Kåret til verdens mest bærekraftige reisemål

Firmatur til Gøteborg – med tog

Hyggelige Cafe Kringlan i Haga


Båttur i skjærgården med sjømat og hygge, rimelige gourmetopplevelser, bugnende mathaller og et rikt kulturtilbud med utstillinger, teater og konserter – Sveriges nest største by er en trivelig storby hvor du også får småbyfølelsen. Bo på moderne byhoteller eller på et historisk slott utenfor byen.

Mindre enn fire timers togtur fra Oslo kan kolleger få noen hyggelige og lærerike dager sammen. Vi skreddersyr turen akkurat slik det passer ditt firma, uansett om det er er en stor konferanse, et jubileum som skal feires – eller rett og slett en tur for litt påfyll.

🌿 Gøteborg er også blitt kåret til verdens mest bærekraftige reisemål av Global Destination Sustainability Index – og det hele seks ganger på rad! I 2021 kåret Lonely Planet også Gøteborg til Best på reise i kategorien bærekraft.

Høydepunkter

Ung kvinne spiser og beundrer utsikten fra et togvindu

Togreise

Start turen bærekraftig på skinner fra Oslo, det er en hyggelig togtur på 3 timer og 45 minutter fra by til by.

 • Lei en egen privat vogn med servering
  Det er fullt mulig å reservere egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering, da kan dere ha et hyggelig måltid sammen på reisen.
 • Faglig program på toget
  Utnytt togreisen og ha litt faglig program om bord, som for eksempel gruppeoppgaver.
 • Opplevelser fra togvinduet
  Litt avslappingstid på toget er lurt, len deg tilbake og bare nyt togturen!

Velg mellom flotte hoteller

🌿 Gøteborg har massevis av gode hoteller sentralt i byen, og dette er også en av Europas mest bærekraftige hotellbyer. Hele 95 prosent av byens hoteller er øko-sertifisert.

Rangert 4plus stjerner

Clarion Hotel Post

Clarion Hotel Post ligger midt i Gøteborg sentrum. Et livlig hotell med underholdning og musikk, prisbelønte restauranter og populære barer. I 2019 og 2020 ble Clarion Hotel Post kåret til Sveriges beste individuelle hotell ved Grand Travel Award.

* Restaurant Vrå har grønnsakshage på taket og serverer en blanding av japanske og svenske smaker – og med byens største sakebar.

* Om sommeren har hotellet en av Gøteborgs beste uterestauranter.

* Yoga, avslapningsområde, massasje, frisør, kropp- og skjønnhetsbehandlinger, alt under samme tak.

* Takbasseng i 13. etasje, nyt en kald drink med panoramautsikt over hele byen.

Clarion Hotel Post har seks store møterom og 14 mindre møterom, hvor de største møterommet har plass til 1050 personer og det minste har plass til opptil 10 personer.

Hotellet er ISO 14001 sertifisert, som er en samlingsgruppe for mange ulike innsatser på flere ulike områder. Les hva dette betyr her: https://clarionpost.se/sustain...

Les mer her:
Clarion Hotel Post

Rangert 5 stjerner

Dorsia Hotel

Bare 650 meter fra sentralstasjonen ligger det et helt spesielt sted. Dorsia er et lekkert boutiquehotell med 37 unike rom – og dette er som å komme inn i en annen verden. Her er det dyprødt og gull, overdådige portierer med tykke, fargerike stoffer, myke senger med sengetøy i egyptisk bomull – en eksotisk oase midt i Gøteborg.

Hotellet har restaurant og konferanselokaler i forskjellige størrelser – og en helt spesiell atmosfære.

Les mer her: Dorsia Hotel

... eller hva med konferanse i et slott?

Tjolöholm slott

Tjolöholm slott i Kungsbacka kommune, fire mil sør for Gøteborg, er en spennende blanding av engelsk 1500-tallsstil, jugendstil og de mest moderne innovasjoner fra rundt 1900 – da det ble bygget.

Spis godt i restaurant Storstugan eller Café Manegen, og har dere konferanse på Tjolöholm slott, har dere slottet for dere selv. Etter dagsprogrammet kan dere få servert afternoon tea på britisk vis, og den nydelige parken ut mot havet må selvsagt nytes.

