Kombiner konferanse med sportslige aktiviteter og gourmetopplevelser

Firmatur til Jotunheimen

Bo i fjellandsbyen Lom

Lom er omgitt av nasjonalparker, Norges høyeste fjelltopper og storslått kulturlandskap i Jotunheimen og Breheimen.
De fleste av Norges topper over 2000 m.o.h ligger i Lom, deriblant Galdhøpiggen og Glittertind, og mye av Jotunheimen nasjonalpark ligger i kommunen.
Et lite sentrum med flere butikker, serveringstilbud og kulturelle tilbud skaper et spennende landsbypreg, og elva Bøvra som fosser gjennom sentrum, er et kjent fotomotiv for mange tilreisende.

Overnatting på historiske Fossheim hotell

Familien Garmo startet i 1897 en skysstasjon som senere skulle utvikle seg til å bli nettopp Fossheim Hotell.
Her kan man nyte både norsk tradisjonskost og gastronomiske måltid basert på lokale råvarer med inspirasjon fra både nære og fjerne strøk.
Fossheim Hotell er medlem av " De historiske". Det er er ingen vanlig hotellkjede. Men en uavhengig samling av Norges mest sjarmerende hoteller og spisesteder.
Medlemmene i De Historiske er representanter for autentiske opplevelser så vel som ekte norske tradisjoner, og setter sin stolthet i å ta vare på natur, kultur og miljø på hjemstedet. Mer info om hotellet her: Fossheim Hotell
Hotellet har flere konferanserom fra små til større grupper.

Gourmetopplevelser

Lom er kjent for sin rike mattradisjon og her finner vi noen av landets fremste kokker.
Kortreist mat er i vinden som aldri før. Kokkene tenker lokalt i valg av leverandører og bruker i størst mulig grad råvarer fra lokale gårder, fiskevann og fjell. På hotellet tilbys alt i fra 3 til 8 retters menyer. Vertskapet setter sammen vinpakke som passer perfekt til de ulike smakene i menyen.
Arne Brimi startet her som ung kokk på Fossheim hotell i 1978.

Høydepunkter

Forslag til aktiviteter

Ølsmaking på Lom Bryggeri
På Grjotheim gård ligger Lom Bryggeri. Lom og Gudbrandsdalen har lange tradisjoner med ølbrygging. Her får man prøvesmaking av flere øltyper som Lom Bryggeri produserer. Lom bryggeri lager øl under merkevaren Lomb, og brygger lagerøl som i størst mulig grad skal ha lokal tilknytning enten det gjeld bruk av råvarer, historie eller geografi.

Matlagingskurs
Et matlagingskurs er en annerledes og hyggelig måte å «teambuilde» de ansatte på. Gruppen blir delt opp i ulike lag og har ansvaret for hver sin rett. Man vil få opplevelse av å mestre nye ting og at lagene løser oppgaver som team. Kristoffer Hovland er kjøkkensjef på Fossheim hotell. Han har vært på kokkelandslaget i to perioder og har tidligere blitt kåret til Årets Kjøkkensjef. Han tar deltakerne mer på et inspirerende kurs. Hør mer om lokale råvarer, hvordan disse tilberedes og se og opplev hvordan gourmetmat trylles fram her i Lom.

Bål-lunsj med vinkurs
I Brimiskogen – her er det opparbeidet et utekjøkken med et lite amfi. Her tilbereder en nydelig 3-retters bål-lunsj, mens kokken deler kunnskap om maten som blir servert, og noen underholdende historier knyttet til maten. Even Brimi, Arne Brimis sønn holder vinkurs! Han er utdannet sommelier ved Kulinarisk Akademi. Han vil med sin brede kunnskap innen faget lære fra seg hva man skal fokusere på når det gjelder å nyte og servere vin, om dyrking av vinranker og hva dyrking har å si for smaken av vinen.


Varierte toppturer med de ansatte
Lom er er et flott utgangspunkt for turer til flere kjente topper som

  • Galdhøpiggen
  • Bessengen
  • Lomseggen
  • Glittertind

I samarbeid med lokale leverandører arrangeres guidet turer med felles lunsj og drikke underveis. Fra Fossheim hotell er det også finnes også flere kortere turer som starter rett utenfor hotellet. Eksempelvis Tronberget kultursti, Soleggen kultursti, Bordvassvegen kultursti.


Spennende sportslige teambuildingsaktiviteter
I samarbeid medlokale leverandører tilbys mange spennende sportslige aktiviteter som skredkurs, brevandring og toppturkurs.


En kveld på Viavang i Brimiland

En uforglemmelig middag på Vianvang. Vianvang er Arne Brimi sin drøm, og startet med det første spadetaket i 1998. Navnet Vianvang er det gamle nålevende ordet i fjellet for blomsten Fjelldronning/Bergfrue. Fjelldronninga til Arne Brimi ble altså Vianvang. Alle besøkende må komme gående til gårds. De 500 meterne man må gå, gjør at man blir akkurat passe sulten og tørst når man setter føttene sine inn på gårdstunet. Aperitiff og velkomst v/ Arne Brimi.

Inne blir man møtt med fyr på peisen, og benker og bord som bugner av fingermat som vil vekke smaksløkene til enhver gane. Vi smaker litt på alt, før vi setter oss til bords og matserveringen tar til for fult. Det blir forrett, så hovedrett som vanligvis er én rett av fisk og én av kjøtt. Husk å holde av litt plass til desserten og osten som kommer etterpå, for her venter det mye godt! Underveis under måltidet vil Arne fortelle om hva man får servert, hvordan det ble laget, og tanken bak hver rett. Etter middagen inviteres alle med ned i vinkjelleren.

Velkommen med på firmatur til Jotunheimen!