Ikke bare reis fra A til B, men nyt hvert øyeblikk underveis

Firmatur med tog til Møre og Romsdal

Romsdalen

Møre og Romsdal har de eventyrlige fjellene, de lange fjordene, de trivelige bygdene og de fine byene

Her finner du en rekke vakre reisemål som vil fange oppmerksomheten til de fleste. Det viktigste er ikke hvor langt du reiser, men opplevelsen av å oppdage nye steder og kulturer.

Det vakre Vestland kan fylle enhver tur med flotte opplevelser. Dessuten er det enkelt og miljøvennlig å komme seg dit med tog – og det langs en av Europas vakreste togstrekninger.

Destinasjonen passer også for mellomstore og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mindre grupper fra 10 til 30 pers som vil ha en aktiv firmatur.

Bilde: Øyvind Kåre Sunde / Fjord Norge / visitalesund

Passer for små grupper fra 10 - 30 personer

Aktiv firmatur med sosiale aktiviteter

Høydepunkter

Vi anbefaler denne ruten for de beste destinasjonene

I dette reiseforslaget anbefaler vi tog som transportmiddel, men vi tilpasser det til deres preferanse av fremkomstmiddel.

Togreise

Raumabanen er Møre og Romsdals eneste togstrekning. Lonely Planet har kåret denne enestående togturen til Europas vakreste, så nå kan du oppleve det samme landskapet som har blitt brukt som kulisse i kjente filmer som Harry Potter og Mission Impossible. Len deg tilbake og la deg forføre av det spektakulære landskapet på en bærekraftig reise til Åndalsnes!

 • Lei en egen privat vogn med servering
  Det er fullt mulig å reservere egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering, da kan dere ha et hyggelig måltid sammen på reisen.
 • Faglig program på toget
  Utnytt togreisen og ha litt faglig program om bord, som for eksempel gruppeoppgaver.
 • Opplevelser fra togvinduet
  Litt avslappingstid på toget er lurt, len deg tilbake og bare nyt togturen!
Raumabanen med Trollveggen i bakgrunnen

Raumabanen med Trollveggen i bakgrunnen Foto: Leif Olestad / Fjord Norway

På sykkel opp den berømte Trollstigen – et uforglemmelig eventyr!

 • Føl vinden i håret og nyt utsikten over fjorder, fjell og vakre øyer som ligger langt ute i havet.
 • Sykling gjør at du kan nyte naturen på en nær og personlig måte.
 • Gjør hele turen på sykkel, eller bare velg de mest spektakulære delene, alt etter ønske og ferdigheter.

Video: Fjord Norway

Unike og flotte hoteller

For å virkelig nyte omgivelsene, naturen, de unike hotellene og roen anbefaler vi å legge opp til overnattinger på ulike hoteller. Det finnes også flotte konferansemuligheter på stedene.

Vi har plukket ut noen av våre favoritthoteller i området:

Rangert 4 stjerner

Juvet Landskapshotell

Bare få meter fra Gudbrandsjuvet ligger det en hemmelig perle man ikke ser fra veien. Kjør inn en liten grusvei, etter noen meter så vil du se det titte frem nydelige fasiliteter ved et juv. Dette er Juvet Landskapshotell.

Hotellet ligger idyllisk til i terrenget ved Gudbrandsjuvet i Valldalen. Som et nyskapende og et av de mest særpreget hotellene i Norge legger Juvet til rette for enestående opplevelser for både individuelle gjester, grupper og firma. Utsyn mot ekte landskapsmaleri.

Her finnes det både restaurant, sauna og møterom fasiliteter.

Rangert 4 stjerner

Blåtind Boutique Hotel

I en idyllisk dalside mellom Stordal og Stranda finner du Blåtind Boutique Hotel, et lite familiedrevet hotell med 20 rom og suiter. Blåtind Boutique Hotel er perfekt for gjester som ønsker et fredelig gjemmested.

Hotellet har to presidentsuiter, to superiorsuiter, to juniorsuiter, åtte deluxe-rom, seks leiligheter, konferanserom, selskapslokaler og restaurant.

De har fokus på bærekraft: Blåtind har alltid vært opptatt av å bruke det lokale. Deres råvarer kommer fra lokale bønder og serveres på en utsøkt måte som gir gjestene en opplevelse de sent kommer til å glemme.

Rangert 4 stjerner

Grande Fjordhotell

Grande Fjord Hotel er et 4-stjerners boutiquehotell som ligger kun 100 meter fra Geirangerfjorden. Hotellet ligger 2 km unna Geiranger sentrum, og hotellet har private skyttelbuss.

Med 46 gjesterom og 91 senger er mange av rommene vendt mot fjorden, og mange har egen balkong. Alle rom har Wonderland Superior-senger, kjøleskap, Nespresso kaffemaskin, telefon, flatskjerm-TV, toalettsaker fra Acqua di Parma og en Dyson bladløs vifte for kjøling og oppvarming. Gjestene kan også bruke treningssenteret og boblebadet.

