Vill natur og flotte konferansemuligheter

Firmatur til Lofoten

Vil du ha uforglemmelige naturopplevelser, er Lofoten stedet. Hit kommer folk fra hele verden for å oppleve dette øyriket med ville fjell, hvite strender, hyggelige fiskevær - og ikke minst trivelige folk.

Lofoten bør tilfredsstille alle som søker spennende aktiviteter på firmatur. Fjelltoppene frister både fjellklatrere og offpiste-kjørere, eller hva med å padle havkajakk, havørnsafari, topptur, fisketur eller sykkeltur? Lofoten er også et av Norges beste, og verdens nordligste, områder for surfing. Og selvsagt hyggelig samvær i rorbuer om kvelden!

«Dette stedet er overveldende vakkert.» – Lonely Planet

Les om Lofotens viktige bidrag til et bærekraftig reiseliv her: Bærekraftig reiseliv Lofoten

Høydepunkter

Overnatting i historiske omgivelser

Bo på et av hotellene i Svolvær med havet og fjellene rundt, eller hva med en sjarmerende rorbu ved vannkanten? La deg fascinerende!

Svinøya Rorbuer
Med storhavet foran og dramatiske Lofotfjell bak, ligger Svinøya Rorbuer. Et levende lite fiskevær på en øy i Svolvær havn, med bro og kort vei til Svolvær sentrum. Idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger og gammel lokal bebyggelse.
I 1831 fikk Svinøya sin første gjestgiveribevilling. I snart 200 år har Svinøya tatt imot gjester og drevet fiskemottak, selve livsnerven på stedet.
Rorbuene ligger alle vakkert til i terrenget. Gammelt håndverk og tømmer er bevart for å gi følelsen av hvordan en rorbu var i de dager fiskerne rodde Lofoten med årer og seil.
På Børsen spiseri, innredet i gammelbrygga fra 1828, finner du en av Nord-Norges beste restauranter. Her serveres de aller ferskeste råvarene fra Lofotens unike spiskammers, med tørrfisk som en selvsagt spesialitet.

Møterom i unik atmosfære
Svinøya Rorbuer har komfortable og godt tilrettelagte møtefasiliteter med kapasitet på opptil 150 personer og flere møterom.
Hva med å legge neste konferanse til Tørrfiskeloftet?
I Tørrfiskloftet konferanselokale er det originale preget godt bevart ,og det meste fra gamle tider er beholdt også her.

Overnatting på Svolværs nyeste hotell - Perfekt beliggenhet og flotte konferansemuligeter!

Nytt og moderne på kaikanten i Svolvær

Thon hotell i Svolvær har store og komfortable rom. Alle rommene har moderne design, lekre detaljer og farger med flott utsikt mot hav eller fjell. Hotellet har restaurant, bar, treningsrom, badstue, en stor, moderne konferansesal og et eget fiskebruk. Her kan du lese mer om hotellets Bærekraftsprofil

Gode matopplevelser
Unike matopplevelser – både inne og ute. På kaiområdet finnes en stor uteservering med eget kjøkken, to barer og stor vedfyrt pizzaovn. I den innendørs restauranten Bistro tilbys spennende retter som helstekt Lofotlam, skrei, laks og kalvelår. Kokkene har et tett samarbeid med lokale leverandører og velger kun råvarer av ypperste kvalitet. Bærekraftig og kortreist mat svært viktig og de har et eget gartneri på taket av hotellet. Målet er at minimum 50% av deres grønnsaker skal være selvforsynt innen to år. Hotellet har også et eget økologisk bakeri.

Flotte kurs og konferansemuligheter
Hotellet har en stor, lys og luftig eventsal. Med en takhøyde på ni meter på det høyeste, syv meter høye vinduer og det beste innen lys, lyd, AV- og sceneinstallasjon, egner storsalen seg til alt fra selskaper og kick-off, til konserter, messer, utstillinger og andre små og store eventer.

Program

3 frokoster, 3 lunsjer, 1 nistepakke og 3 middager inkludert

Det finnes mange muligheter for en spennende firmatur til Lofoten. Vedlagt følger forslag til et program fra torsdag - søndag.

After sea/hike og felles lunsj på Nyvågar Rorbuer

13:00 After sea/hike og felles lunsj på Nyvågar
Nyvågar Rorbuhotell ligger idyllisk til ved Lofothavet, på det historisk viktige området Storvågan, 7 kilometer fra Svolvær. Stedet har en nydelig beliggenhet med stor og velholdt bryggeområde, badestamper, badstue, spa og flotte bademuligheter fra bryggen. Etter endte turer samles alle på Nyvågar til "After sea/hike".Kald øl, snacks, forfriskninger og felles lunsj. Vi rigger opp til en solid barbeque buffet med lokale råvarer. Innleid DJ sørger for å sette stemningen! En fin stund der folk kan møte hverandre og igjen og fortelle litt om hvor stor fisk de fikk, hvilket fjell de besteg etc.
Buss tilbake til Svolvær ca. kl. 16:00.

Avslutningsmiddag på Trevarefabrikken - en unik plass på et unikt sted

18:30 Felles avreise til Henningsvær
Busser til fiskeværet Henningsvær. Turen tar ca. 30 minutter. Eierne av de mange, små private forretninger holder dørene åpne for oss. Kunst, håndverk, Klatrekafeen, Lysstøperiet, samtidskunstmuseet Kaviar Factory som har en utrolig sterk utstilling denne høsten av kunstneren og menneskerettighetsaktivisten Ai WeiWei og en liten unisex klesbutikk du ikke tenkte kunne finnes i et lite fiskevær etc.

20:00 Avslutningsmiddag på Trevarefabrikken
Arena for kvelden er den gamle Trevarefabrikken, som nå er gjort tilgjengelig for besøkende, etter utallige timers håndverksarbeide både innvendig og utvendig. Det gamle visuelle uttrykket er fremdeles der – med andre ord uformelt, industrielt preg og med fin atmosfære. Vi har hele første etasje for oss selv. Kyndige kokker bak grytene, leid inn for vår kveld, sørger for et smakfullt måltid.

Sommeren 2014 var to brødrepar på klatreferie i Lofoten. Tilfeldigheter gjorde at de var der i det hele tatt, og at de bare én uke etter ferien satt som eiere av Trevarefabrikken i Henningsvær. Den gamle tømrer og tranfabrikken fra 1940 - tallet er nå restaurert til et kulturelt knutepunkt med musikk, kunst, yoga, badstue, hotell, restaurant, bar og en kafé".»