Aktiv ferie på egen hånd

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Marit Vike

Vi skreddersyr din aktive reise med mat og vin i fokus. Våre primære områder for dette er Frankrike, Spania, Portugal, Italia og Sveits.
Vi tilbyr turer for venner og kolleger som ønsker å gjøre noe kjekt sammen, og skreddersyr mat- og vinturer for små grupper. Ønsker du et vinkurs eller noen dagers strandferie så ordner vi selvsagt det.

Se under for våre turforslag.

Du sykler eller vandrer langs åkrer, passerer idylliske landsbyer og gjør gjerne et stopp på en vingård eller to. Underveis blir det overnatting på små koselige hotell, lokale gårder eller på gamle slott.

La smakene og sansene bestemme hvor du ønsker å dra og hva du ønsker å oppleve!
Escapes turer utvikles av turskreddere med unik spesialkompetanse og lang erfaring. Vi vektlegger unike steder og oftest utenfor masseturismens veltrådde stier.

Hilsen Marit Vike
tlf. 51 52 71 40 eller marit@escape.no
Bli med meg på gruppetur til Chablis!
Les mer

 • Sykkel sykling Aktiv Langhe Piemonte Italia
 • Vin blir helt i glass
 • Fotturer og sykkelturer i Frankrike

  Sykkeltur i Champagne fra 6 625,- pr pers i dobbelt rom i 3 netter inkludert halvpensjon, sykkel leie og bagasjetransport.

  Nyt dette «sprudlende» området som er vel kjent for sin gjestfrihet. Denne turen på 4 dager og 3 netter gir deg litt av alt, samtidig som du får nyte det flotte vinlandskapet fra sykkelsetet.
  Du bor på 3 stjerners hotell i hjertet av Epernay under hele oppholdet og har to fine rundturer ut herfra.

  Sykkeltur i Medoc fra 8 950,- pr pers
  i dobbelt rom i 5 netter inkludert halvpensjon, sykkel leie og bagasjetransport.

  Turen starter ved at man tar fatt på ”vin veien”.
  Her vil man få med seg noen av Medocs mest kjente châteaux; Giscours, Margaux, Pauillac, Lafite Rothscild, Latour and Mouton Rothschild.
  Medoc har også et veldig variert landskap. På toppene ligger vindmøller og gamle slott. I de små landsbyene finnes flotte romanske kirker. Veiene går gjennom vingårder og flott natur.
  Du bor i gjestehus under turen som holder 3 og 4 stjerners standard, og du vil hver kveld bli ønsket velkommen etter en dag på sykkelsetet.

  Opplev landskapet i Provence og Camargue på sykkel fra 12 340,- pr pers
  i dobbelt rom i 7 netter inkludert halvpensjon, sykkel leie og bagasjetransport.

  Opplev Provence på en spennende og annerledes måte. Provence er et av de mest berømte områdene i Frankrike. Hver årstid har sin sjarm og området kan besøkes og oppleves både vinter og sommer. Med 300 soldager i året, og mimosablomstring midt på vinteren, forblir området like spennende hele året.
  Det unike landskapet i Provence er preget av blomster, dufter og høytliggende fjellandsbyer med variasjoner som overrasker alle og enhver. Her finnes kunst i alle kriker og kroker, i byer og i naturen.
  Denne sykkelturen går over 7 dager og samler alle de gode sykkelrutene i regionen. Dagsetappene er på mellom 27 og 56 km.
  Dette er sykkelturen for deg som virkelig vil oppleve det egentlige Provence.

  Sykkeltur fra vingårder til kysten av Arcachon fra 8 375,- pr pers
  i dobbeltrom i 5 netter inkludert frokost og 4 middager, sykkel leie og bagasjetransport.
  En sykkeltur på egenhånd gjennom regionen Gironde i Frankrike og dens varierende landskap. Med rutebok og sykkel (med alt utstyr) vil du reise gjennom de forskjellige områdene. Du starter ved vingården ”Entre deux Mers”, videre gjennom furuskogen til Gascogne Regional Park, hvor veien videre går til Arcachon kysten og havet. Du vil sykle på sykkelstier og små veier, med lite kupert terreng. Kvelden nytes på sjarmerende hotell og gjestehus.

