Utnevnt til Europas gastronomi-region i 2022
Firmatur Trondheim og Trøndelag

Pilegrims-hovedstad og nytt matmekka
Helt siden Hellige Olav ble erklært som helgen i 1031, har pilgrimmer valfartet til Nidaros og Trondheim, med den mektige Nidarosdomen som det hellige mål. Side om side med Nidarosdomen, ligger Erkebispegården som har vært en arena for mektige menn i over 800 år. Trondheim har i dag storbyens liv og småbyens hjerte. Her går historie, kunst og teknologi hånd i hånd. Trondheim har også blitt Norges mathovedstad med fantastisk matmagi gjennom koselige kafeer på Bakklandet til restauranter med Michelinstjerner. Restaurantene Speilsalen, Fagn og Credo har fått velfortjente Michelin-stjerner. Lokale matvarer står høyt i kurs hos byens kokker.
Overnatting, matopplevelser og konferanse på legendariske Britannia Hotel
I hjertet av Trondheim finner du ærverdige og staselige Britannia Hotel – 5***** hotellet som har huset kongefamilie, britisk overklasse, politikere, polfarere og internasjonale stjerner siden det åpnet dørene i 1870.
Selv om Trondheim er en hyggelig liten storby å besøke, er Britannia Hotel et reisemål i seg selv. Som et vakkert smykke ligger den hvite svanen midt i sentrum, og huser seks ulike serveringskonsepter, fra uformelle restauranter og barer til "fine dining" i Speilsalen med en stjerne i Guide Michelin.
Speilsalen er kåret til Årets Restaurant i Norge og er med det nominert til prestisjefulle Nordic Prize 2021.
Alle rom inneholder senger fra anerkjente Hästens og Cararra marmorbad. Turn-down service, inngang til Britannia Spa & Fitness og frokostbuffét i den sagnomsuste Palmehaven
Trøndelag
Da Nord- og Sør Trøndelag ble samlet til ett samlet Trøndelag fylke, ble matregionen enda bedre styrket. Med mangfoldet i natur er det derav mangfold i matproduksjon med alt fra mildt og fuktig kystklima til tørre og kjølige vidder og fjell.
Trøndelag er et kulinarisk episenter for sjøkreps, krabbe, kamskjell og blåskjell. Råvarene sendes ut til hele verden. Herfra kommer gris, kylling, sau og storfe, grønnsaker, bær og vilt. Alt du kan tenke deg fra hav til høgfjell.
Siden lenge før vikingtiden har Trondheim vært et pilegrimsmål, og nå er det matelskeren som gjør pilegrimsreisen hit.

Maten er servert på Jegtvolden Fjordhotell, Inderøy
Hitra - Trøndelags kystparadis
Om du kjører knappe to timer på den såkalte "lakseveien" fra Trondheim, kommer du til vakre Hitra som er som et Norge i miniatyr. Skogkledde åser, høye fjell, lunt fjordlandskap og åpent hav.
Mange forbinder Hitra med “De tre store” som har gjort Hitra til en merkevare innen matindustrien; laks, krabbe og hjort.
Enten du er opptatt av vakker natur, sjøliv, mat- og matkultur eller historie, finnes her tilbud og aktiviteter som passer de aller fleste.
Å gjøre ting sammen med andre mennesker går aldri av moten. Bli med på ribtur til øyrekka utenfor Frøya, prøv øl-smaking, "Øl-hopping" fra øy til øy, kos deg i SPA-anlegget eller bli med til langhuset fra jernalderen i Dolmsundet for jernalder-OL. Vi arrangerer de aktivitetene som passer best for “laget” og tidsplanen dere har.
Vi kan tilby «Farmen-lignende» aktiviteter i opplevelsespark.
Hva med å avslutte med middag rundt bålet i langhuset med mjød å drikke til?
Den Gyldne Omvei - et bærekraftig reisemål
En vegstrekning nord i Trøndelag kun en time nord for Trondheim lufthavn, nærmere bestemt Inderøy kommune, som går gjennom et vidunderlig vakkert kulturlandskap. Her er det spennende gårdsbutikker, gallerier, overnattingssteder som har personlighet og særpreg i fokus og ikke minst spisesteder med ureiste råvarer i verdensklasse.
Kombiner faglig innhold, konferanse og små eller store møter i disse flotte omgivelsene. Den Gyldne omvei har et stort og variert spekter av samlingssteder. Fra små koselige steder til større aktører som kan ta i mot over 120 personer. Det er uansett flotte møtelokaler med ulikt og variert program for aktiviteter.
Inderøy er sertifisert som et bærekraftig reisemål. Merket for Bærekraftig Reisemål samler og synliggjør de mange gode tiltak og samarbeid som er iverksatt knyttet til jorda og naturen, mattradisjonene, kunsten og kulturen, menneskene og å fortelle historien med raushet, gjestfrihet og god forretningsdrift.
Røros – en ekte og autentisk gruveby med verdensarvstatus
Den vakre, gamle bergstaden på Rørosvidda er en del av verdensarven. I 1980 ble Røros Bergstad tatt opp på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner.
Gjør deg klar til å bli bergtatt. Byen har en stor og gammel trehusbebyggelse som er svært godt bevart. Det ekte og autentiske forsterkes ved at dagens moderne innbyggere bor, jobber og driver koselige butikker og verksteder i de gamle husene fra 1600-tallet. 333 års gruvedrift og kreative mennesker med kjærlighet for sin historie, har skapt en helt spesiell by på vidda som er en opplevelse å besøke.
På Røros er det mye å ta seg til uansett årstid. Du kan se den koselige bergstaden fra en hesteslede med tente fakler og klingende bjeller. Fare over vidda bak et spann med veltrente hunder med tårer i øynene mens du holder på lua. Tråkke langs stier og kjerreveier gjennom lune bjørkelier og over lyngkledte fjell, eller legge ut på skitur i vakkert vinterterreng.
Skulle du i løpet av oppholdet bli sulten er du i de beste hender. Røros har et så stort utvalg av kjempegod, kortreist lokalmat og lokalproduserte drikker at du fort blir sittende litt lenger enn planlagt.
Opplevelsene og aktivitetene står i kø for deg og dine kollegaer. Hva med en sør-samisk aften i koia med god mat og gode historiefortellinger, kanefart, hundekjøring over Rørosvidda, Bergstadsvandring kanskje på spark, sykkeltur i Falkbergets rike.
For kurs og konferanse tilbyr Røros et mangfold av muligheter for både små, mellomstore og store grupper.