Kåret til verdens mest bærekraftige reisemål

Firmatur til Gøteborg

Sveriges nest største by

Som Sveriges nest største by, står aktivitetstilbudene på rekke og rad. Gøteborg har nærhet til en flott skjærgård for en tur til sjøs med sjømat og hygge, og et rikt kulturtilbud med utstillinger, teater og konserter. Vi skreddersyr akkurat slik det passer ditt firma. Uansett om det er en stor konferanse, et jubileum som skal feires eller rett og slett en tur for litt påfyll.


Global Destination Sustainability Index har kåret Gøteborg til verdens mest bærekraftige reisemål seks ganger på rad. I 2021 kåret Lonely Planet også Gøteborg til Best på reise i kategorien bærekraft.

Høydepunkter

Togreise

Start turen bærekraftig på skinner fra Oslo! En hyggelig togtur på 3 timer og 45 minutter fra by til by. Len deg tilbake og nyt utsikten mens du krysser landegrensen til Sverige og videre til Gøteborg.

Lei en egen privat vogn med servering
Reservere egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering! Mulighetene er mange!

Faglig program på toget
Begynn firmaturen allerede på toget med faglig program som for eksempel gruppeoppgaver. Utnytt reisen med tog!

Opplevelser fra togvinduet
Len deg tilbake og bare nyt togturen! Mye å se og oppleve fra togsetet.

Flotte hoteller

Våkne opp uthvilt og pakk deg inn i en myk badekåpe før du gjør deg klar for en dag i byen. I Gøteborg kan du sove med god samvittighet og ikke sjelden i gangavstand til underholdning, shopping og attraksjoner. Enten du er her for en romantisk helg, familieferie eller konferanse, er det mange overnattingsmuligheter å velge mellom.

Gøteborg er en av Europas mest bærekraftige hotellbyer. 95 prosent av byens hoteller er øko-sertifisert.

Rangert 4plus stjerner

Clarion Hotel Post

Clarion Hotel Post ligger midt i Gøteborg sentrum. Et livlig hotell med underholdning og musikk, prisbelønte restauranter og populære barer. I 2019 og 2020 ble Clarion Hotel Post kåret til Sveriges beste individuelle hotell ved Grand Travel Award.

* Restaurant Vrå har grønnsakshage på taket og serverer en blanding av japanske og svenske smaker – og med byens største sakebar.

* Om sommeren har hotellet en av Gøteborgs beste uterestauranter.

* Yoga, avslapningsområde, massasje, frisør, kropp- og skjønnhetsbehandlinger, alt under samme tak.

* Takbasseng i 13. etasje, nyt en kald drink med panoramautsikt over hele byen.

Clarion Hotel Post har seks store møterom og 14 mindre møterom, hvor de største møterommet har plass til 1050 personer og det minste har plass til opptil 10 personer.

Hotellet er ISO 14001 sertifisert, som er en samlingsgruppe for mange ulike innsatser på flere ulike områder. Les hva dette betyr her: https://clarionpost.se/sustain...

Les mer her:
Clarion Hotel Post

Rangert 5 stjerner

Dorsia Hotel

Bare 650 meter fra sentralstasjonen ligger det et helt spesielt sted. Dorsia er et lekkert boutiquehotell med 37 unike rom – og dette er som å komme inn i en annen verden. Her er det dyprødt og gull, overdådige portierer med tykke, fargerike stoffer, myke senger med sengetøy i egyptisk bomull – en eksotisk oase midt i Gøteborg.

Hotellet har restaurant og konferanselokaler i forskjellige størrelser – og en helt spesiell atmosfære.

Les mer her: Dorsia Hotel

Gøteborgs fine områder med hyggelige butikker og kafeer

Det er mye å se i Sveriges nest største by.
Dra på jakt blant gamle skatter i en av byens mange second hand butikker. Myrorna ved Järntorget kan friste med hele fire etasjer med brukte varer. Spaser mellom små butikker, internasjonale kjeder og store varehus. Gøteborg har en sterk motescene og mange lokale designere å oppdage. Alt er her for en vellykket shoppingtur og det er aldri langt til en kopp kaffe.

Kafeer og puber ved eventyrlige Haga

Vi anbefaler å ta den lette spaserturen fra sentrum til Gøteborgs koseligste bydel, Haga. Dette er en eldre bydel hvor du finner smale brosteinsgater mellom gamle flotte trebygninger tett i tett. Her er det flere godt bevarte sysselmannsboliger, gjenkjennelig på en karakteristisk byggestil med en steinetasje på bakkeplan og to treetasjer på toppen.

