Fargerik tucan
Fargerik tucan

Costa Rica – Hvor Karibien møter Stillehavet

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Helga Stumo Sande
Helga Stumo

/ Et livlig paradis

Pura vida – velkommen til Costa Rica! Disse ordene bør du lære deg. Pura vida betyr å nyte livet og være glad, og det er slik alle hilser hverandre her. Det påvirker også livet på Costa Rica!

Costa Rica har virkelig alt som trengs for å oppfylle paradisdrømmen – og enda litt til. Palmesus og hvite strender, frodig regnskog med fossefall, skvaldrende papegøyer og rampete apekatter. Her er det et mylder av kjente og ukjente dyr i alle slags farger, fasonger – og tempo. Fra de uendelig treige (men søte!) dovendyrene til hektiske kolibrier i skimrende farger.

Sjelden har vi følt på en så avslappet og sunn stemning i et land hvor de er opptatt av det rene og å ta vare på naturen, dyrene og hverandre. Costa Rica er en grønn oase som burde oppleves minst en gang i livet.

Og maten, den er ikke så kjent. Men med så gode og friske råvarer blir det skikkelig snadder. Det kan vi skrive under på.

Tradisjonell mat i Costa Rica, «Casado». Består av ris, bønner, kjøtt, bananer, egg, mais og salad. Friskt og godt!

 

Ingen land i verden har større biologisk mangfold enn Costa Rica, og landet er for lengst satt på verdenskartet blant forskere og naturvernene. I løpet av de siste 25 årene har Costa Rica  stoppet avskoging og er et av ytterst få land i verden hvor regnskogen faktisk øker i areal, og i dag er 1/3 av landet fredet i form av naturreservater og nasjonalparker.

Visste du forresten at landet får 98 % av energien fra fornybare kilder, og har satt som mål å bli verdens første land til å eliminere engangsbruk av plast? I tillegg ligger Costa Rica ofte i toppen på all verdens lykke. og levekårsindekser. Dette er imponerende resultater av et land som har 10 ganger lavere BNP enn Norge…

Et tre fullt av ara-papegøyer – det kan du se i Costa Rica!

Denne turen passer best for deg som er spesielt glad i kysten, men da vi har lagt inn stopp i både fjellene og regnskogen er dette en komplett reise som vil gi deg et godt inntrykk av hva dette kontrastfylte landet har å by på. I tillegg til fantastiske strender, havskilpadder, tåkeskog og vakre solnedganger ved kysten, blir det utrolige opplevelser og masse læring underveis.

Klar for å se hva du kan få oppleve?

TURPROGRAM

DAG 1: Avreise fra Oslo og ankomst i Costa Rica
Dere sjekker inn i Norge og reiser til Costa Rica tidlig på dagen. Dere blir møtt på flyplassen kjørt til et hotell like i nærheten.

DAG 2: San Jose – Tortuguero 

Vi forlater storbyen og ut til den karibiske kysten, og både terreng og klima vil endre seg dramatisk i løpet av dagen. Når vi nærmer oss Tortuguero, må dere forlate bilen og kjøre siste etappe i små båter før ankomst i den isolerte og bilfrie lille landsbyen Tortuguero. Her blir det lunsj på lodgen hvor dere skal bo de neste to nettene, og ettermiddagen er fri til å nyte bassenget og de vakre hagene.

Havskilpadde holder hodet over vann.

På kvelden blir dere med lokal naturguide for å se etter de store havskilpaddene som kommer opp på stranden for å legge eggene sine i sanden mellom juli og oktober. En helt unik naturopplevelse!

Overnatting på økolodge i regnskogen i superior rom. Alle måltider inkludert (F,L,M)

DAG 3: Tortuguero  – «Land av skilpadder» 
Tortuguero betyr ”Land av Skilpadder”, og både landsbyen og nasjonalparken er blitt oppkalt etter de enorme havskilpaddene. Vi bruker morgen og formiddag sammen med naturguide i små båter langs de mange elvene som snirkler seg gjennom Costa Ricas eneste jungel.

Tortuguero, Costa Rica – et grønt og frodig paradis.

