Kombiner konferanse med sportslige aktiviteter og gourmetopplevelser

Firmatur til Jotunheimen

Ziplinen er en spektakulær opplevelse, med en foss som spruter og kaster vann opp mot deg, og en elv som bølger seg like under føttene dine.

Bo i fjellandsbyen Lom

Lom er omgitt av nasjonalparker, Norges høyeste fjelltopper og storslått kulturlandskap i Jotunheimen og Breheimen.
De fleste av Norges topper over 2000 m.o.h ligger i Lom, deriblant Galdhøpiggen og Glittertind, og mye av Jotunheimen nasjonalpark ligger i kommunen.
Et lite sentrum med flere butikker, serveringstilbud og kulturelle tilbud skaper et spennende landsbypreg, og elva Bøvra som fosser gjennom sentrum, er et kjent fotomotiv for mange tilreisende.

Lom er kjent for sin rike mattradisjon og her finner vi noen av landets fremste kokker. Kortreist mat er i vinden som aldri før. Kokkene tenker lokalt i valg av leverandører og bruker i størst mulig grad råvarer fra lokale gårder, fiskevann og fjell.

Denne destinasjonen passer også for små og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mellomstore grupper fra 30 - 50 personer som vil ha en aktiv firmatur med fokus på gode matopplevelser.

Passer for mellomstore grupper fra 30 til 50 personer

Aktiv firmatur med konferanse og gode matopplevelser

Høydepunkter

Overnatting

Eit historisk og tradisjonsrikt hotell midt i nasjonalparklandsbyen Lom, omkransa av Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen nasjonalparkar.

Heimekosleg og historisk overnatting i Lom med maten i høgsetet

Familien Garmo startet i 1897 en skysstasjon som senere skulle utvikle seg til å bli nettopp Fossheim Hotell.
Her kan man nyte både norsk tradisjonskost og gastronomiske måltid basert på lokale råvarer med inspirasjon fra både nære og fjerne strøk.

Hotellet er medlem av " De historiske". Det er er ingen vanlig hotellkjede. Men en uavhengig samling av Norges mest sjarmerende hoteller og spisesteder.
Medlemmene i De Historiske er representanter for autentiske opplevelser så vel som ekte norske tradisjoner, og setter sin stolthet i å ta vare på natur, kultur og miljø på hjemstedet.

Hotellet har flere konferanserom fra små til større grupper.

Gourmetopplevelser

Lom er kjent for sin rike mattradisjon og her finner vi noen av landets fremste kokker.

Vianvang er Arne Brimis drøm som startet med det første spadetaket i 1998.
Dere blir ønsket velkommen med et fast håndtrykk av Arne, før dere får et stettglass i den ene hånden og en liten smak fra fjellet i den andre, mens Arne forteller om hvordan Vianvang ble til, og ideologien bak det hele.

Inne blir dere møtt med fyr på peisen, og benker og bord som bugner av fingermat som skal vekke smaksløkene til enhver gane, før dere setter dere til bords og matserveringen tar til for fullt.

Bål-lunsj med vinkurs
I Brimiskogen – her er det opparbeidet et utekjøkken med et lite amfi. Her tilbereder en nydelig 3-retters bål-lunsj, mens kokken deler kunnskap om maten som blir servert, og noen underholdende historier knyttet til maten. Even Brimi, Arne Brimis sønn holder vinkurs! Han er utdannet sommelier ved Kulinarisk Akademi. Han vil med sin brede kunnskap innen faget lære fra seg hva man skal fokusere på når det gjelder å nyte og servere vin, om dyrking av vinranker og hva dyrking har å si for smaken av vinen.

Sett dere til bords ute eller inne, enten det er til lunsj eller middag, og dere vil få servert moderne tradisjonsmat. Dere både ser og kjenner at maten er laget med en kjærlig hånd for matfaget.

Forslag til aktiviteter

Her ligger alt til rette for fotturer i frodige daler og over høye topper, for å utforske mektige isbreer og glitrende innsjøer. Hele området er et eldorado for store natur- og kulturopplevelser.

Ølsmaking på Lom Bryggeri
På Grjotheim gård ligger Lom Bryggeri. Lom og Gudbrandsdalen har lange tradisjoner med ølbrygging. Her får man prøvesmaking av flere øltyper som Lom Bryggeri produserer. Lom bryggeri lager øl under merkevaren Lomb, og brygger lagerøl som i størst mulig grad skal ha lokal tilknytning enten det gjeld bruk av råvarer, historie eller geografi.

Matlagingskurs

Et matlagingskurs er en annerledes og hyggelig måte å «teambuilde» de ansatte på. Gruppen blir delt opp i ulike lag og har ansvaret for hver sin rett. Man vil få opplevelse av å mestre nye ting og at lagene løser oppgaver som team. Kristoffer Hovland er kjøkkensjef på Fossheim hotell. Han har vært på kokkelandslaget i to perioder og har tidligere blitt kåret til Årets Kjøkkensjef. Han tar deltakerne mer på et inspirerende kurs. Hør mer om lokale råvarer, hvordan disse tilberedes og se og opplev hvordan gourmetmat trylles fram her i Lom.

Varierte toppturer med de ansatte
Lom er er et flott utgangspunkt for turer til flere kjente topper som

  • Galdhøpiggen
  • Bessengen
  • Lomseggen
  • Glittertind

I samarbeid med lokale leverandører arrangeres guidet turer med felles lunsj og drikke underveis. Fra Fossheim hotell er det også finnes også flere kortere turer som starter rett utenfor hotellet. Eksempelvis Tronberget kultursti, Soleggen kultursti, Bordvassvegen kultursti.


Spennende sportslige teambuildingsaktiviteter
I samarbeid medlokale leverandører tilbys mange spennende sportslige aktiviteter som skredkurs, brevandring og toppturkurs.

Velkommen med på firmatur til Jotunheimen!

Lignende turer