Reiseleder

Inger-Torill Kirkeby

Inger Torill Kirkeby
Titicacasjøen i Andesfjellene på grensen mellom Peru og Bolivia

Inger-Torill Kirkebys motto er: «There is so much to see and experience…».

Dette gjelder ikke bare jobben som guide, men er hennes måte å se på livet, verden, menneskene og vår felles arv. Hun har reist mye i Asia, Sør-Amerika og USA både privat og i jobbsammenheng. Inger-Torill er interessert i mennesker, politikk og samfunnsliv, og hun har studert kunsthistorie og historie ved Universitet i Oslo og Høgskolen i Vestfold. Alt dette har ført til interesse for og kunnskap om de stedene hun besøker, menneskene hun møter og både geografiske og kulturelle opplevelser på reiser rundt om i verden, og de siste årene altså aller mest i USA.

– Jeg elsker å reise! Og kanskje aller helst i USA, som var hjemlandet mitt i nesten 17 år. På mange måter synes vi at vi kjenner USA; fra daglige nyhetsoppdateringer, fra musikk, fra teater og film, vi oversvømmes jo nesten av amerikansk kultur. Samtidig opplever reisende at det er mye som er helt annerledes enn vi trodde. USA byr på et så utrolig mangfold både når det gjelder natur, mennesketyper og kultur, sier hun.

Inger-Torill har jobbet som reiseleder siden 2008, og hos oss i Escape siden 2014. Også Sør-Amerika er et av hennes favorittreisemål:– Sør-Amerika er et spennende og populært reisemål med en fantastisk vakker natur med høye fjell og store sletter, regnskog og fossefall, og flotte strender både mot Atlanterhavet og Stillehavet. Og Macchu Pichu og Titicaca-sjøen er steder jeg tror de fleste drømmer om å oppleve, – og det bør ikke bli med drømmen!