Firmatur til Barcelona og Sitges

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Jessica Velde

Direktefly til Barcelona. Buss eller båt videre til Sitges.

Barcelona ligger helt enkelt suverent til. Byens milde vær og dens plassering mellom det blå Middelhavet og de hvit- toppede Pyreneene gjør den meget attraktiv, men Barcelona har mye mer å tilby. Ikke minst en lang rekke kulturelle severdigheter: den geniale Gaudis evighetsbyggeri av en katedral, La Sagrada Familia, det gotiske kvarters trange smug og spennende historie, Picasso-museet, Europas beste fotballag, et kreativt katalansk middelhavskjøkken, romantiske parker på Montjuic-høyden, boulevarden Passeig de Gracia, de levende statuene på Ramblaen og en 4 kilometer lang sandstrand i gangavstand fra sentrum.

Kombinert med Barcelona, så tilbyr vi turer til den vakre byen Sitges som ligger ved kysten av Middelhavet, 35 km sør fra byen Barcelona. Denne sjarmerende Middelhavsbyen er også kjent som Spanias ‘San Tropez. Byen ligger rett ved den sørlige kanten av Garraf, en fjellkjede som fungerer som en naturlig værbeskytter. Langs den lange strandpromenaden finner du livlige kafeer og restauranter; alle skaper en sofistikert og en svært kosmopolitisk atmosfære. På slutten av promenaden ved torget og «Baluard utsiktspunkt», står sognekirken Saint Bartomeu og Saint Tecla. Denne bygningen er symbolet for byen, det er utgangspunktet for å gå inn i gamlebyen, med sine sjarmerende og trange brosteins- belagte gater

Forslag til aktiviteter i Barcelona:

 • Gaudi på 2 hjul

  På denne ruten vil dere få oppleve noen av Gaudis flotte arkitektur, men også andre berømte og vakre bygninger fra Barcelonas modernistiske kupp. I tillegg til La Sagrada Familia, Casa Batlló og La Pedrera, ser vi også andre arkitektoniske smykker fra århundreskiftet 18-1900, som er mindre kjente. Vi lærer om de forskjellige egenskapene til arkitekturen i denne epoken, og forskjellen mellom barcelmo modernisme og modernisme i andre europeiske metropoler. La deg inspirere av Gaudì!

 • Matlaging på La Boqueria

  La Boqueria er Barcelonas fantastiske marked, en livlig markedshall som selger alt fra nøtter, oster, skinke, vin, sjømat, fisk, kjøtt, fugl, kaker, frukt, grønnsaker, sopp, etc. Et fargerikt sted som du ikke må gå glipp av! Og hva er vel bedre enn å starte med en tur på markedet. Vi deler gruppen i mindre team og løper som et lagspill hvor hvert lag har til oppgave å overvinne en rekke utfordringer. De skal for eksempel kjøpe de nødvendige produktene på La Boqueria-markedet. For deres innkjøp skal dere lage 4- retters meny som så skal spises sammen.

 • Regatta med seilbåt

  Hvis du vil oppleve nye spennende opplevelser, føle adrenalinet -da er dette en aktivitet for deg. Vi starter i Olympia havnen (Port Olimpic). Sammen med instruktøren er gruppen på sjøen med seilbåter av typen J24, First Class, Ro 300, J80. Alle i gruppen deltar i regattaen, med fokus på samarbeid og organisasjon. Dere planlegger løpet sammen med instruktøren for å utføre en multi-båtregatta.

 • Vinskole i Sitges

  I et lite smug i gamlebyen i Sitges ligger det en koselig, liten vinbar. De kan tilby grupper opptil 20 personer vinskole sammen med engelsktalende sommelier. El Bulli var tidligere sommelier på en av verdens beste restauranter. Det er han som har de fleste vinkursene, og han gjennomfører vinskolen etter kundens kunnskap om vin.

 • Paella Cooking

  Paella er den mest berømte spanske retten, og her kan du få lære og forberede dette fantastiske og smakfulle måltidet. Vi kjører til Vilanova som er en fiskelandsby, bare noen få minutters kjøring sør for Sitges. Du vil selvsagt få smake på din egen paella. Når «aktiviteten» er gjennomført blir det tapaslunsj sammen med de ulike paellaene som er laget av gruppen.

 • Rebusløp i Sitges

  Turen til fots tar dere gjennom store deler av Sitges, og dere vil lære å kjenne mange av Sitges sjarmerende steder. I løpet av rebusløpet er dere innom ulike restauranter for tapas og drikke.

Send forespørsel