  Sykkelturen kan forlenges med flere netter.

  Sykkeltur fra Auxerre via Chablis fra 6 780,- pr pers
  i dobbeltrom i 4 netter inkludert halvpensjon, sykkel leie og bagasjetransport.
  På denne sykkelturen oppdager du store klostre, elegante slott, middelalderske bindingsverkshus, landsbyer og befestede byer. Vinmarkene i Chablis og Auxerrois vil følge deg, og her er gode muligheter for god mat og vin. Denne sykkelturen vil avsløre nord Bourgognes viktigste skatter.

  Fottur i Bordeaux´ vingårder
  fra 9 825,- pr person i 6 netter med halvpensjon og transport av bagasje.

  Gåtur på egenhånd gjennom noen av de mest populære vingårdene i verden, blandet med fantastisk landskap og kulturelle opplevelser. Fra den berømte vingården i St. Emilion til vingården i Sauternes, berømt for sin kvalitets vin, vil man også gå gjennom Entre-Deux-Mers området å oppleve sjarmerende landsbyer som kan forbause noen og enhver med sin flott bevarte arv. Landskapet preges av de mange vin château og vinboder i flotte arkitektoniske bygg.
  Dette er en gåtur med variert landskap, vekslende stier, elver og små veier med stopp hos flere vinprodusenter.
  Hver kveld blir du innkvartert i sjarmerende gjestehus og 3* hotell, samt praktfulle slott eller vin château.

  Fottur i Champagne
  fra 5 375,- pr person i 3 netter med halvpensjon og transport av bagasje.

  På denne turen har du mulighet til å oppleve Champagnes deilige sprudleviner, delikatesser og det vakre landskapet som definerer hele dette nordøstlige hjørnet av Frankrike.
  Du bor på et sjarmerende og sentralt beliggende 3*hotell eller gjestehus i Epernay. Derfra har vi lagt opp to flotte gåturer på omtrent 5 kilometer i nærområdet hvor du blant annet vil oppleve en fantastisk utsikt over byen, Marne-dalen og alle vingårdene i området. Turen er på 4 dager og 3 netter, men det er selvsagt mulig å forlenge turen med flere netter i Epernay.

 • Fotturer og sykkelturer i Italia

  Høydepunkter fra renessansen på sykkel i Toscana fra 6.450,- per person
  4 netter i dobbeltrom med frokost sykkel leie og bagasjetransport.
  Skal man oppleve Toscana, så er dette turen for deg. Her vil man få med seg alle de kjente høydepunktene fra Toscana.
  Turen starter i Pisa, som er velkjent for sitt skjeve tårn. Man sykler videre til Lucca som er en liten og koselig by med flotte kirker, også omkranset av en imponerende bymur som fortsatt er intakt.
  Man får også oppleve Vinci som er hjembyen til den berømte Leonardo da Vinci, hvor man kan bli bedre kjent med denne kunstneren gjennom byens museer. Turen avsluttes i Firenze som bobler over av historie, kultur og god mat & vin.

  Sykkeltur i Piemontes vinmarker fra 10 775,- per person
  7 netter i dobbeltrom med frokost sykkel leie og bagasjetransport.
  Sykle fra grønne åssider med hvite fjelltopper i bakgrunnen til de kjente vinområdene tilknyttet produsenter som Gavi, Barolo og Barberesco. Smak på berømte lokale retter som den krydrete «Bagna Cauda», sjokolade fra lokale produsenter, utallige oster, salami og selvsagt den berømte hvite trøffelen fra Alba.
  Turen starter i den velkjente Spa-byen Acqui Terme. Herfra sykler du gjennom enger, vingårder og dalsider med gamle festninger til du ankommer området til den legendariske Fausto Coppi. Du besøker flere sjarmerende, historiske landsbyer som Casale og Asti før du fortsetter til Benevello og videre gjennom hasselskog til Bormida og tilbake til Acqui Terme.

