Reise i koronatider

Ung kvinne ved sjøen som ser på solnedgang og lager en hjerteformet fingerramme. Skutt i Cape Town, Sør-Afrika.

Vi på Escape Travel setter våre gjesters trygghet i første rekke. Gjennom 15 år har vi håndtert både naturkatastrofer og globale helseutfordringer, og fortsetter å bruke vår erfaring og verdensomspennende kontaktnett for å sikre at alle våre gjester føler seg trygge og ivaretatt på reise med oss.

Innreiseregler og lokale smittevernsregler endrer seg raskt, og vi oppdaterer informasjonen til våre gjester løpende.

Lurer du på noe i forbindelse med din Escape-reise, så vit at er du hjertelig velkommen til å ringe oss på telefon 24 14 94 00 (mandag – fredag kl 10-14). Du kan også nå oss på post@escape.no. Vi vil besvare din henvendelse så fort vi kan.

Oppdateringer rundt koronasituasjonen

Oppdatering 24. september: UDs globale reiseråd fjernes fra 1. oktober
Reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land utenom EU/EØS, Storbritannia og Sveits, samt enkelte land og områder utenfor Europa, forlenges ikke etter utløpsdatoen 1. oktober.

Enkelte land vil fortsatt ha reiseråd etter at det globale reiserådet oppheves, både av pandemi- og sikkerhetsrelaterte årsaker. Sjekk hvilke land dette gjelder her.

Vi anbefaler alle våre gjester å laste ned appen Reiseklar (du finner den på App Store eller Google Play). Her finner du reiseinformasjon til alle land Norge har utenriksstasjoner i.

Oppdatering 27. august:

Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Det er også gjort unntak for noen land og områder på EUs såkalte tredjelandsliste. Reiserådet gjelder til 1. oktober.

Oppdatering 6. august:
Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Det er også gjort unntak for noen land og områder på EUs såkalte tredjelandsliste. Reiserådet gjelder til 1. september.

Oppdatering 18. juni:
Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen og Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. Det vil likevel fortsatt være restriksjoner og innreisekarantene fra flere av landene, basert på de kriteriene helsemyndighetene setter.

Oppdatering 21. mai:
Det globale reiserådet forlenges frem til 1. juli, men det åpnes for fritidsreiser innenlands. Om utenlandsreisen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 10. mai:
Det globale reiserådet forlenges frem til 25. mai. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norges-tur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 26. mars:
Det globale reiserådet forlenges frem til 15. mai. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norges-tur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 9. februar:
Det globale reiserådet forlenges frem til 15. april. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norges-tur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 19. januar:

Det globale reiserådet forlenges frem til 1. mars. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norges-tur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål forbundet med dette.

Oppdatering 9. november:
Myndighetene fraråder unødvendige reiser innenlands i en periode fremover. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norges-tur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål forbundet med dette.

Oppdatering 24. september
Reiserådet der UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land forlenges fra 1. oktober til 15. januar.

Oppdatering 14. august kl 08.21
Reiserådet der UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land forlenges fra 20. august til 1. oktober og listen over unntak er oppdatert denne uken. Mer informasjon finner du her. Escape gjennomfører oppsatte turer til land som er unntatt fra reiserådet – det vil si land som til enhver tid er kategorisert som «gule» av Folkehelseinstituttet.

Dersom du lurer på noe rundt din reise med Escape i år så ring oss gjerne på telefon 24 14 94 00 (kl 10 – 14) – eller send oss en e-post på post@escape.no.

Oppdatering 10. juli kl 17.30
Fra og med 15. juli vil en rekke land og regioner i Europa være unntatt fra Utenriksdepartementets reiseråd.

Escape Travel har et stort utvalg Europa-turer tilgjengelig i høst og ønsker deg hjertelig velkommen på tur. Du finner alle våre reiser her.

Vi forstår godt om du har lyst til å snakke med oss før du bestiller din reise. Vit at du er hjertelig velkommen til å ringe oss på telefon 24 14 94 00 – eller sende oss en e-post på post@escape.no. Vi gleder oss til å høre fra deg – og til å ønske deg velkommen tilbake på reisefot!

Oppdatering 15. mai kl 19.13
Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet av 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august.Det vil bli gjort en fornyet vurdering av enkelte nærliggende europeiske land 20. juli.

Escape Travel innstiller derfor alle utenlandsreiser innenfor Europa til og med 20. juli. Alle reiser utenfor Europa kanselleres frem til 20. august. Vi tar fortløpende kontakt med alle våre kunder som er berørt av innstillingene.

Oppdatering 24. april kl 15.15
Regjeringen har i dag innført en tilbakebetalingsfrist på 3 måneder for pakkereiser avlyst i perioden 1. mars til 14. juni 2020. Du kan lese mer om dette her. På tross av den nye forskriften jobber vi hardt for å betale tilbake våre gjesters tilgodehavende så fort som mulig. Som reisende vil du likevel oppleve at innbetaling fra oss tar lenger tid enn normalt. Dette er fordi vi venter på refusjoner av våre utlegg til flyselskaper, hoteller og rederier.

