Landsbystemning i Romas vinområde - flotte konferansefasiliteter og spennende teambuildingsaktiviteter

Firmatur til Castelli Romani

Flott hotell, natur

Castelli Romani - 13 små landsbyer utenfor Roma

Castelli Romani er et naturskjønt område på de fruktbare åsene sør for Roma, som består av 13 små landsbyer spredt utover på dette, opprinnelig vulkanske området. Jorden er derfor veldig fruktbar, og vinranker og oliventrær trives derfor bra i dette området.
I løpet av renessansen og barokken ble Castelli Romani et populært område der adelige og velstående Roma-borgere bygde sine sommerboliger, som de mange elegante villaene i dette området fortsatt vitner om. Castelli Romani er også kalt Romas vinområde og har en omfattende vinproduksjon. Den mest berømte vinen heter «Frascati», akkurat som navnet på en av småbyene.
De mest kjente landsbyene i området er Castel Gandolfo, der paven har sin sommerbolig og Frascati som er navnet på den lokale vinen. Hele området er veldig populært både for Roma-innbyggerne og alle andre i provinsen. Hit reiser de for søndagsutflukter, enten for å spise kvalitetsrik lokal mat (som hele området er kjent for), men også for å utføre fysiske aktiviteter, som vandringer og sykling på stiene i skogene i området.

Kort vei fra flyplassen i Roma
Castelli Romani ligger ca. 40 km fra flyplassen i Roma og 30 km fra Roma sentrum.

Flotte konferansemuligheter i historiske og naturskjønne omgivelser
Noen av de gamle vakre villaene fra middelalderen, er i dag omgjort til hoteller.
Flere av disse villaene har flotte konferanserom med møteromsfasiliteter.
På vingårdene i området kan man også arrangere konferanser i naturskjønne landlige omgivelser i kombinasjon med vinsmaking og matlagingskurs.

Varierte og spennende aktiviteter
Det finnes muligheter for å ha mange spennende friluftsaktiviteter i den frodige, vakre naturen som f.eks sykkelturer, vandringsturer og kajakkpadling. Her er mulighetene mange! I tillegg er det en flott mulighet å legge inn et besøk i Roma.

Høydepunkter

Castelli Romani

«Vi har virkelig hatt en helt strålende tur til Castelli Romani, Frascati. Alt fra hotell, til mat/restauranter og aktiviteter var helt topp.
Dere har virkelig nok en gang laget et veldig bra opplegg for oss som vi er ekstremt fornøyd med. Så tusen takk til Escape Travel og deres samarbeidspartnere.
Vi ønsker å gi en ekstra tilbakemelding til guiden Dario fra oss. Han var virkelig helt super og gjorde hele turen ekstra fin.»
Hverven Revisjon, Ida Martine Lillegraven, Castelli Romani, Frascati, september 2022

Overnatting og flotte konferansemuligheter i en vakker villa fra 1500-tallet

Flott hotell, natur

Park Hotel Villa Grazioli

Villa Grazioli er en gammel villa fra 1500-tallet, med stor historisk og arkitektonisk verdi. Villaen ligger vakkert til i en stor park, ca. 350 m over havet med en fantastisk utsikt over det vakre landskapet i Castelli Romani. En idyllisk oase mellom landsbyene Frascati og Grottaferrata, omtrent 30 kilometer utenfor Roma sentrum.
Ca. 30 minutter i gangavstand fra byen Frascati.

I parken ved siden av hotellet er det utendørsbasseng som er åpent fra juni til september. I tillegg er det en stor utendørsterrasse med panoramautsikt.
Rommene er delt inn i forskjellige bygninger "Villini Limonaia", "Paggeria" hovedbygningen "Villa Principale".
Hotellet har flotte konferansefasiliteter. Konferanserommene er romslige der flere har utsikt over landskapet.

Hotellet har samarbeid med flere andre lokale selskaper for å skape et bærekraftig turistområde i hele Castelli Romani.
Restauranten serverer hovedsakelig regionale retter - fokus på lokale mat.
Kun nasjonale leverandører. Produsenter i nærområdet prioriteres.

Forslag til sosiale aktiviteter

Aktivitetsforslag i Castelli Romani

Fjelltur til Monte Tuscolo
Tusculum var en av de største byene i dette området, før Roma ble grunnlagt i 753 f.Kr. Ruinene av den antikke byen finnes fremdeles den dag i dag på denne høyden. Toppen Tuscolo er 670 meter høy og kan nås til fots, cirka 5 km. vandring fra byen Frascati, gjennom vakker skog fylt med kastanjetrær. Fra toppen har man en vakker utsikt over den romerske sletten.
På toppen servers lunsj, en herlig medbrakt piknik med lokale råvarer fra området.

Vinkurs og matlagingskurs på vingården Santa Benedetta
Santa Benedetta er en typisk italiensk vingård som ligger ca. 2 km utenfor den lille byen Frascati. Her arrangeres lunsj, vinsmaking og matkurs. Deltakerne lærer å lage blant annet hjemmelaget pasta. Stedet er kjent for høy kvalitet på mat og vin. Til matkurset benyttes gode råvarer fra lokale produsenter. Småretter serveres underveis i kurset.
Resultatet av deltakerens innsats blir til slutt en ekte italiensk hjemmelaget middag som nytes sammen med gårdens viner.