  Veneto 
  Veneto ligger nordøst i Italia og er hjemtraktene til den berømte Prosecco. Den vestre delen av Veneto rundt Gardasjøen og Verona kan by på anerkjente viner skapt av Rondinella, Corvina, Trebbiano di Soave, Oseleta og Garganega.
  I byen Bassano del Grappa kan man besøke «grappa» -museet, hvor den berømte likøren er produsert.

  Sykling i Prosecco ruten  fra kr 7.250,-  pr pers i dobbelt rom i 7 dager og 6 netter med frokost, sykkel leie og bagasje transport mellom hotellene.
  Minimum 2 personer. I tillegg kan det bestilles vintesing underveis, lunsjer og middager.

  Fottur i Cinque Terre
  fra 4 850,- pr person i 4 netter med frokost og transport av bagasje.

  Opplev magiske Cinque Terre, fem unike fiskerlandsbyer langs den Liguriske kysten, kjent som Italias «blomster-riviera».
  Disse avsidesliggende landsbyene kan best nås med tog eller til fots. Vandring langs kystens turstier tilbyr slående utsikt over de frodige vingårdene. I de pittoreske landsbyene kan du nyte deilig lokal mat og slappe av med et glass hvitvin i en utendørs kafé med utsikt over havet.

  Fottur i Piemonte – Et Gourmet Paradis
  fra 5 840,- pr person i 7 netter med frokost og transport av bagasje.

  Langhe-regionen, beliggende imellom Alpene og Apennine fjellene er velsignet med rik og fruktbar jord og her dyrkes kongen over alle trøfler; Tuber magnatum. Her finner man også noen av verdens beste viner, som Barolo og Barbera.
  Også et stort utvalg oster, kjøtt, kaker og sjokolade produseres her og eksporteres videre til hele verden. Gastronomi er en vesentlig del av denne turen og man vil få muligheten til å velge mellom mange gourmet restauranter, vinkjellere og små kakebutikker som er å finne turen igjennom. Fra høydedragene vil man kunne se små naturskjønne landsbyer, store og elegante slott, vingårder og eik og hasselnøtt skoger. På klare dager vil man også ha utsikt over Alpene som dominerer horisonten.

 • Fotturer og sykkelturer i Spania

  Fottur langs Middelhavet; Fra Collioure i Frankrike til Cadaques i Spania
  fra 6 560,- pr person i 6 netter med frokost og 4 middager og transport av bagasje.

  En flott fottur hvor man kan nyte den franske og spanske kystlinjen ved Middelhavet. Her kan man oppleve kontraster i landskap og natur langs den katalanske kysten.Turen tar deg langs Côte Vermeille, elsket av kunstnerne Dali og Miro. Veien fra Banyuls til den spanske grensen er også veien som ble gått av mange jødiske flyktninger under andre verdenskrig.
  Du får oppleve sjarmerende små fiskelandsbyer hvor du kan nyte de lokale spesialitetene.

  Sykkel og strand fra 11 780,- per person dobbeltrom i 6 netter med frokost og 4 middag, sykkel leie og bagasje transport.
  Dette er en ypperlig tur med kombinasjon av opplevelser og avslapning. Turens rute vil ta deg med langs kystlinjen på rolige veier og gjennom naturskjønne landsbyer i Emporda regionen.
  En tur for deg som vil oppleve det beste Catalonia har å by på, men som også ønsker en herlig badeferie.

  Sykkeltur på Mallorca fra 7 995,- per person dobbeltrom i 7 netter med frokost, sykkel leie og bagasje transport.
  Mallorca er et populært turistmål, og også et veldig bra alternativ om du ønsker en aktiv ferie. Her består landskapet av sandstrender, imponerende klipper, stille skoger av furu og eiketrær, med imponerende Tramuntana kalkstein fjellkjeden i vest. Ideelt terreng for sykling, enten du har lyst på en skånsom tur langs landeveiene eller en litt mer anstrengende tur. Vi har laget denne sykkelturen med stor omhu, slik at du sykler langs rolige asfalterte veier bort fra turist og industrielle sentre i sør. Når du har utforsket øya selv, vil du sikkert være enig; at Mallorca virkelig er en guddommelig øy!

