Fottur i vindistriktet Piemonte

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Marit Vike

/ Et gourmetparadis

Trøfler, skinker, oster, kaker, Barolo og Barbera. Er det et sted livsnytere bør unne seg en tur til, så er det til Piemonte. 

Langhe-regionen ligger mellom Alpene og Apennine-fjellene, og er velsignet med rik og fruktbar jord. Her dyrker de for eksempel kongen over alle trøfler: tuber magnatum. Med sine lokale, verdensberømte viner, kjøtt, oster, kaker og sjokolade som eksporteres til hele verden, skjønner du at her har du havnet midt i matfatet.

Gastronomi er en vesentlig del av denne turen, og du vil få muligheten til å velge mellom mange gourmetrestauranter, vinkjellere og små kakebutikker som er å finne turen igjennom. Fra høydedragene vil du kunne se små naturskjønne landsbyer, store og elegante slott, vingårder og eik- og hasselnøttskoger. På klare dager har du også utsikt over over Alpene som dominerer horisonten.

 

Bordeaux

Antall personer: fra 2 til 8
Nivå: Medium, noen krevende partier – men overkommelig for de aller fleste
Etapper: fra 5 til 20 kilometer.

Programmet vi har satt opp under er et eksempel, og kan justeres med antall dager.

DAG 1:  ANKOMST ALBA
Middelalderbyen Alba er en liten skatt med sine mange smaker og lukter, og den ligger midt i hjertet av Piemonte. Etter innsjekking kan du utforske Alba, og gå gjerne innom et av de mange bakeriene. Vi anbefaler også en smaksprøve av den lokale sjokoladen!

Vingård i solnedgang, Serralunga d Alba, Unesco Site, Piedmont, Nord i Italia.

DAG 2: GRINZANE CAVOUR TIL BAROLO
Etter en kort taxitur starter du fotturen fra slottet i Grinzane Cavour, som ligger på et høydedrag. Du krysser åser og daler, og spaserer igjennom en koselige byen La Morra og ankommer omsider til Vergne.
Det er selvsagt muligheter for vinsmaking både i La Morra og Vergne. Dette kan du bestille i forkant, dersom du ønsker det.
Er det en skyfri himmel, kan du fra toppene se Alpene dekket av snø til langt utpå våren. Turen kan gjøres kortere ved å starte i Ciocchini, da blir etappen på 11 km.

Distanse: 11-17 km

Vinsmaking

DAG 3: BAROLO TIL MONFORTE D’ALBA
I dag passerer du den gamle byen Novello som er kjent for sitt middelalderslott, og går igjennom vinområdene hvor det produseres kjente viner fra området. Her kan du også besøke museet i Castello dei Marchesi. Etter en varierende gåtur igjennom vingårder og skog, ankommer du Monforte d’Alba, en koselig by beliggende på et høydedrag.

Distanse: 5-12 km

Glade vandrere i Italia

DAG 4: MONTFORTE D’ALBA – CISSONE
I dag spaserer du gjennom vingårder, hasselnøttplantasjer og skog. Etter en liten stigning kommer man til Roddino, og en lengre nedstigning før man igjen går oppover til Cissone.
Her er landskapet mye mer variert en de forgående dagene.

Distanse: 7-16 km

DAG 5: CISSONE RUNDTUR
Denne dagen er en mer avslappende og rolig, hvor du går en liten rundtur fra Cissone-området. Utsikten er preget av vingårder og slott i vakker natur.
Avslutt gjerne dagen med et glass lokal vin på en liten restaurant i hjertet av byen.

Distanse: 8,5 km

 

DAG 6: CISSONE TIL CRAVANZANA

Landskapet endres, her kommer du til de høyere deler av Langhe-regionen, som preges av hasselnøttskoger. Her finner du også Langhes skatt, nemlig Tuber Magnatum, også kjent som Albas hvite trøffel.

Distanse: 20,4 km

Hvite trøfler, en delikatesse!

DAG 7:  CRAVANZANA TIL CORTEMILIA
Du går i dag igjennom landsbyene Torre Bormida og Bergolo. Du vandrer mellom hasselnøttplantasjene og igjennom de tette kastanjeskogene. Brede skogstier, smale gresstier og trange gater; landskapet er like varierende som turen i seg selv. Er været bra har du god utsikt over Alpene.

Distanse: 13 km

DAG 8: ARRIVEDERCI CORTEMILIA!
Avreise etter frokost.
Distanse: 13 km

PRIS: fra 6 660,- pr person i 7 netter med frokost og transport av bagasje.

8 DAGER /7 NETTER
Lokale skatter er ikke inkludert og skal betales på stedet. Fra 1-3 euro per person per natt.

PRISEN INKLUDERER:
• Frokost
• 3-stjernes hotell og gjestehus.
• Bagasjen blir fraktet mellom bostedene.
• Diverse transport, se program

Våre skreddersydde turer kan tilpasses dine ønsker. Vi tilbyr fotturer til en rekke flott områder i Europa.