Skolekorps

Band 1814208 1920

ESCAPE ER EKSPERT PÅ KORPSTURER

Flere og flere korps reiser på korpstur. Og mange reiser stadig oftere. Noen reiser kort, andre langt. Vi har i over 30 år hatt gleden av å hjelpe norske korps som ønsker å reise utenlands. Vi tør hevde at vi kan vårt fag. Korpsturene er laget av korpsfolk, for korpsfolk.

HVORFOR REISE MED ESCAPE NÅR DERE SKAL PÅ KORPSTUR?

• Escape er Norges desidert mest erfarne arrangør av korpsturer
• Escape hjelper alle korps – uavhengig av nivå og ferdigheter
• Escape tar hånd om hele opplegget – fra a til å
• Escape legger stor vekt på at dere får holde gode konserter på turen
• Escape gir personlig oppfølging og kommer gjerne på besøk til korpset, evt videosamtale
• Escape har erfarne reiseledere som kan ta seg av alt det praktiske på turen om ønskelig.
• Escape har i kraft av å være Norges største arrangør av spesialreiser, meget gode avtaler og priser

Korpstur med mindreårige barn

Et åpent og inkluderende samfunn kan medføre nye krav – også i planlegging av skolekorpsets korpstur.

Det er flere forhold som kan gjelde. En ting er utreise fra Norge og transportørenes bestemmelser (fly-/og fergeselskap), men immigrasjonsmyndighetene på reisemålet kan ha særegne bestemmelser i forhold til barn som reiser uten foresatte. Dette blir stadig viktigere å sjekke i god tid før korpsturen.

På henvendelse til Politidirektoratet blir det bekreftet at det kommer til å bli økende fokus på dette området. Noe regelverk er enda ikke kommet på plass, men det påpekes at korpsledelsen bør innhente fullmakt fra foresatte, samt kopi av foresattes egne pass. Få dessuten kopi av fødselsattest (til barnet) om barn og foresatte har ulike navn. Escape vil sende ut et skriv om forslag til foresattes fullmakt til korpsledelsen dersom det gjelder din reise.

Informasjon om de enkeltes lands bestemmelser kan søkes opp på Utenriksdepartementets hjemmesider.

En populær destinasjon for mange skolekorps er Storbritannia. Her er det klare regler nettopp for mindreårige som reiser uten foresatte.

Vi anbefaler alle å hente oppdatert informasjon på UDs hjemmesider – her finnes bl.a. oversikt over Norges representasjon i utlandet.

Det kan være lurt å forberede seg allerede nå på å sikre at all dokumentasjon er i orden i god til før årets korpsreise.