Lunsj, middag
Avreise fra Oslo, Gardermoen: 08:55
Ankomst Evenes: 10:35
Lokale guider møter gruppen i ankomsthallen! Busser står klare! Ferske smurte matpakker, juice og mineralvann blir servert på bussen. «Fun facts» om Lofoten og program for helgen blir presentert.
Ca. 1,5 timer senere: RIB'er ligger klar ved Hanøy. Skippere ønsker velkommen! Omkledning og briefing om rutevalg og sikkerhet. Natursafari i vakkert og dramatisk landskap; Raftsundet, Trollfjorden, Øyhelle. Benstrekk og lunsj i Skrova. Skrova er et øyvær i Vestfjorden, om lag åtte kilometer sørøst for Svolvær, i Vågan kommune i Nordland. Her blir det servers fiskesuppe og hjemmelaget kake til dessert.
Siste etappe over havstykket Hølla, over til Svolvær (ca. 20 min)
Vi avslutter turen direkte ved overnattingsstedet i Svolvær.
16:30 Ankomst Svolvær og innsjekk på Thon Hotel Svolvær
Personell har brakt all bagasje til resepsjonen.
Et liten velkomstgave ligger klar til alle gjestene på rommet med snacks og andre spesialiteter fra Lofoten.
18:00 Aperitiff på hotellet
19:30 Guidet tur fra hotellet til Børsen på Svinøya
20:00 Felles middag på historiske Børsen på Svinøya
Fra hotellet er det ca. 15 minutter å gå til fiskerestauranten Børsen. En liten "mini guidet-tur" på veien med lokale guider.
Svinøya er den eldste delen av Svolvær, og har hatt handelsvirksomhet siden 1828. Svinøya er Lofoten i miniatyr, og er fremdeles et levende fiskevær. Fiskerestauranten Børsen Spiseri er en av Lofotens mest anerkjente restauranter. Her serveres ferske råvarer fra Lofoten. Stedet er innredet i en gammel brygge fra 1828, og det er lagt stor vekt på å bevare det originale preget. Det meste fra gamle tider er beholdt også her, og gir en atmosfære med lukt av tjære og tamp. Her serveres både kjøtt og fiskeretter. Menyen endres med årstidene og tilgangen på råvarer. Spisesteder (lofoten.info)