På kvelden kan dere velge å spise en eksklusiv middag på slottet, og overnatting tilbys i et Carl Larsson-inspirert hus på godset, innredet med himmelseng og kakkelovn.

Les mer her:
Tjolöholm slott

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo slott fra 1700-tallet ligger omtrent 10 km utenfor Gøteborg, og en konferanse her er et møte med en levende kulturarv som både styrker fellesskapet og gir en beroligende opplevelse utenfor byens kjas og mas.

Det er flotte lokaler, og utenfor er det svingete turstier i vakkert landskap. Restaurant, bakeri og kjøkkenhager er KRAV-sertifisert. Gunnebo tilbyr ikke overnatting, men stedet ligger kun en kort kjøretur fra byen.

Les mer her:
Gunnebo Slott

Stora Teatern Göteborg

Stora Teatern Göteborg

Stora Teatern er Gøteborgs store scene for svenske og internasjonale gjestespill. Stora Scen er en vakker og intim teatersal fra 1859, og en av landets eldste aktive scener. Det er mulig å leie salen til konferanser, på den beste adressen i Gøteborg – midt i Avenyn med utsikt over Bältesspännarparken. Salongen har plass til opptil 600 personer.

Les mer her: Stora Teatern Göteborg

Utvid horisonten på et unikt sted

Vitenskapssenteret Universum ligger ved siden av Liseberg, og kan by på en helt spesiell opplevelse:

Konferanse på Universeum

Vitenskapssenteret Universum ligger ved siden av Liseberg, og kan holde halv- eller heldagskonferanser – og det i unike omgivelser. Hva med å rusle i regnskogen, eller ta en tur i verdensrommet? Om kvelden kan dere ta en fordrink blant haiene, spise middag i restauranten og oppdage alt fra celler til dovendyr. Dere kan også ta en tur i visualiseringsbanen hvor vitenskapen forklares med oppslukende 3D-opplevelser.

🍃 På Universeum jobber de med med bærekraft gjennom hele opplevelsen, fra restauranten til aktiviteter i de unike miljøene. All mat og drikke er valgt med omhu, slik at både gjester og verden har det bra – i dag og i fremtiden.

Les mer her: Universeum

Aktiviteter og utflukter på firmatur

Guidet båttur til Vinga

Idyllisk tur gjennom Gøteborgs skjærgård til fyret Vinga og tilbake. Turen tar 1 time og 15 minutter én vei, med to timers opphold på Vinga – altså god tid til å utforske den vakre øya.

Turen går med skipet M/S Carl Michael Bellman fra Lilla Bommen gjennom Gøteborg havn, videre gjennom skjærgården. Det er mulig å leie hele båten, med eller uten guide, og turen kan også tilrettelegges med middag og underholdning om bord.

Les mer her:
Stromma

SUP-eventyr på Säveån

Säveån renner i rolig tempo gjennom Gøteborg-landskapet, og inviterer til en fantastisk naturopplevelse samtidig som du får øve på balansen på brettet. Avslapping eller konkurranse med kollegaer, valget er ditt! Et SUP-eventyr på Säveån fungerer like godt til firmafesten eller som et pustehull i hverdagen.

På Säveån er det to forskjellige turer, en på ca 1,5 time og en som tar ca 2,5 timer. Den lengre turen byr på et litt ekstra variert miljø og et par små spennende partier hvor vannet går litt fortere. Det er imidlertid fortsatt en tur som passer alle!

Les mer her:
SUP Gøteborg

Oppdag Gøteborg og nærområdet på vannet

Midt i Bohuslän på nordvestlige Tjörn i et godt bevart fiskevær, ligger Björholmens Marina. Alt her er preget av havet – luktene, smakene og aktivitetene. I området finner du gjestehavn, hotell, restaurant, kafé, iskremkiosk og en deilig badestrand med hvit sand.

Hos Kayakbryggan kan du padle i kajakk eller kanskje pedalbåter er tingen? Uansett kan du oppdage Gøteborg og omgivelsene fra vannet!

