Espen Hoff

Espen Hoff 3
Landskap i Chianti-regionen, Toscana, Italia

Espen Hoff er utdannet innenfor hotell- og restaurantfaget og har arbeidet med mat og vin i hele sitt voksne liv. Han har i mange år arrangert mat- og vinsamlinger i Italia i egen regi, og han har et varmt engasjement for nettopp det vi spiser og drikker både til hverdag og til fest.

Espen Hoff har hatt reiselederoppdrag for Escape siden 2009. Da han ble pensjonist fra SAS etter 32 år som air steward og senere som air purser. De siste årene i SAS var Espen leder for Inflight Service med ansvar for mat, drikke og salg ombord i SAS Norge. Erfaringene fra SAS har vært gode å ta med seg inn i jobben som reiseleder.

Espen trives svært godt i Russland, men Italia ligger også hans hjerte nær etter utallige oppdrag både for SAS og Escape.

Gjennom Escape har han hatt mange reiser med elvecruise og turer i Russland, Asia og i Europa, men også på ordinære cruise med større skip.

Det har vært spennende turer med utfordringer, men det handler hele tiden om å ligge «ett steg foran» for å kunne møte gjestenes behov og svare på de mange spørsmål og ønsker som gjestene har.

– Det er en spennende jobb å være reiseleder i Escape. Det viktigste er å kunne innfri gjestenes forventninger og å løse de utfordringene man møter. Det morsomste er å møte gjester som har vært med oss på tidligere turer og det å oppleve at de gjerne vil være med oss på tur igjen, sier han.