Jens-Erik Barstad

Reiseleder
Panoramautsikt over hustakene og de ikoniske steintårnene i San Gimignano, den middelalderske bakketoppsbyen som ligger blant grønne vingårder i hjertet av Toscana, Italia.

Jens-Erik har jobbet for oss i 20 år, den første tiden for musikkavdelingen. Han er utdannet lektor ved Universitetet i Oslo, og i historie valgte han å fordype seg i den antikke perioden, med særlig vekt på romersk historie.

– Som friluftsmann med lidenskap for kunst og kultur, det italienske språk og antikkens betydning for vår måte å tenke på og organisere oss på, har fokuset mitt vært å lage turer som setter sine spor i sjelen, med en herlig blanding av kultur og naturopplevelser, sier han.

Jens-Erik har vært på utallige turer langs Liguria-kysten, og også turene i Frans av Assisis fotspor i østlige Toscana har vært populære.

– Det er alltid like inspirerende og er næring for kropp og sjel. «Å reise er å leve», er kloke ord av H.C. Andersen som godt kunne vært mitt motto. For øvrig vil jeg påstå at mine erfaringer som pedagog og sommerjobb som sauegjeter i Toscana har gitt meg helt spesielle kvalifikasjoner som reiseleder, sier han.

Bli med Jens-Erik på tur

September 2024