Wide angle view of York Minster at sunset in the city of York, Yorkshire, England, UK.
Wide angle view of York Minster at sunset in the city of York, Yorkshire, England, UK.

Firmatur til York

York er en historisk befestet by ved samløpet av elvene Ouse og Foss i grevskapet North Yorkshire i England, og har tradisjonelt vært grevskapets hovedstad som det har gitt sitt navn til. Byen har en rik historie og kulturarv med et mangfoldig av historiske attraksjoner.

Dag 1, ankomst Manchester
Avreise fra Oslo, Gardermoen

Ankomst Manchester

Buss og skandinavisktalende guide møter dere på flyplassen.

Det er ca 1 time fra Manchester til York.

Innsjekk på hotellet

Pub lunsj på The Masons Arms

2 timers byvandring med guide for å bli kjent i byen.

Felles velkomst middag på Meltons restaurant

 

Dag 2, Felles aktiviteter

Full engelsk frokost serveres på hotellet

Besøk York Chocolate Story 
CHOCOLATE Story er en underholdende og informativ omvisning gjennom historien til Yorks mest berømte sjokoladesmakende familier og deres fineste kreasjoner. Du vil oppdage sjokolades opprinnelse, hvordan du lager den, hvordan du smaker den som en ekspert og til og med den bærekraftige fremtiden til sjokolade. Du vil også avdekke en rekke overraskende hemmeligheter og fascinerende fakta bak Yorks største sjokoladeprodukter, fra Chocolate Orange til den verdensberømte Kit Kat. Det beste er at du også får prøve sjokoladeproduksjon for deg selv og få noen godbiter å ta med hjem!

Pink Champagne Afternoon tea på Betty’s Tea Room (evt erstattes med Brewery tour)

I nesten 100 år har folk strømmet til Yorkshire for en smak av Bettys. Enten du leter etter en solid engelsk frokost, en lett matbit til lunsj eller et treretters måltid, vil dagen din ikke være komplett uten et besøk på Bettys. Selv om de ikke tar forbehold på kaféen sin, tar de forbehold for afternoon tea i Belmont-rommet på Bettys York hver fredag, lørdag og søndag fra kl. 12:30. Et sølvkakestativ fylt av tradisjonelle smørbrød, deilige smaker og friske scones, utgjør en veldig engelsk godbit du ikke vil glemme!

Besøk York Minster
Denne praktfulle katedralen Church of England, som dateres tilbake til middelalderen, har praktfulle glassmalerier fra 1300- og 1400-tallet, murverk og forseggjorte graver. Dette landemerket i York ligger i hjertet av sentrum, og er et must å se for besøkende.

Middag på The Rise at the Grand York

 

Dag 3, Heldagstur til Yorkshire Dales

Full engelsk frokost serveres på hotellet

Heldagstur til Yorkshire Dales (kl 09:00 – 17:00). Lunsj på egenhånd
Vi kan også organisere en tur til RHS Garden Harlow Carr
Denne dagsturen fra York gir muligheten til å utforske det fantastiske landskapet i Yorkshire Dales nasjonalpark, besøke Bolton Castle, Askrigg (filmeplassering for Darrowby i James Herriot All Creatures Great and Small TV-serie), Kettlewell (hovedfilmsted for Calendar Girls-filmen), The Oldest Sweetshop in the World at Pateley Bridge og den tradisjonelle Dales Market Town of Hawes, hvor du får muligheten til å smake på ostene på den prisbelønte Wensleydale Creamery, hjemmet til Yorkshire Wensleydale Cheese.

Felles avskjedsmiddag på The Park restaurant

 

Dag 4, hjemreise

Full engelsk frokost serveres på hotellet og utsjekk.

Transfer til flyplassen, og hjemreise