Oppdatering 17. april kl 17.36
Utenriksdepartementet opprettholder per i dag reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Vi innstiller derfor, i samråd med Virke Reiseliv, alle avreiser 14 dager fremover i tid. Dette skjer fortløpende.

Har vi kansellert din pakkereise på grunnlag av UDs reiseråd, vil du få ditt tilgodehavende refundert, iht. pakkereiselovens § 22. Ønsker du å kansellere en tur med avreise lenger frem i tid enn 14 dager, gjelder ordinære avbestillingsregler.

Om du lurer på hva en pakkereise er, finner du informasjon her. Våre ordinære avbestillingsregler finner du her.

Vi er klar over at mange venter på tilbakebetaling fra oss. Vi ønsker med dette å forsikre deg om at tilbakebetaling skjer løpende, men i lys av dagens situasjon, vil det dessverre ta betydelig lenger tid enn vanlig. Grunnen til dette er at vi venter på refusjon fra våre utlegg til flyselskaper, hoteller og rederier samt konkrete retningslinjer fra norske myndigheter.

Vi håper på forståelse for dette og minner samtidig om at Escape Travel følger Pakkereiselovens vedtekter, og at vi er medlem av det norske Reisegarantifondet. Du kan lese mer om Pakkereiseloven her og Reisegarantifondet her.

Oppdatering 15. mars kl 09.17
Befinner du deg på reise i utlandet akkurat nå, kan du ringe oss på alarmtelefon (+47) 476 28 774. Dette nummeret skal kun brukes av de som er på reise i dette øyeblikk.

Oppdatering 14. mars kl 13.14
Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april.

Som en direkte effekt av dette, kansellerer vi alle avreiser til og med 14. april. Vi kommer til å ta kontakt med alle reisende som er berørt av kanselleringene.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon om reiser som går etter 14. april.

Vi har full forståelse for at situasjonen kan virke uoversiktlig. Dette er en ekstraordinær situasjon både for deg som reisende og oss som turoperatør. Hvis du lurer på noe i forbindelse med din Escape-reise, er du velkommen til å ringe oss på telefon 24 14 94 00 (mandag – fredag kl 10-14).

Oppdatering 12. mars kl 15.03
Helseminister Bent Høie oppfordrer alle til å unngå fritidsreiser de neste to ukene. I tillegg forbys utenlandsreiser for helseansatte frem til 30. april.

Som en direkte effekt av dette, kansellerer vi alle avreiser frem til 26. mars. Vi kommer til å ta kontakt med alle reisende som er berørt av kanselleringene.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon om reiser som går etter 26. mars.

Vi har full forståelse for at situasjonen kan virke uoversiktlig. Dette er en ekstraordinær situasjon både for deg som reisende og oss som turoperatør. Hvis du lurer på noe i forbindelse med din Escape-reise, er du velkommen til å ringe oss på telefon 24 14 94 00. Vi ber om forståelse for at det kan komme til å bli noe lengre svartid enn vanlig.

Oppdatering 12. mars kl 10.01
Vi avventer oppdaterte reiseråd fra myndighetene i løpet av dagen, men forbereder oss på at det ikke vil bli gjennomført reiser ut av landet de nærmeste tre dagene. Har du en bestilling med avreise til og med søndag 15. mars, vil vi kontakte deg i løpet av dagen.

Oppdatering av denne meldingen vil komme fortløpende ettersom mer informasjon foreligger fra myndighetene.

Oppdatering 11. mars kl 13.05
Vi på Escape Travel setter våre gjesters trygghet i første rekke. Gjennom 15 år har vi håndtert både naturkatastrofer og globale helseutfordringer, og fortsetter å bruke vår erfaring og verdensomspennende kontaktnett for å sikre at alle våre gjester føler seg trygge og ivaretatt på reise med oss.

Situasjonen rundt koronaviruset endrer seg dag for dag, og vi følger situasjonen tett.

Escape Travel, som andre norske reiseoperatører, forholder seg til enhver tid til reiseråd utstedt av Utenriksdepartementet (UD). Alle oppsatte turer går per i dag som normalt, utover de turer som er direkte berørt av UDs reiseråd.

Dersom det foreligger et reiseråd fra UD på reisemålet ditt innenfor de siste 14 dagene før avreise, har du rett til å avbestille reisen gebyrfritt. Du vil da få tilbakebetalt hele reisens pris. Er det ikke utstedt reiseråd fra UD gjelder våre generelle avbestillingsvilkår.

Er din avreise lenger frem i tid enn 14 dager gjelder også våre generelle avbestillingsvilkår.

Reiserådene fra UD samt Folkehelseinstituttets reiseråd finner du her:

Utenriksdepartementets reiseråd
Folkehelseinstituttets reiseråd

Vi anbefaler våre gjester å tegne en fullverdig reiseforsikring i god tid før avreise.

Vi har full forståelse for at situasjonen kan virke uoversiktlig. Hvis du lurer på noe i forbindelse med din Escape-reise, er du hjertelig velkommen til å ringe oss på telefon 24 14 94 00.