Skansken Kronan

På Haga ligger også Forsvarsanlegget Skansen Kronan som ble bygget helt tilbake på 1600-tallet. På toppen ved Skansken Kronan får du nydelig utsikt over byen.

Da festningen ble tatt i bruk hadde den 23 kanoner og var utstyrt for krig, men den ble aldri utsatt for noen fiendtlige angrep. I løpet av 1800-tallet ble skansen et fengsel og deretter nødbolig. I løpet av 1900-tallet var det et militærmuseum med våpen og uniformer.

Ta del i Gøteborgs spennende historie og under en guidet tur til et av byens mest historiske steder, Skansen Kronan. Innbyggere, bønder, krig og sorg blandes med historier og morsomme historier fra de kjente strøkene Majorna og Haga.

I Skansen Kronans unike Kanonsal arrangeres bryllup, fester, konferanser og julebord med panoramautsikt over Gøteborg.

I dag tilbys det servering på Kronans Terrasse
Velkommen til Gøteborgs beste uteservering med 180 graders utsikt over vakre Gøteborg. Gjennom dagen grilles det lam, kylling, hamburgere, baby back ribs og vegetarisk/vegansk. De har også Rekesmørbrød, Vegetarpai, Rekesalat, Laksesalat og Cæsarsalat. I kafeen serveres kaffe, is og eget deilig bakverk!

På Haga finner du flotte kafeer med deilige lunsjmenyer og puber som skaper en bohemaktig følelse. Det finnes også mange lokale nisjebutikker, fra såpe-, te-, krydder- og olivenoljebutikker til den søte lekebutikken Liten Karin. På Haga finner du også verdens største kanelbolle, Hagabullen!
Ta turen innom Cafe Husaren for en deilig lunsj, og avslutt med verdens største kanelbolle.

Verdens største kanelbolle!

Café Husaren

På Café Husaren prøver vi stolt å leve opp til mottoet vårt; hjemmelaget, hjemmebakt og hjemmekoselig. Vi tror på den svenske kafékulturen, med en god rekesmørbrød og en varm sjokolade. Vi ønsker å tilby et sted med følelse og atmosfære.
Vi har et av byens bredeste utvalg av kaker og bakverk, rundt tretti teer, store vaniljedrømmer og cake pops som er laget med ekte kakao. Men også raske grillede smørbrød og nydelig sterk espresso med italiensk vri. Hos oss skal det være noe for enhver smak.

Vi selger verdens største kanelbolle, som ikke bare er en fryd for øyet, men også smaker guddommelig godt, Hagabollen. Svensk kafékultur på sitt beste!

Etter en smakfull lunsj anbefaler vi å ta turen til Den Botaniske hage i Gøteborg.

Den Botaniske hage i Gøteborg er virkelig verdt ett besøk.
Med sine 175 hektar er Gøteborgs botaniske hage en av de største i sitt slag i Europa. Den dyrkede delen opptar cirka 40 hektar og totalt er det cirka 16 000 arter og kulturformer i utmark og i veksthus. Gøteborgs botaniske hage holder åpent hver dag fra kl 9 til solen går ned, og det er gratis inngang.
Her finner du også den Botaniska Paviljongen som er en kafe og restaurant med en flott beliggenhet 400 meter inn i hagen. I pakt med Botanisk hages vakre omgivelser tilbyr de mat tilberedt fra bunnen av med fokus på råvarer fra planteriket.
Her har du det perfekte stedet for din store eller lille fest. Med 80 plasser inne og over 100 plasser ute er det muligheter for bedriftens egen after work-mingling,

Den kulinariske kysten

Gøteborg har de siste 10 årene blitt kjent for å være den kulinariske kysten. Da beliggenheten til byen ligger perfekt til på kysten, byr menyene på mye fersk fisk og sjømat. Kvalitet, kortreist og økolgisk mat er noe kokkene i Gøteborg er svært opptatte av. I løpet av de ti siste årene har syv kokker fra Gøteborg blitt kåret til "årets chef".

Med en rikelig kystlinje og enkel tilgang til noen av kontinentets mest fantastiske ville steder, er det ingen overraskelse at den svenske byen tar fersk mat på alvor. Men mange restauranter ser på hvordan de kan gå enda lenger enn å bare handle lokalt, og i stedet bli involvert i dyrking og høsting av sine egne ingredienser.

Den kulinariske kysten er et eldorado for «foodies». Her finner du billige gourmetopplevelser, havets deiligste delikatesser, trendy «streetfood» og som tidligere nevnt; verdens største kanelbolle.

