Pilegrimsvandring – El Camino de Santiago

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Vera K. Sletto

GÅ NÅR DU VIL OG MED HVEM DU VIL! Enten du går alene eller sammen med familie og venner – vi skreddersyr El Camino de Santiago for deg! Dette er varianten for deg som ønsker bagajetransport og overnatting på enkle, men små og personlige overnattingssteder langs ruten, i rom med eget bad. Vi tilbyr både den franske og den portugisiske ruten samt El Camino del Norte. Du kan dele pilegrimsruten opp i etapper slik det passer deg. Hvor man dager har du til rådighet? Hvor man kilometer ønsker du å gå pr dag? Her er et eksempel på en av de mest populære etappene på den franske ruten; de siste 100 km fra Sarria til Santiago de Compostela, 8 netter/9 dager, hvorav to netter i Santiago:

Dag 1 Sarria

Ankomst Sarria. Som de andre pilegrimene henter dere passet deres på angitt sted i Sarria før dere starter å gå. Pilegrimspasset er gratis, men man gir vanligvis en liten donasjon. Dere kan også hente det dagen etter før dere starter å gå. Dere bor i restaurert prestegård fra 1800-tallet, beliggende 8 km fra El Camino, i rolige og pene omgivelser. Til frokost tilbys blant annet hjemmelaget syltetøy og middagen er tilberedt av eieren, en tidligere kokk fra Madrid. Middag inkludert.

Dag 2 Sarria – Portomarin (ca 21,5 km)

Dagens etappe er kanskje betegnet som den mest pittoreske! Eier kjører dere til der El Camino starter. Gjennom bondeland, nydelig skoger og dyrket mark til bredden av elven Miño går ruten. På vei til Portomarin passerer dere 100 km merket (bare 100 km igjen til Santiago!) – en milepæl for pilegrimene. Portomarin er en pittoresk landsby med en interessant historie. Mesteparten av byens gamle bygninger ble flyttet stein for stein til høyere nivå da elven Miño i 1960 årene ble oppdemmet til et reservoir. Eieren av dette Casa Rural bestående av enkle hytter av treverk, en trivelig galicer, har en restaurant med lokalt kjøkken, lager sin egen vin og tilbyr interesserte gjester rideturer gjennom det nydelige landskapet.  Middag inkludert.

Dag 3 Portomarin – Eirexe (ca 17,1 km)

Gjennom små landsbyer, kun med 4-5 hus, dekorert med ”cruceiros” (steinkors som markerer veien til Santiago), vil dere uten tvil møte andre pilegrimer. Men selv om dere deler veien og en følelse av kameratskap med pilegrimer fra hele verden, er det alltid øyeblikk hvor dere er alene og kan kontemplere over denne spesielle ”reisen”.  Når du ankommer Eirexe, blir du hentet av en taxi og kjørt til det sjarmerende overnattingsstedet beliggende i en rolig del av Merlán. Dette er et nydelig kompleks av gamle steinbygninger som dateres flere hundre år tilbake. De gjestfrie engelske eierne organiserer den 10 minutter lange transporten til/fra El Camino. Middag inkludert.

Dag 4 Eirexe – O Coto Lebreiro (ca 16,2 km)

Etter en deilig frokost kjører en taxi dere til der dere avsluttet på El Camino i går. Etter Palas de Rei kan dere beundre den lille kirken fra 1100 tallet – en av flere romerske skatter langs ruten. Gjennom Eucalyptus- og furuskog til O Coto og det sjarmerende og rolige familie eide Casa Rural hvor dere overnatter i rustikke omgivelser. Vertinnen vil tilby dere et nydelig hjemmelaget måltid basert på ferske lokale produkter. Middag inkludert.

Dag 5 O Coto Lebreiro – Arzua (ca 18 km)

Via Melide, en liten by med en vakker plaza og kirke og god pilegrimsatmosfære! Her slutter flere pilegrimsruter seg til, og det betyr at dere vil møte flere pilegrimer. Videre gjennom landlige veier i Galicia hvor bøndene jobber på åkrene og lyden av kubjeller blander seg med dine fot trinn. Pass på å prøve den kremete osten av kumelk fra Arzua og ”empanada”, en krisp pai fylt med biff eller tunfisk til lunsj! Overnatting i et ombygget herskapshus fra 1700 tallet med nydelige hager, vennlig service og rolige omgivelser et par kilometer fra Arzua. Middag inkludert.

Dag 6 Arzua – Rua (ca 19 km)

Dagens etappe tar dere gjennom grønnsaksåkrer, skog og rolige landsbyer med  navn som Xen, Ras og Brea. I landsbyen Santa Irene kan dere ta et stopp og besøke det romerske kapellet dedikert til helgenen ved samme navn. Dere stopper vandringen i Rua, herfra er det kun 19 km igjen til Santiago! Her bor dere på et lite hotell (1*) med romslige og tradisjonelt dekorerte rom. Hotellet ligger rett ved El Camino, har hage, restaurant og kaffebar. Middag inkludert.

Dag 7 Rua – Santiago de Compostela (ca 19 km)

Kun 19 km igjen til målet! Spenningen stiger når dere ankommer Monte del Gozo, hvor dere får det første synet av spirene på Katedralen i Santiago de Compostela. Når dere ankommer Obradoiro plassen, foran den storslåtte Katedralen, gjennomfører dere det tradisjonelle pilegrimsritualet før dere sjekker inn på hotellet (3***) hvor dere skal bo de to neste nettene, beliggende i Santiagos historiske kvarter. Dette er en oase midt i byen, med vennlig og personlig service, elegant dekor kombinerer det tradisjonelle med en moderne touch, en perfekt base for å utforske Santiago de Compostela.

Dag 8 Santiago de Compostela

Etter en avslappet frokost har dere hele dagen til å utforske de livlige små gatene (rúas) i den levende, historiske og magiske Santiago de Compostela. Sørg også for å få med dere et besøk i Katedralen og pilegrimsmessen kl 12!

Dag 9 Hjemreise

Prisantydning pr person kr 9.990 er basert på  minimum 2 personer i delt dobbeltrom og kan variere med sesong og valg av overnattingssteder. Vi er flyspesialist, så vi hjelper deg gjerne med bestilling av flybilletter!

  • Overnatting i delt dobbeltrom 8 netter
  • Alle frokoster (noen steder continental, andre steder buffet)
  • 6 middager (tre retter med vin, vann og kaffe/te inkludert) iflg program.
  • Bagasjetransport fra hotell til hotell vandredagene (1 bagasje pr person på max 20 kg)
  • 1 guidebok /kart for rutene (engelsk) pr 2 personer.

Ikke inkludert: Flybilletter og lokal transport – reiseforsikring – avbestillingsforsikring – lunsjer – middager i Santiago de Compostela – alt som ikke står nevnt som inkludert over.

Turen har vært helt super! Utrolig vakre omgivelser med veldig grønn natur og fantastiske steinbygde landsbyhus. Den turen er et «must» for alle turglade mennesker, og ikke bare de som er på søken etter noe i livet. Vi opplevde aldri i kø langs stiene eller i katedralen, og løypen var godt merket de fleste steder. I tillegg var været var akkurat passe for oss. Vi møtte mennesker fra hele verden langs ruten, og både de og innbyggerne vi traff var veldig hyggelig mennesker. Det er på en måte et eget Caminomiljø langs løypa, og det sees godt i Santiago hvem som har gått dit og hvem som har tatt bilveien… Tilbakemelding fra en av våre pilegrimer, 2017

Send forespørsel