Restauranten "Hyskje" ligger i 6. etasje på hotellet og tilbyr mat og drikke laget av ferske, lokale og bærekraftige produkter.

Vakre destinasjoner

La oss oppleve noen av Norges mest fantastiske steder på turen! Trollstigen og Geirangerfjorden er selvfølgelig must-sees, men vi har også hemmelige perler langs veien og ut på havet som dere ikke vil være foruten.

Destinasjon Ålesund og Sunnmøre

Ålesund må vel være en av Norges fineste byer, med sin jugendstilarkitektur og flotte utsmykninger, nesten som tatt ut av et eventyr.

I en skogkledd ås med spektakulær utsikt til Sunnmørsalpene og Storfjorden ligger et av Norges mest eksklusive og vakre hoteller.

Her er det aldri langt til naturopplevelsene, og det gjør Sunnmøre og Ålesund til et flott utgangspunkt for firmaturer med unike opplevelser og aktiviteter.

Ler mer om Sunnmøre og Ålesund

Klar for en utfordring?

Opplev spenningen ved å delta på aktiviteter sammen med kollegaer! La adrenalinet pumpe gjennom kroppen når dere navigerer dere gjennom de mektige fjordene på en rivende RIB-tur eller gjennom strømmende elver på rafting.

Det tilbys mange spennende aktiviteter og opplevelser i området. Disse vil høyst sannsynlig bli samtaletema under lunsjen dagene etter turen!

Explore Geiranger

Tanken er at parken skal gi en tett og spennende naturopplevelse midt i Geiranger. Zipliner har en lang tradisjon i Geiranger. På 1800-tallet het det løypestreng, og var en livsnerve mellom fjellgårdene og fjorden. Mat, materiell og gårdsprodukter gikk opp og ned løypestrengen.

I Explore Geiranger sin naturpark sender de ikke mat og produkter, men mennesker. Teknologien er mye den samme, men formålet er nytt – nemlig å skape glede og gode opplevelser!

Rampestreken

Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken er en spektakulær fjelltur som gir en fantastisk utsikt over Åndalsnes. Velger man å gå opp, tar turen omtrent to timer. Det er også mulig å ta Romsdalgondolen opp til toppen.

På Nebba kan dere nyte utsikten over Åndalsnes. Litt lenger opp ligger grindbygget. Her er det mulig å ta en pause med tak over hodet og nyte utsikten oppover Romsdalen og mot fjellene i Isterdalen. Herfra kan man se helt til Trollstigen.

Via Ferrata Åndalsnes

Bli med på en luftig opplevelse i storslått natur. Vi lover kribling i magen og vind i luggen, dette er en opplevelse for livet!

Romsdalsstigen Via Ferrata består av to eventyrlystne klatrestier: Introveggen og Vestveggen. Begge er fylt med adrenalinkick, mestring, enestående fotomuligheter og fantastisk utsikt over de monumentale Romsdalsfjella.

Via Ferrata er italiensk for "jernvei" og er en tilrettelagt klatreløype. Med trygg sikring til fjellet kan du utfordre deg selv ved å klatre opp fjellveggen uten å være fjellklatrer. Mens du går, forflytter du en og en karabinkrok oppover langs stålwiren som er festet til fjellet. Der det mangler naturlig fotfeste er det satt opp planker og steg.

Reis på havet og gjennom fjorder og fjell

Slipp følelsene inn, og la deg bli nyforelsket i det vakre landet vårt. Kulturlandskapet, fjellene, fossefallene, klippene og selvsagt fjordene setter rammen for den pittoreske naturen.

Få følelsen av å kjøre i ett med havet på verdenskjente Atlanterhavsveien.

I 2005 ble Atlanterhavsveien kåret til århundrets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise.

Veien går over åtte bruer til små holmer over havet. Her finnes rasteplasser for stopp, og det er tilrettelagt vandringsmuligheter rundt på bruene og holmene. På Eldhusøya er det et servicebygg med kafe, toaletter og informasjon. Her ligger også den fineste tilrettelagte stien som svever over terrenget, og blir derfor naturligvis kalt Svevestien. Stien består av en rist på påler, som flyter over terrenget. Turen har fantastisk utsikt over Atlanterhavsvegen og havet utenfor. Den er 700 meter og går rundt hele Eldhusøya.

Besøk ulike museer og bli fascinert av unike utstillinger og samlinger

Møre og Romsdal har en rik kulturarv og en mangfoldig historie, og det finnes mange museer og besøkssentre i regionen som gir deg muligheten til å oppleve dette på nært hold. Alt fra antikkens skatter og moderne kunstverk til livet på havet og krigshistorie.

Disse stedene gir deg en unik mulighet til å reise i tid og rom, oppleve noe nytt og lære om ting du kanskje ikke har vært kjent med før.

Frister dette?

Her er mulighetene uendelige. Ta kontakt med oss, og vi skreddersyr turen etter deres ønsker!

Lignende turer