Tilbake på lodgen er ettermiddagen fri til egen disposisjon. Nyt bassenglivet eller gå en tur på de mange naturstiene rundt lodgen. Eller kanskje du kan begynne på ferielektyren?

Alle måltider inkludert (F,L,M)

DAG 4: Fra elv til fjell
Etter frokost på lodgen blir det båttransport til den lille flystripa i Tortuguero for en fantastisk flytur over nasjonalparken, regnskogen og kanalene på returen til bake til San José. Fra San José kjører vi til San Gerardo de Dota, en liten fjellby midt i  tåkeskogen. Her kommer fugletittere og naturelskere fra hele verden for å se eksotiske fugler i et utrolig vakkert område og behagelig klima.

Flame-colored tanager in the San Gerardo de Dota region

Overnatting på en sjarmerende fjellodge ved elven Savegre på standard rom med frokost. (F)

DAG 5: På søken etter den sagnomsuste Quetzal

Vi inviterer på tidlig fugletitting, helst før frokost, da det er mest liv i skogen og absolutt best sjanse til å få se den vakre Quetzalen og andre eksotiske fugle- og dyrearter. Sammen med naturguide går vi på gode stier med kikkert og teleskop på «jakt» i morgentimene. Tilbake på lodgen blir det servert en god og tradisjonell frokost, og resten av dagen kan brukes til fotturer på et nettverk av naturstier som finnes rundt lodgen. Det er også et deilig sted å ha en lat ettermiddag med en god bok.
Frokost (F)

Quetzal

Dag 6: Fra tåkeskogen til Stillehavet
Vi forlater fjellene til fordel for kysten, og i løpet av dagens kjøretur skal dere gjennom flere klimasoner. Vel fremme i Dominical – Uvita, sør på Stillehavskysten, har vi booket en junior suite på et boutiquehotell som blir deres hjem de neste tre nettene.

Overnatting på et boutique hotell med spa i junior suite med frokost inkludert (F).

DAG 7 & 8: Uvita på Stillehavskysten (F)
Uvita er en liten surfeby med fantastisk kystlinje. Surfebrett-utleie, yogastudioer og økologiske restauranter ligger tett i tett, og her er enkelt å finne roen.

Nasjonalparken Marino Ballena ligger like ved og er verdt et besøk, eller ta en fottur inn i regnskogen for å bade i ferskvann og fantastiske fossefall, med Nauyaca Waterfalls som de mest kjente. I tillegg kan dere velge blant vannsportaktiviteter som surfing, dykking, snorkling, hvalsafari, kajakk, hesteridning på stranden og mye mer. Dagene er deres!

Uvita Beach, Marino Ballena National Park, Costa Rica

Dere bor cirka seks kilometer sør for sentrum av Uvita, på et boutique-hotell i en enorm tropisk hage liggende på en høyde mellom Stillehavet og regnskogen med blant annet spa-avdeling, et enormt svømmebasseng med havutsikt og et nettverk av naturstier.

Frkost inkludert (F)

DAG 9: Kaffeplantasje
Etter en siste frokost i det fri med utsyn over Stillehavet starter vi på returen over fjellet og tilbake til San José. Vi overnatter på en spennende lodge omringet av store kaffeplantasjer i utkanten av San José hvor dere skal bo i en såkalt Kaffe Suite. Costa Rica er verdenskjent for sin kvalitetskaffe, og de lokale tar oss stolt med på en reise i kaffens verden, fra historien til dyrking og kvalitetssikring til det som på folkemunne blir omtalt som «Grano de Oro» (gullkorn).

Overnatting i en kaffe suite i utkanten av San José med frokost inkludert (F)

DAG 10: Avreise fra San Jose Internasjonale flyplass
Dere blir hentet på hotellet i god tid før flyavgang og retur til Norge.

Pris per person i delt dobbeltrom er fra kr. 38 000,-
Dette inkluderer:
-Fly fra Oslo-San Jose t/r i økonomiklasse
– Flyskatter
-Program som beskrevet ovenfor
– Alle transfers
– Innenlandsfly fra Tortuguero – San Jose
– Måltider som beskrevet

Ikke inkludert:
– Måltider ikke nevnt
– Drikke
-Reiseforsikring
-Personlige utgifter