Les mer her:
Kayakbryggan

Sykkeltur i Gøteborg

Sykkeltur i Gøteborg

En guidet sykkeltur i Gøteborg er en unik måte å oppleve byen på. Turen starter vanligvis sentralt i byen eller ved hotellet. Guiden tar dere med gjennom byens sentrum og viser noen av de mest kjente attraksjonene, som for eksempel Maritiman, Slottet, Haga og parkene Slottskogen og Botanisk hage. Turen varer vanligvis mellom 2-3 timer og gir deg muligheten til å se byen på en avslappet og miljøvennlig måte.

Ølsmakingskurs på lokale bryggerier

Gøteborg er en skikkelig ølby! Noen av verdens beste øl, ifølge internasjonale rangeringer, kommer faktisk fra Gøteborg. Hva med å besøke ulike bryggeri hvor man får kunnskap og forståelse av deres øls karakter og deres filosofi, etterfulgt av prøvesmaking på noen av Gøteborgs velkjente puber?

Majornas Bryggeri

Majorna er en av Gøteborgs mest populære bydeler, og her ligger bryggeripuben Majornas Bryggeri. De produserer pilsner, ale, IPA, porter og andre typer øl i et lite moderne bryggeri med full innsyn fra pubdelen hvor det selvsagt serveres de egenlagde ølene, men også øl fra andre lokale håndverksbryggerier. Ølsmaking med omvisning på bryggeriet er populært, og noen ganger kan den til og med smakes direkte fra gjærtankene og øl blir ikke ferskere enn det!

Et annet veldig populært tilbud er bryggekurs hvor bryggeren bruker en hel dag på å undervise i kunsten å brygge øl.

Les mer her: Majornas Bryggeri

Poppels Bryggeri

Poppels Bryggeri er et lite bryggeri med stor kjærlighet til håndverket, lokalisert i Jonsereds klassiske fabrikkmiljø en kort vei fra Gøteborg sentrum. De har også restaurant rett ved bryggeriet, med mat som matcher ølet, selvsagt. Perfekt med et besøk her, kombinert med bryggeromvisning.

Bryggeriet har også en restaurant sentralt i Gøteborg. Poppel's Citybryggeri er en unik øl- og matopplevelse, hvor restauranten med sine 170 sitteplasser byr på moderne matlaging. Et bybryggeri hvor det serveres eikefatgjæret pilsner brygget på stedet, en pilsner du bare kan drikke der.

Les mer her:
Poppels Bryggeri

beerbliotek - Gøteborg

Beerbliotek

Beerbliotek blegrunnlagt i 2012 i Gøteborg av fire venner fra forskjellige deler av verden. De har en enkel, men vellykket filosofi – å brygge øl som de selv gjerne vil drikke. Beerbliotek har et basissortiment, men de fleste øl brygges kun én gang. De har alle smarte navn som «I lost my cherry by the salty sea» eller «2016 is so 2015».

Dere kan få omvisning på bryggeriet og deretter prøve fem forskjellige øl, alle med sin egen unike historie. På Beerbliotek har alle øl en historie og du får høre mer om deres mystiske navn, design og bakgrunn.

Les mer her:
Beerbliotek

Bli kjent med Gøteborg – noen kjappe tips

 • Haga er Gøteborgs koseligste bydel, med smale brosteinsgater mellom flotte trebygninger. Her er det småbutikker, restauranter og kafeer, og her MÅ dere "fika". Vi anbefaler Café Husaren, hvor de har verdens største kanelbolle!
 • Dra på jakt blant gamle skatter i en av byens mange second hand butikker. Myrorna ved Järntorget kan friste med hele fire etasjer med brukte varer.
 • På Haga ligger også Forsvarsanlegget Skansen Kronan som ble bygget helt tilbake på 1600-tallet. På toppen ved Skansken Kronan får du nydelig utsikt over byen og Kronans Terrasse har uteservering med 180 graders utsikt over byen.
 • Den botaniske hagen i Gøteborg er en av de største i sitt slag i Europa. Hagen er åpen hver dag fra kl 9 til solen går ned, og det er gratis inngang. På Botaniska Paviljongen – får dere mat tilberedt fra bunnen av med fokus på råvarer fra planteriket. Med 80 plasser inne og over 100 plasser ute er det muligheter for bedriftens egen after work-mingling.

