Utfordrende, sportslige aktiviteter og overnatting i historiske omgivelser

Firmatur med tog til Voss

Velkommen til Voss!
Denne bygda er omkranset av fjell og med Voss Gondol er fjellet tilgjengelig for alle og enhver. Ta med deg kollegaene for en adrenalinfylt firmatur!

Voss er nemlig kjent for å være en ekstremsportbygd - Her kan du prøve deg på alt fra fallskjermhopping og paragliding til rafting i trygge omgivelser. Om Vinteren blir Voss forvandlet til et vintereldorado hvor du kan boltre deg i to ulike skianlegg.

Voss ligger i hjertet av Fjord-Norge og er full av ekstreme kontraster. Den store endringen for lokalsamfunnet kom i 1883, da jernbanen kom til bygda. I den andre halvdelen av 1900-tallet kom verden for alvor til Voss. Flere turister kom, og samfunnet ble i større grad preget av impulser utenfra. Voss er full av historie, kultur og spennende attraksjoner.

Voss er et flott reisemål for de som ønsker å oppleve det vakre i Norge mens de nyter en rekke utendørsaktiviteter.

Togreise med egen privat vogn med servering om ønskelig

Togturen fra Oslo til Voss er naturskjønn! Den går gjennom den vakre norske landsbygda, forbi fjell, daler og innsjøer.

Bergensbanen er en av de mest populære turiststrekningene i Norge. Voss ligger omtrent 1 time i togstrekning fra Bergen.
Stasjonen i Voss er midt i sentrum og det er derfor kort vei til alt.

Lei en egen privat vogn med servering
Reserver egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering! Mulighetene er mange!

Faglig program på toget
Begynn firmaturen allerede på toget med faglig program som for eksempel gruppeoppgaver. Utnytt reisen med tog!

Opplevelser fra togvinduet
Len deg tilbake og bare nyt togturen! Mye å se og oppleve fra togsetet. Bergensbanen mellom Oslo og Bergen er en opplevelse i seg selv og inkluderer noen av de vakreste landskapene i Norge.

Tog langs elv i fjellandskap.

Flåmsbanen går fra høyfjellstasjonen Myrdal (867 m.o.h.) på Bergensbanen og ned til Flåm (2 m.o.h.) innerst i Aurlandsfjorden. Togturen er på 20 km. Øyvind Heen/fjords.com

Kaukasisk kvinne som ser på utsikten fra togsvinduet

Kvinne beunder utsikten fra toget

Overnatting i historiske omgivelser

Å våkne på Voss vil være en fantastisk opplevelse, med bygda omgitt av majestetiske fjell, frodige skoger og krystallklare innsjøer. Gi deg selv sjansen til å fordype deg i bygdas naturlige skjønnhet og starte dagen med ny energi.
Det er mange overnattingssteder tilgjengelig på Voss, fra luksushoteller til koselige ferieboliger, som gjør at du kan finne det perfekte stedet å bo som passer dine preferanser. Mange overnattingssteder tilbyr fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet.

Vi har plukket ut to av våre favoritter:
Fleischer's Hotel og Store Ringheim

Disse er de to eneste i Voss som er medlem i De Historiske som har "De mest sjarmerende hotellene i Norge"

«Vi ønsker å skape nye historier for våre gjester gjennom spennende opplevelser. Håpet er at disse historiene kan fortsette å leve i gjestenes minne lenge etter at de er kommet hjem.» - De Historiske

Hva med å overnatte i trebygningen, med spisse tårn, spir og karnapper i et mylder av sveitser- og dragestil?

Fleischer's Hotel
Fleischer's Hotel er et moderne hotell, som er rikt på tradisjoner. Hotellet sto ferdig i 1889, bygd i datidens populære sveitserstil.
Det er et særegent hotell, kjent for sin ærverdige atmosfære, storslagne spisesal og imøtekommende vertskap.

I dag har Fleischer's Hotel 110 rom med totalt 210 senger. Møteromsfasiliteter med plass til 240 deltakere.

Hotellet har også en egen velværeavdeling med svømmebasseng, boblebad og badstue. Treningsrom og utendørs tennisbane finner vi også her.

Måltidene blir servert i Restaurant Magdalene eller à la carte restaurant Seckman. I Fredrik’s Bar og på terrassen kan du nyte ulike forfriskninger.
Les mer her: Fleischer's Hotel

Eller på en historisk gammel gård?

Store Ringheim

Dette idylliske stedet passer perfekt for mindre grupper. Alle rommene er individuelt, personlig innredet. Noen har også peis.
Hotellrommene har fått navnet sitt etter fjellene som ligger omkranset Voss.

Det tidligere gårdshuset har blitt nøye restaurert og omgjort til hotell og restaurant i rustikk stil. Hotellet ligger bare 1 km fra Voss .

Restauranten på Store Ringheim, Restaurant FLOR'n er ein jordnær og rustikk a la carte restaurant som serverer smakfulle rettar av sesongens beste råvarer.
Her kan du slappe av i hotellbaren etter å ha vært på tur i fjellet.

Les mer her: Store Ringheim

Spennende aktiviteter i Voss

I Voss finnes det noe for deg som ønsker å ta det helt med ro eller for deg som ønsker mer action.

Ski
Om vinteren er bygda perfekt for langrenn, toppturer med både randonêe og fjellski. Det finnes to skisenter på Voss: Voss Resort og Mardalen Fjellandsby.

Sykling på Voss
Voss har mange stier og grusveier som egner seg godt for sykling. Der er det terreng for alle, uansett ferdigheter. Man kan kombinere sykkeltur med andre attraksjoner. Du vil kunne se nydelig natur med idylliske vann og flotte fosser.