Feskekôrka

Feskekôrkan er for øyeblikket stengt på grunn av en omfattende renovering. Den forventes å gjenåpne høsten 2023, men en bestemt dato er ennå ikke offentliggjort.
Feskekôrka (Fiskekirken) er en markedshall for fisk og skalldyr sentralt i Gøteborg. Fiskekirken i Gøteborg ble innviet allerede i 1874. Fiskekirken har gjennom årene utviklet seg til å bli det hovedstedet for salg av fisk og skalldyr i Gøteborg.
Siden 1910 har det vært mye aktivitet på Gøteborgs mest sentrale havn. Her har det siden den gang kommet fiskebåter og lastebiler inn med det ferskeste av fisk og skalldyr fra natten fangst. Fra tidlig morgen auksjoneres den beste kvalitet av sjømat bort til fiskemarkedet som holder til i Feskekörka og de lokale restaurantene.

Stora Saluhallen

I 1887 etter flere år med diskusjoner om en markedshall, ble det bestemt at bygningen skulle reises. Bare litt over 1 år senere sto Stora Saluhallen ferdig og kort tid etter ble det startet en utleieauksjon for handlende som ønsket plass i den nye markedshallen. Interessen var enorm. Spekulantene var mange, de blåste opp brystet før de albuet seg gjennom folkemengdene for å by på en av de 92 bodene. I 2009–2012 ble det gjennomført omfattende ombygginger av Stora Saluhallen.
Stora Saluhallen eies, forvaltes og utvikles i dag av Higab, et eiendomsselskap i Gøteborg. Bygget er en av få konstruksjoner i sitt slag i Sverige. Hvert år strømmer drøyt to millioner mennesker gjennom bygget for å handle kjøtt, ost, brød og andre delikatesser. Akkurat som det har blitt gjort i nesten et og et halvt århundre. Her finner du alle verdenshjørner representert blant de 40 butikkene og spisestedene. Du kan kjøpe ulike delikatesser, krydder, kaffe, ost, bare nyte atmosfæren eller spise i en av restaurantene.

I Stora Saluhallen finner du også den kjente restauranten: Kajutan Saluhallen

Kajutan Saluhallen

I andre etasje på mathallen Saluhallens, serverer restauranten Kajutan klassiske fiskeretter og dagens lunsj. Den historiske Gøteborg-restauranten holdt tidligere til i Feskekôrka, men er nå en del av Saluhallen.

Her oppe kan du nyte den herlige atmosfæren, spise sjømatfat og østers, og med det et glass bobler eller noe annet fra baren. På kvelden kan restauranten bestilles for private selskaper.

Les mer her: Kajutan Saluhallen

Sjømat i verdensklasse, nyskapende mat, Michelin-stjerner og fine råvarer fra et levende jordbrukslandskap. Ikke rart matelskere liker Gøteborg. En stor andel av Gøteborgs spisesteder er Krav-sertifisert, som betyr at maten er økologisk produsert, og det dukker stadig vekk opp nye vegetariske og veganske alternativer i byen. Alt kjøtt som serveres i kommunen må være økologisk.

Gøteborg har mange herlige restauranter hvor du kan nyte god mat og drikke og en sprudlende atmosfære. Her viser vi noen av de beste stedene:

Restaurang Familjen

Restaurang Familjen ble kåret til årets restaurant av White Guide i 2018. Den tenkt som en utvidet stue hvor alle skal føle seg velkommen, så her kan du senke skuldrene. Moderne vestsvensk gastronomi er stikkordet som kjennetegner maten, og innehaverne benytter seg av sine gode kontakter blant bønder, fiskehandlere og kjøttprodusenter i nærheten.

Les mer her:
Restaurang Familjen

Sjömagasinet

Sjömagasinet er en av Gøteborgs ledende fiske- og sjømatrestauranter, og ligger i en historisk lagerbygning fra 1795 rett ved Göta-elven. Restauranten har vært en suksess i mange år, og Bruce Springsteen skal være en av gjestene som alltid sørger for et besøk når han er i byen. I 2021 tok en ny generasjon over, og Mats Sjölander og Jennie Selin sikter på å skape en moderne gastronomisk opplevelse basert på de beste råvarene fra havet sammen med nøye utvalgte drinker.

Les mer her: Sjömagasinet

Hva med en litt annerledes middag med mordgåte?

Få servert en tre-retters middag og en spennende mordgåte. Mellom hver akt serveres det en rett, og mellom akt 3 og 4 må alle tilskuerne gjette hvem de tror er morderen. I 4. akt spiller løsningen ut med hvem som er den skyldige, og alt fremføres av erfarne skuespillere. I tillegg til en stor dose drama, byr også detektiven på mye humor.

