på Venezia! Med et imponerende nettverk av kanaler som snor seg mellom bygningene og gir byen et sjarmerende preg. St. Petersburg har ingen skyskrapere, men hundrevis av kanaler, fantastiske byggverk og brede avenyer.

St. Petersburg er en svært ung by, grunnlagt av Russlands kanskje aller mest fargerike statsoverhode – Peter den Store – i 1703. Byen var hovedsete for de russiske tsarene, og herfra styrte de sitt enorme imperium. Her er aktivitetsmulighetene store, men et must er å få med seg Eremitasjen, et av verdens viktigste kunstmuseer. Blant kunstnerne som er representert her, finner vi Rembrandt, Leonardo da Vinci, Gaugin, El Greco og Rafael. Det er lett å la seg rive og nyte synene i timevis, men husk at det er mye annet å se.

Ikke gå glipp av en tur på Russlands mest kjente gate, Nevskij Prospekt. Opplev fem kilometer med butikker, barer, parker, kirker og mennesker av alle typer. Og når du først er utendørs, sørg for å få med deg noen av de titalls parkene i sentrum. Alle er flotte anlegg, med minnesmerker, aktiviteter og et enormt utvalg av unike fotomuligheter. Kommer du hit vinterstid, er det bare å leie seg et par skøyter og nyte isen på de mange kunstige innsjøene.

St. Petersburg er en storbyopplevelse helt ulik alle andre, og vi anbefaler på det sterkeste å ta noen ekstra dager i byen etter at du har fullført programmet ditt. Vi hjelper deg gjerne med innlosjeringen og forslag til utflukter.

Panoramautsyn mot byen Astrakhan, Russia

Astrakhan

Som en portal til eventyret står Astrakhan med begge sider av majestetiske Volga godt innenfor bygrensene. Herfra er det kort vei til Det kaspiske hav, og alle de interessante naturformasjonene som følger av dette.

Byen er den lavestliggende i Russland – 28 meter under havets overflate. Befolkningsmessig er den omtrent på størrelse med Oslo, men den føles på mange måter mindre og lettere å navigere. Nærheten til sjøen gjør den til et av de større knutepunktene for Russlands fiskeriindustri, og et besøk på fiskemarkedet Selenskiye Isady gir deg et energisk og til tider høylytt bevis på nettopp dette. Skal du ta med deg suvenirer hjem herfra, er det tørket fisk som har lengst holdbarhet.

Dersom du tar et elvecruise fra Astrakhan har du mye å se frem til på reisen langs Volga. Det er allikevel visse severdigheter du bør få med deg i byen før skipet legger fra kai. Byens festning, Kreml, er flere vakre stykker arkitektur plassert tett på hverandre. Dette komplekset stammer fra 1500-tallet, og byens moderne historie regnes gjerne fra festningens grunnleggelse. Byens multikulturelle ansikt ser du tydelig i de mange vakre gudshusene som ligger spredt rundt i bydelene, så husk kamera!

Escape har avtaler med flere av hotellene i byen som gir aller best valuta for pengene. Gi beskjed dersom du ønsker å tilbringe noen ekstra dager i byen før eller etter cruiset ditt, så fikser vi naturligvis dette.

Alle våre elvecruise i Russland, Ukraina og Hviterussland

September 2021

Mai 2022

Juni 2022

Juli 2022

August 2022

September 2022