Russiske vannveier

Oppstandelseskirken med refleksjon i elveoverflaten

Et elvecruise på Volga – Europas lengste elv – er et eventyr som gir deg et vell av muligheter til å bli kjent med verdens største land.

Det klassiske cruiset mellom Moskva og St. Petersburg er en spennende reise mellom to vakre storbyer – både moderne og historietunge på hver sin måte. På veien venter den autentiske landsbygda, flere historiske byer og byggverk som vil få deg til å måpe.

Men cruise på russiske vannveier er mer enn bare Volga. Elvecruisene vi tilbyr går også på mindre kjente elver som Dnepr og Prypjat, der Ukraina og Hviterusslands hemmeligheter vil åpenbare seg.

Allerede på 1700-tallet drømte Peter den Store om at det burde være mulig å seile mellom St. Petersburg og Moskva. I dag binder kanaler, elver og Europas to største innsjøer disse to metropolene sammen. Gå inn på de ulike programmene, les om opplevelsene, bli kjent med skipene – og finn din reise!

Желанный!

St. Basil's Katedralen i Moskva

Moskva

Langs breddene av den nesten 500 kilometer lange Moskva-elven ligger selve hjertet i det enorme russiske imperiet. I dag har byen Moskva mer enn tolv millioner innbyggere, og er landets største by.

Vi skal besøke det berømte Kreml og Den røde plass, og du kan også se Rustningskammeret – tsarens fantastiske skattkammer med gamle våpen, kjøretøy og ikke minst de berømte Fabergé-eggene.

Vår valgfrie utflukt «Moscow by Night» er en vakker og storslått opplyst opplevelse! Her får du se alle de viktigste bygningene i byen etter solnedgang, i strålende flombelysning.

Oppstandelsens kirke (frelser på sølt blod). St. Petersburg

St. Petersburg

Velkommen til Russlands svar på Venezia! Med et imponerende nettverk av kanaler som snor seg mellom bygningene og gir byen et sjarmerende preg. St. Petersburg har ingen skyskrapere, men hundrevis av kanaler, fantastiske byggverk og brede avenyer.

St. Petersburg er en svært ung by, grunnlagt av Russlands kanskje aller mest fargerike statsoverhode – Peter den Store – i 1703. Byen var hovedsete for de russiske tsarene, og herfra styrte de sitt enorme imperium.

St. Petersburg er en storbyopplevelse helt ulik alle andre, og vi anbefaler på det sterkeste å ta noen ekstra dager i byen etter at du har fullført programmet ditt. Vi hjelper deg gjerne med innlosjeringen og forslag til utflukter.

Panoramautsyn mot byen Astrakhan, Russia

Astrakhan

Som en portal til eventyret står Astrakhan med begge sider av majestetiske Volga godt innenfor bygrensene. Herfra er det kort vei til Det kaspiske hav, og alle de interessante naturformasjonene som følger av dette.

Byen er den lavestliggende i Russland – 28 meter under havets overflate. Befolkningsmessig er den omtrent på størrelse med Oslo, men den føles på mange måter mindre og lettere å navigere. Nærheten til sjøen gjør den til et av de større knutepunktene for Russlands fiskeriindustri, og et besøk på fiskemarkedet Selenskiye Isady gir deg et energisk og til tider høylytt bevis på nettopp dette. Skal du ta med deg suvenirer hjem herfra, er det tørket fisk som har lengst holdbarhet.

Alle våre elvecruise i Russland, Ukraina og Hviterussland

Juni 2022

August 2022

September 2022