Den kulinariske kysten

Sjømat i verdensklasse, nyskapende mat, Michelin-stjerner og fine råvarer fra et levende jordbrukslandskap. Ikke rart matelskere liker Gøteborg! Vestkysten har de siste 10 årene blitt kjent som "den kulinariske kysten", og kokkene her er opptatte av kvalitet, kortreist og økolgisk mat. I løpet av de ti siste årene har syv kokker fra Gøteborg blitt kåret til "årets chef".

Poppels ol mat

Poppels

En stor andel av Gøteborgs spisesteder er Krav-sertifisert, som betyr at maten er økologisk produsert, og det dukker stadig vekk opp nye vegetariske og veganske alternativer i byen. Alt kjøtt som serveres i kommunen må være økologisk.

Vær klar for gourmetopplevelser, havets deiligste delikatesser, trendy «streetfood» og som tidligere nevnt: kanelboller vel verdt en Instagram-post!

Noen restaurant-anbefalinger:

Restaurang Familjen

Restaurang Familjen ble kåret til årets restaurant av White Guide i 2018. Den tenkt som en utvidet stue hvor alle skal føle seg velkommen, så her kan du senke skuldrene. Moderne vestsvensk gastronomi er stikkordet som kjennetegner maten, og innehaverne benytter seg av sine gode kontakter blant bønder, fiskehandlere og kjøttprodusenter i nærheten.

Les mer her:
Restaurang Familjen

Sjömagasinet

Sjömagasinet er en av Gøteborgs ledende fiske- og sjømatrestauranter, og ligger i en historisk lagerbygning fra 1795 rett ved Göta-elven. Restauranten har vært en suksess i mange år, og Bruce Springsteen skal være en av gjestene som alltid sørger for et besøk når han er i byen. I 2021 tok en ny generasjon over, og Mats Sjölander og Jennie Selin sikter på å skape en moderne gastronomisk opplevelse basert på de beste råvarene fra havet sammen med nøye utvalgte drinker.

Les mer her: Sjömagasinet

Hva med en litt annerledes middag med mordgåte?

Få servert en tre-retters middag og en spennende mordgåte. Mellom hver akt serveres det en rett, og mellom akt 3 og 4 må alle tilskuerne gjette hvem de tror er morderen. I 4. akt spiller løsningen ut med hvem som er den skyldige, og alt fremføres av erfarne skuespillere. I tillegg til en stor dose drama, byr også detektiven på mye humor.

Les mer her:
Eventligan

Kajutan Saluhallen

I andre etasje på mathallen Saluhallens, serverer restauranten Kajutan klassiske fiskeretter og dagens lunsj. Den historiske Gøteborg-restauranten holdt tidligere til i Feskekôrka, men er nå en del av Saluhallen.

Her oppe kan du nyte den herlige atmosfæren, spise sjømatfat og østers, og med det et glass bobler eller noe annet fra baren. På kvelden kan restauranten bestilles for private selskaper.

Les mer her: Kajutan Saluhallen

Mathaller for de matglade

Gøteborg har to store mathaller som det kan være lett å la seg friste av.

 • Stora Saluhallen har en historie tilbake til rundt 1890, og er populær som aldri før. Hvert år strømmer drøyt to millioner mennesker gjennom bygget for å handle kjøtt, ost, brød og andre delikatesser. Akkurat som det har blitt gjort i nesten et og et halvt århundre. Her finner du alle verdenshjørner representert blant de 40 butikkene og spisestedene, blant annet den kjente restauranten Kajutan Saluhallen, som vi nevnte over.
 • Feskekôrka (Fiskekirken) er en markedshall for fisk og skalldyr sentralt i Gøteborg. Fiskekirken i Gøteborg ble innviet allerede i 1874. Fiskekirken har gjennom årene utviklet seg til å bli det hovedstedet for salg av fisk og skalldyr i Gøteborg. Feskekôrkan er for øyeblikket stengt på grunn av en omfattende renovering. Den forventes å gjenåpne høsten 2023, men en bestemt dato er ennå ikke offentliggjort.
Stora Saluhallen

Stora Saluhallen Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Kajutan Saluhallen

Kajutan Saluhallen Kajutan Saluhallen

Velkommen med på firmatur til destinasjon Gøteborg