Les mer her:
Eventligan

Aktiviteter, utflukter og unike konferanse lokaler

Konferanser og møter på en firmatur er en flott mulighet til å komme seg ut av kontoret og utforske nye ideer og perspektiver. Komfortable og godt tilrettelagte møtefasiliteter med god kapasitet og flere møterom. God mat og drikke er en viktig del av totalopplevelsen på en konferanse.

Vi finner lokaler etter deres ønske. Hva med å legge neste konferanse til idylliske omgivelser på et gammelt historisk slott eller Gøteborgs teater?

Tjolöholm slott

Tjolöholm slott i Kungsbacka kommune, fire mil sør for Gøteborg, er en spennende blanding av engelsk 1500-tallsstil, jugendstil og de mest moderne innovasjoner fra rundt 1900 – da det ble bygget.

Spis godt i restaurant Storstugan eller Café Manegen, og har dere konferanse på Tjolöholm slott, har dere slottet for dere selv. Etter dagsprogrammet kan dere få servert afternoon tea på britisk vis, og den nydelige parken ut mot havet må selvsagt nytes.

På kvelden kan dere velge å spise en eksklusiv middag på slottet, og overnatting tilbys i et Carl Larsson-inspirert hus på godset, innredet med himmelseng og kakkelovn.

Les mer her:
Tjolöholm slott

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo slott fra 1700-tallet ligger omtrent 10 km utenfor Gøteborg, og en konferanse her er et møte med en levende kulturarv som både styrker fellesskapet og gir en beroligende opplevelse utenfor byens kjas og mas.

Det er flotte lokaler, og utenfor er det svingete turstier i vakkert landskap. Restaurant, bakeri og kjøkkenhager er KRAV-sertifisert. Gunnebo tilbyr ikke overnatting, men stedet ligger kun en kort kjøretur fra byen.

Les mer her:
Gunnebo Slott

Stora Teatern Göteborg

Stora Teatern Göteborg

Stora Teatern er Gøteborgs store scene for svenske og internasjonale gjestespill. Stora Scen er en vakker og intim teatersal fra 1859, og en av landets eldste aktive scener. Det er mulig å leie salen til konferanser, på den beste adressen i Gøteborg – midt i Avenyn med utsikt over Bältesspännarparken. Salongen har plass til opptil 600 personer.

Les mer her: Stora Teatern Göteborg

Ønsker du å kombinere det faglige med det sosiale?

Vi har forslag til spennende ulike aktiviteter som vi har god erfaring med. Aktiviteter som bygger samhold, tillit og en god bedriftskultur. Gøteborg bør tilfredsstille alle som søker spennende aktiviteter på firmatur. Som Sveriges nest største by, står aktivitetstilbudene på rekke og rad.

Ølsmakingskurs på lokale bryggerier

I Gøteborg har det vært brygget og drukket øl helt siden byen ble grunnlagt i 1621, så at noen av verdens beste øl, ifølge internasjonale rangeringer, kommer fra Gøteborg er neppe overraskende. Å, så mye som skjer innen håndverksøl i Gøteborg! Det har lenge vært et stort utvalg av bryggerier, tapperom og puber med lokalt øl her. Her får man en innføring i ølens historie, dens ingredienser, smaken, produksjonen m.m. Lære mer om ølbrygging i ølmekka Gøteborg!
Hva med å besøke ulike bryggeri hvor man får kunnskap og forståelse av deres øls karakter og deres filosofi, etterfulgt av prøvesmaking på noen av Gøteborgs velkjente puber? Det blir mange muligheter til samtaler rundt øl og øltyper.

Majornas Bryggeri

Majorna er en av Gøteborgs mest populære bydeler, og her ligger bryggeripuben Majornas Bryggeri. De produserer pilsner, ale, IPA, porter og andre typer øl i et lite moderne bryggeri med full innsyn fra pubdelen hvor det selvsagt serveres de egenlagde ølene, men også øl fra andre lokale håndverksbryggerier. Ølsmaking med omvisning på bryggeriet er populært, og noen ganger kan den til og med smakes direkte fra gjærtankene og øl blir ikke ferskere enn det!

Et annet veldig populært tilbud er bryggekurs hvor bryggeren bruker en hel dag på å undervise i kunsten å brygge øl.