 • Pilegrimstur i Frankrike, Spania, Portugal og Italia

  Pilegrimsveien til Santiago
  Santiago de Compostela ligger i Spania, i regionen Galicia. Byen er mest kjent som pilegrimssted for europeiske katolikker.

  Historien starter i 813 da det ble oppdaget en grav som man antok tilhørte apostelen Jakob, som etter Jesu død skal ha misjonert i området. Både byen og vandringen fra Le Puy i Frankrike til Santiago de Compostela, totalt 1465 km står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

  I flere århundre har tusenvis av mennesker lagt ut på vandring på den 1465 km lange pilegrimsvandringen, og fortsatt så går over 70 000 denne turen hvert år. Dette er det tredje største pilegrimsmålet i den kristne verden, kun slått av Roma og Jerusalem. Det er fortsatt en økende interesse og noen velger å gå for religiøse grunner mens andre går av helt andre grunner.

  Målet er ikke det viktigste for en ekte pilegrim, men veien dit. Å gå de 1465 km tar 11 uker. Turen er delt i 10 etapper, man kan derfor velge når og hvor man ønsker å starte. Noen ønsker å gå sammenlagt alle de ti etappene, mens de aller fleste velger å ta en etappe om gangen over flere år. Vi kan tilby alle etappene.

  Her er et lite utvalg av våre etapper:

  Le Puy – Nasbinales, Frankrike (etappe 1) – 6 netter i dobbeltrom med halvpensjon og bagasjetransport kr 5.985,- per person.
  Le Puy en Velay er startpunktet for pilegrimsvandringen. Man forlater den flotte byen for å gå videre til Gorge of the Allier. Så videre til Gorge of Gevaudan hvor skyggene til Antikrist alltid er til stede. Man følger landskapet til Aubrac før den første etappen ender i Nasbinals, en sjarmerende by bygget rundt en romersk kirke.

  Sarria til Santiago de Compostela (etappe 10b). 6 netter i dobbeltrom med halvpensjon (kun frokost i Santiago) og bagasjetransport kr 5.750,- per person.
  Den delen av etappen vil gi deg uforglemmelige minner. Etter den berømte ”Puente de Orbigo” krysser stien to typisk regioner, la Maragataria til la Cruz de yerro, hvor du er 1500 meter over havet for å komme til Bierzo. Du vil så ankomme inngangen til Galice, i den fantastiske lansbyen O Cebreiro. Til slutt kysser reiseruten det grønne området til Galice til bunnen hvor du ser den imponerende katedralen Santiago de Compostela.

  Porto til Santiago de Compostela. 6 netter i dobbeltrom med halvpensjon og bagasjetransport kr 6.275,- per person.
  Turen starter i Porto, hvor byens gamle sentrum er på UNESCO sin verdensarvliste. I løpet av 5 dager på vandring har du kommet deg til byen Tui, sentrum av den spanske regionen Galicia. Du vandrer gjennom alle typer landskap, fra kysten til grønne åser og gjennom mange sjarmerende landsbyer med flotte dekorerte kirker fra barokkens tid.

  Tui til Santiago de Compostela. 6 netter i dobbeltrom med halvpensjon og bagasjetransport kr 5.990,- per person.
  På dette siste strekket av turen vandrer du nordover langs atlanterhavskysten fra den historiske byen Tui via byer som Porrino, Redondela, Pontevedra, Caldas de Reis og Padron før du når turens etterlengtede mål: Santiago de Compostela. Stien tar deg med gjennom skogsområder, dyrket landskap og sjarmerende byer og landsbyer.

  Stiene er godt markerte. Noen stigninger kan være tøffe, men turen passer for alle som er i en viss fysisk form. Og føler du deg sliten underveis er det cafeer og barer underveis hvor du kan ta en velfortjent pause.

  Våre turer på fot-, sykkel og pilegrimsturer kan økes med antall dager. Vi kan tilby andre distrikter og også andre turen i ovennevnte områder.

Send forespørsel