Klatring og zipline
Klatreparken er plassert i naturskjønne omgivelser like ved Standaelva i Åsbrekkegjelet. Løypene er varierte, morsomme og utfordrerne og egen zipline.

Vindtunnel
Fly som supermann i vindtunnelen til Voss Vind. VossVind er Norges første vertikale, resirkulerende vindtunnel. Her får du muligheten til å fly i trygge og kontrollerte omgivelser. Dette er noe som passer alle.

Badeland

Dersom du får oppleve skikkelig vestlandsvær med sidelengs regn, kan man ta seg en tur i Vossbadet. Her finnes det 3 ulike basseng. Se hvem som er raskest ned sklia eller bli god og varm i badstuen.

Voss Gondol

Juli 2019 åpnet den nye gondolbanen på Voss. Den tar deg hele veien opp til Hangurstoppen, på 9 minutter er du 820 moh. Dette er den største og mest moderne gondolbanen i Nord-Europa. Gondolen starter fra Voss Stasjon. Fra toppen finnes det store utvalg av aktiviteter. Det ligger også en restaurant på toppen, Hangurstoppen Restaurant, hvor du kan nyte både kalde og varme retter med noe godt i glasset.
Her finnes det også møte- og konferansefasiliteter for ca. 30-35 personer med bordoppsett. Veien til møterommet er spektakulær i seg selv; her tar du gondolbane for å komme deg opp og ned!

Adrenalinfylte aktiviteter

Det er ingen tvil om at det finnes fart og spenning i Voss. Det er stort utvalg av aktiviteter som vil få adrenalinet til å pumpe ekstra i kroppen.

Vann-og elvesport
Voss er omringet av krystallklare elver og idylliske vann, ikke minst Vangsvatnet som strekker seg helt fra Bulken til Voss sentrum. Det er da naturlig at det er ett stort utvalg av vannaktiviteter som rafting, familierafting, elvekajakk, havkajakk, SUP vandring i juv, rappellere i foss eller fisketur med kanopadling.

Luftsport

Den aller beste utsikten over vakre Voss vil du naturligvis få fra luften. Her er mulighetene mange ut i fra hvilke luftige aktiviteter du ønsker. For de tøffeste kan du enten paraglide fra Hanguren, eller hoppe tandem-fallskjerm og oppleve 40 sekunds fritt fall i 200 km i timen.

Mat og drikke

En reise til Voss byr på unike kulinariske opplevelser. Når det gjelder matkulturen på Voss, er tradisjonelt norsk kjøkken ofte å finne på lokale restauranter, som blant annet røkt laks og reinsdyrkjøtt. Noen populære lokale retter inkluderer blant annet Vossakorv. Området er også kjent for sine lokale råvarer, som bær, ost og lam.

De fleste restaurantene benytter lokale råvarer og kortreiset mat når de serverer hjemmelaget og tradisjonsrike retter. Vangen Cafe og FLOR'N Restaurant er to av disse.

Vangen Cafe

Cafe'n satser på tradisjonelle retter som er laget fra bunnen av. Kjøttvarene kommer fra Selheim Gård og Genrasjonsmat, baksten fra Vossabakst og fersk fisk kommer fra Bergen. Kakene, lefsene og gjærbaksen er hjemmelaget fra kjøkkenet. Gode råvarer og dyrevelferd er viktig for Vangen Cafe.

FLOR'N Restaurant

FLOR'N Restaurant ligger på Store Ringheim.

Dette er en tidligere gård som er blitt omgjort til restaurant, pub og selskapslokale. Her serveres det jordnære og rustikke måltider, som er laget av de beste lokale råvarene.
På Store Ringheim møter du en annen verden, hus med sjel, rustikke tømmervegger, fine og unike detaljer, moderne komfort og en helt spesiell atmosfære - som byr på den perfekte rammen for å feire ulike livshendelser.

Les mer her: FLOR'N Restaurant

Ølbrygging

Voss har en lang tradisjon innen ølbrygging, noe de fortsatt holder på med. Det er spesielt den verdenskjente Kveik som er en gjær med en lang tradisjon i disse traktene. Denne blir brukt den dag i dag, både på mikrobryggeri og mer tradisjonelt gårdsbryggeri. De fleste som har skjenkebevilling har et godt utvalg av lokal drikke og hjelper deg gjerne med å finne noe du vil like. Dersom du vil komme i prat med en fra Voss, så kan du bare spørre hvilken øl som er best.

Bli med å opplev bryggeprosessen av Voss-ølet og nyt smaken av det ferdige produktet.

Voss Bryggeri

Tre lidenskapelige hjemmebryggere møttes gjennom fallskjermhopping og hangliding på Voss. Dette møtet resulterte i begynnelsen på Voss Bryggeri, det første mikrobryggeriet etablert i Hordaland. Helt siden starten har fokuset vært å brygge øl av høy kvalitet. Det har de klart gjennom nøye utvelgelser av råvarer, invisteringer i det beste bryggerihuset fra USA og gjennom å ansette bryggere med utdanning og erfaring innen brygging.
I dag produser de ca. 100 000 liter øl i året fordelt på rundt 20 ulike sorter.

Voss Fellesbryggeri

Bryggeriet startet produksjonen i sitt splitter nye bryggeri i 2026 - i tidligere LL Voss Fellesbakeri sine lokaler. Ølet er brygget av lokale ølentusiaster som ønsker å bygge videre på de rike mat- og drikketradisjonene på Voss og omegn. Deres ambisjon er å lage godt kvalitetsøl tilgjengelig for folk over hele landet, og utlands.

Velkommen med på firmatur til destinasjon Voss!

Sjekk også ut firmatur til Bergen i kombinasjon med Voss