Fiat-kjøring - En felles reise med gode opplevelser
Vi kan tilby en morsom, annerledes og uforglemmelig opplevelse om bord i en av de mest etterspurte italienske bilene som er tilgjengelige - en FIAT 500 årsmodell 1970-1971! Vi garanterer at gruppen får oppmerksomhet når turen går i konvoi gjennom de små landsbyene i Castelli Romani.
Turen avsluttes med en lokal lunsj i landsbyen Nemi.

Sykkeltur i Castelli Romani
Med oppstart fra hotel Villa Grazioli, kan man arrangere en sykkeltur på veiene i området som går fra Frascati, via byen Monteporzio og frem til Montecompatri.
Denne turen tar ca 3 timer inkludert kaffe-stopp etterfulgt av lunsj i en av landsbyene.

Sykkeltur på den romerske veien « Via Appia»
Via Appia var den viktigste blant de romerske veiene, og ble derfor kalt regina viarum, «veienes dronning». Veien var en svært viktig ferdselsåre som forbandt Roma med de sydlige delene av Italia. Veien gikk fra Roma via Capua til Brindisi, hvor det så var forbindelse videre til blant annet Hellas. En viktig handelspartner den gang de romerske herskerne regjerte verden. På denne turen sykler man i vakre omgivelser. Det blir stopp underveis for snacks og forfriskninger. Sykkelturen tar ca. 2, 5 timer. Etter sykkelturen servers lunsj, en herlig medbrakt piknik med lokale råvarer fra området.

Sportslige teambuidlingsaktiviteter
Sportslige aktiviteter ved Albanersjøen.
Albanersjøen er en liten kratersjø i Lazio i Italia, ca. 19 km sør for Roma.
Her er det mange muligheter for å ha flere ulike sportslige teambuildingsaktiviteter. Man deles inn i mindre grupper og man konkurrerer mot hverandre. Alle skal innom de ulike aktivitetspostene som eksempelvis kajakkpadling og " dragonboat". Aktiviteten kan skreddersys etter ønsker. Premiering av beste vinnerlag! Kreativitet belønnes! Kald drikke og snacks, frukt blir servert underveis.


Rafting Cascate delle Mamore

Cascata delle Marmore er en kunstig foss som romerne lagde i Italia. Den har et totalt fall på 165 meter, som er den høyeste menneskelagde fossen i verden.
Stedet ligger litt under 2 timers kjøring fra byen Frascati.
Her er det muligheter for rafting og andre spennende utfordrende sportslige aktiviteter. Rafting Marmore
Aktivitetene ledes av autoriserte raftingguider.
I nærheten ligger den lille innsjøen Lago di Piediluco. Her serveres lunsj på en av de lokal restaurant.


Utflukt til historiske Roma- her er mulighetene mange!
« Food-tour»- guidet tur med kulinarisk vandring.
For å gjøre en guidet tur med spennende, så kan denne kombineres med en kulinarisk vandring i Roma. Bli med og opplev hva de lokale spiser og hvor de spiser den! Sammen med en underholdende og morsom guide får man oppleve mange av de lokale spesialitetene i Roma. Det blir mange stopp underveis og man besøker flere av de unike stedene i de bortgjemte gatene.

Reisetips til Roma fra en av våre reisebloggere!

Våre håndplukkede lokale restauranter

Forslag til restauranter i Castelli Romani

Belvedere i Frascati
En veldig hyggelig restaurant i landsbyen Frascati som drives av to talentfulle brødre som både er erfarne kokker og svært kunnskapsrike vinkjennere. Belvedere serverer førsteklasses mat basert på lokale tradisjoner og lokalproduserte råvarer.


Ristorante Pagnanelli
Fin, elegant restaurant i landsbyen Castel Gandolfo. Dette er en veldig hyggelig by som ligger vakkert til med utsikt over Albanosjøen. Restauranten er drevet i fire generasjoner av familien Pagnanelli. Restauranten er kjent for mat av høy kvalitet. Maten er tilberedt med lokalproduserte råvarer.

Casa Maggiolina
Denne hyggelige restauranten ligger på landsbygda utenfor byen Frascati mot byen Grottaferrata. God mat med stor vekt på lokale og ferske ingredienser i et avslappende, men stilig miljø. Her er det uteplasser og muligheter for barbeque.

Fattoria Degli Asinelli
Dette er en liten familiedreven gård ute på landet i Tusculum-området.
Her serveres hjemmelaget lokal italiensk mat.

Santa Benedetta
Santa Benedetta er en typisk italiensk vingård som ligger ca. 2 km utenfor den lille byen Frascati. Stedet er kjent for høy kvalitet på mat og vin.
Her er det også muligheter for å organisere vinkurs og matkurs.
Til matkurset benyttes gode råvarer fra lokale produsenter. Småretter serveres underveis i kurset. Resultatet av deltakerens innsats blir til slutt en ekte italiensk hjemmelaget middag som nytes sammen med gårdens viner.