Elvecruise i Amazonas med La Perla

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

/ Seil gjennom jungelen i Peru

Her er elvecruiset for den eventyrlystne! Gå om bord i et lekkert elvecruiseskip og tilbring fire dager og tre netter i den dypeste jungelen. Her er det fugler i de villeste farger, langsomme dovendyr, flagrende sommerfugler, småfrekke apekatter og alle slags eksotiske vekster. Det blir ikke et kjedelig øyeblikk!

På dette cruiset kan du få utforske jungelen med erfarne guider, se fugler i soloppgang, dra på nattsafari – til og med se rosa delfiner. Når du ikke er ute på oppdagelsesferd, kan du sitte på dekk og se livet langs Amazonas bare gli forbi. Skipet har et eget utsiktsdekk, og det er områder med liggestoler og hengekøyer på dekk også, så her er det muligheter for å senke skuldrene helt og bare nyte!

Tukan Amazonas

Tukan, Amazonas

Dagsprogram: 

Dag 1: Rosa delfiner og velkommen om bord
Guidene venter på dere på flyplassen før dere blir overført til Nauta for å gå om bord på M/V La Perla.

Lugarene er lekre og velutstyrte, så pakk ut og la opplevelsen begynne! Vi foreslår at dere tar dere tid til å gå til observasjonsdekk og nyte den fantastiske panoramautsikten, her vil dere også få høre mer om Amazonas opprinnelse. I løpet av de neste dagene vil dere seile langs elva Marañon og Ucayali, deretter gjennom Amazonas.

Etter å ha blitt litt kjent med skipet, blir det lunsj i restauranten. Senere vil guidene gi en generell orientering om reiseruta, dyreliv, vegetasjon og aktiviteter om bord.

Ettermiddagen byr på en utflukt hvor dere får se nærmere på dyrelivet i fellesreservatet Yanayacu de Yacapana. Dere får blant annet se verdens største demning (Victorias Regias), fugler, øgler, dovendyr og vakre rosa delfiner. På slutten av kvelden vil guider bruke lanternene til å finne alligatorer, ugler og flodsvin. Det blir spennende (og selvsagt helt trygt!). Tilbake på skipet blir velkomstmiddag og levende musikk. Etter middag vil guidene invitere til et foredrag om Amazonas opprinnelse.

 

Dag 2: Fugler i soloppgang, sommerfugler og nattsafari

I dag lønner det seg å stå tidlig opp! Ikke bare er soloppgangen over Amazonas vakker, men det blir også en liten tur ut for å   observere fuglene i reservatet Yanayacu de Yacapana. Soloppgangen er nemlig den beste tiden på dagen for å observere fugler. Det er også muligheter for å se dovendyr, apekatter, tukanfugler, papegøyer og andre fargerike fugler.

Se opp, så titter kanskje et dovendyr ned på deg!

Dere kommer tilbake til en deilig frokost mens skipet seiler til Ucayali. Senere blir det nok en utflukt med muligheter for å se flere dyr. Etter lunsj vil guidene fortelle mer om området og dyrene dere har sett i løpet av dagen.

Om ettermiddagen er det besøk hos sommerfuglprosjektet Vista Alegre, hvor dere vil lære om sommerfugler og deres betydning i jungelen. Sommerfugler er faktisk utrolig viktige – det er mer enn bare flagrende skjønnheter!

Så er det tilbake til skipet for en god middag, men begivenhetene er ikke over ennå! Det er nemlig mulig å være med på en nattutflukt, og det bør dere ikke gå glipp av! Sammen med erfarne guider skal dere lete etter alligatorer, slanger, taranteller, skorpioner og aper (selvsagt på trygg avstand!). De som ikke vil ut i jungelnatten, kan heller titte på måneskinnet fra skipet, nyte naturlydene og drikke pisco sour om bord.


Helt fint å nyte livet herfra…

Dag 3: Piraja-bekken og jungelvandring

Også i dag blir det en morgenutflukt for å se på dyreliv og det fantastiske landskapet i jungelen. Skipet seiler videre til Piranha Creek (ja, det betyr piraja-bekken!). Her er det ideellt for piraja-fiske, så kanskje ikke så lurt å vasse barbeint her… Dette er for øvrig en del av Pacaya Samiria-reservatet.

Etter lunsj blir det en jungelvandring hvor vi lærer om medisinske planter, og dere vil også holde utkikk etter eksotiske insekter som tarantella, frosker, edderkopper og andre mer eller mindre trivelige skapninger. Naturguidene vil også lære bort  grunnleggende overlevelse i jungelen. Tilbake om bord blir dere ønsket velkommen av levende musikk før middag, og kvelden kan dere nyte om bord, omgitt av den peruanske junglene.

Dag 4: Hjelpesenter for dyr og Iquitos
Siste frokost ombord før dere tar buss fra byen Nauta til Iquitos. Dere stopper i Rescue Center Amazon – Manatee (ACOBIA), som har spesialisert seg på å redde den utrydningstruede sjøkua. Deretter får dere et kort besøk til byen Iquitos, før flyet går tilbake til Lima.

Denne turen kan kombineres med mange land, derfor har vi ikke inkludert fly.

Pris per person i delt dobbeltrom er kr. 14 500,-
Dette inkluderer:
– Tre netter i standard cabin
– Program som beskrevet
– Måltider som beskrevet
– Lokale engelsktalende guider

Ikke inkludert:
– Fly
– Drikke
– Måltider ikke nevnt
– Reiseforsikring
– Visum