Les mer her: Majornas Bryggeri

Poppels Bryggeri

Poppels Bryggeri er et lite bryggeri med stor kjærlighet til håndverket, lokalisert i Jonsereds klassiske fabrikkmiljø en kort vei fra Gøteborg sentrum. De har også restaurant rett ved bryggeriet, med mat som matcher ølet, selvsagt. Perfekt med et besøk her, kombinert med bryggeromvisning.

Bryggeriet har også en restaurant sentralt i Gøteborg. Poppel's Citybryggeri er en unik øl- og matopplevelse, hvor restauranten med sine 170 sitteplasser byr på moderne matlaging. Et bybryggeri hvor det serveres eikefatgjæret pilsner brygget på stedet, en pilsner du bare kan drikke der.

Les mer her:
Poppels Bryggeri

beerbliotek - Gøteborg

Beerbliotek

Beerbliotek blegrunnlagt i 2012 i Gøteborg av fire venner fra forskjellige deler av verden. De har en enkel, men vellykket filosofi – å brygge øl som de selv gjerne vil drikke. Beerbliotek har et basissortiment, men de fleste øl brygges kun én gang. De har alle smarte navn som «I lost my cherry by the salty sea» eller «2016 is so 2015».

Dere kan få omvisning på bryggeriet og deretter prøve fem forskjellige øl, alle med sin egen unike historie. På Beerbliotek har alle øl en historie og du får høre mer om deres mystiske navn, design og bakgrunn.

Les mer her:
Beerbliotek

Opplev den friske sjøluften med en tur på havet

Lengter du etter frisk sjøluft og magisk natur, er et besøk til Gøteborgs skjærgård noe for deg. Det er over 20 øyer her, alle med sin egen sjarm, som uansett årstid byr på noe å oppdage. Opplev havet og kysten med sitt rike dyreliv og spennende kystkultur.

Guidet båttur til Vinga

Idyllisk tur gjennom Gøteborgs skjærgård til fyret Vinga og tilbake. Turen tar 1 time og 15 minutter én vei, med to timers opphold på Vinga – altså god tid til å utforske den vakre øya.

Turen går med skipet M/S Carl Michael Bellman fra Lilla Bommen gjennom Gøteborg havn, videre gjennom skjærgården. Det er mulig å leie hele båten, med eller uten guide, og turen kan også tilrettelegges med middag og underholdning om bord.

Les mer her:
Stromma

SUP-eventyr på Säveån

Säveån renner i rolig tempo gjennom Gøteborg-landskapet, og inviterer til en fantastisk naturopplevelse samtidig som du får øve på balansen på brettet. Avslapping eller konkurranse med kollegaer, valget er ditt! Et SUP-eventyr på Säveån fungerer like godt til firmafesten eller som et pustehull i hverdagen.

På Säveån er det to forskjellige turer, en på ca 1,5 time og en som tar ca 2,5 timer. Den lengre turen byr på et litt ekstra variert miljø og et par små spennende partier hvor vannet går litt fortere. Det er imidlertid fortsatt en tur som passer alle!

Les mer her:
SUP Gøteborg

Oppdag Gøteborg og nærområdet på vannet

Midt i Bohuslän på nordvestlige Tjörn i et godt bevart fiskevær, ligger Björholmens Marina. Alt her er preget av havet – luktene, smakene og aktivitetene. I området finner du gjestehavn, hotell, restaurant, kafé, iskremkiosk og en deilig badestrand med hvit sand.

Hos Kayakbryggan kan du padle i kajakk eller kanskje pedalbåter er tingen? Uansett kan du oppdage Gøteborg og omgivelsene fra vannet!

Les mer her:
Kayakbryggan

Hva med et mer miljøvennlig alternativ til en guidet tur?

Oppdag severdigheter, lyder, historie og arkitektur på en guidet sykkeltur.
For å gjøre en guidet tur med spennende, så kan denne kombineres med en kulinarisk vandring. Bli med og opplev hva de lokale spiser og hvor de spiser den!

Sammen med en underholdende og morsom guide får man oppleve mange av de lokale spesialitetene. Det blir mange stopp underveis og man besøker flere av de unike stedene i de bortgjemte gatene.

Sykkeltur i Gøteborg

Sykkeltur i Gøteborg

En guidet sykkeltur i Gøteborg er en unik måte å oppleve byen på. Turen starter vanligvis sentralt i byen eller ved hotellet. Guiden tar dere med gjennom byens sentrum og viser noen av de mest kjente attraksjonene, som for eksempel Maritiman, Slottet, Haga og parkene Slottskogen og Botanisk hage. Turen varer vanligvis mellom 2-3 timer og gir deg muligheten til å se byen på en avslappet og miljøvennlig måte.

Velkommen med på firmatur til destinasjon Gøteborg