Utsikt mot gamlebyen fra Oljeberget
Utsikt mot gamlebyen fra Oljeberget

Historiske Israel

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Marit Vike

Israel har en spennende og eldgammel historie som har hatt stor innvirkning på verden i dag. Det er et lite land, likevel kan du utforske det i årevis!

Men start gjerne med en uke, hvor du får oppleve noe av det mest interessante lille Israel har å by på. På denne turen får du blant annet se utsikten over Jerusalem fra Oljeberget, overnatte på en kibbutz ved Genesaretsjøen, gå rundt i ruinene i Kapernaum og spise lunsj sammen med palestinske kvinner.  Dra på din egen pilegrimsreise til dette fascinerende og komplekse landet.

Program:

DAG 1: Jerusalem
Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet.

Dag 2: Jerusalem
Bli med på en vandretur gjennom gamlebyen i Jerusalem med både israelsk og palestinsk guide, opplært av Aziz Abu Sarah, deltaker i National Geographics Emerging Explorer-program. Denne helt spesielle omvisningen gir reisende en bedre forståelse av de ulike kulturelle, religiøse og politiske aspektene av Israel. Dere besøker steder som Tempelhøyden, Klippedomen og Al Aqsa-moskeen.

Turen fortsetter til Klagemuren og går videre gjennom de ulike stasjonene på korsveien og frem til Den hellige gravs kirke. Om ettermiddagen skal du til Oljeberget og se den fantastiske utsikten over Jerusalem. Deretter er det tid til fri disposisjon, slik at du kan vandre rundt på egen hånd eller besøke Getsemane-hagen. Senere kan du bli med på en diskusjon om de aktuelle forholdene i Israel med en ledende akademiker.

Dag 3: Jerusalem
I dag kan du bli med på et besøk til minnestedet Yad Vashem som kommer til å gjøre et sterkt inntrykk, for å lære mer om holocaust og dets følger for dagens samfunn. Om ettermiddagen besøker du det berømte Israel Museum. Her kan du se dødehavsrullene i Shrine of the Book og gå gjennom museets moderne arkeologiske utstilling. Middag på kvelden.

Dag 4: Jerusalem
Betlehem står for tur, også i dag med både israelsk og palestinsk guide. Besøk Krybbeplassen og Fødselskirken. Vandring gjennom en palestinsk flyktningleir i området og videre til et senter drevet av palestinske kvinner som vil holde et matlagingskurs for å lære dere om tradisjonell palestinsk mat. Dere spiser lunsj og lærer mer om livet i en flyktningleir.

Dag 5: Jerusalem/Tiberias
Etter frokost bli det en guidet omvisning på UNESCO-verdensarvstedet Masada, der du ser Herodes’ palass, badehuset og synagogen. Deretter er det tid til et besøk ved Dødehavet, før reisen fortsetter gjennom Jordan-dalen og nordover til Genesaretsjøen hvor vi skal bo i kibbutz de neste to nettene. Middag om kvelden.

Dag 6: Tiberias

I dag får du nyte utsikten over Genesaretsjøen fra Saligprisningens fjell, og besøker kirken som ble bygget på toppen av fjellet der Jesus skal ha holdt sin berømte bergpreken. Fortsett til ruinene i Kapernaum, hvor Jesus bodde og preket, og hvor mange av apostlene, blant annet Peter, slo seg ned. Lær mer om livet til arabere som bor i Israel på veien til Nasaret, hvor vi skal besøke Bebudelseskirken, en av de største kirkene i Midtøsten. Middag på kvelden.

Dag 7: Tiberias/Tel Aviv
Frokost før reisen går videre til Middelhavet og kystbyen Haifa før du setter kursen sørover til Caesarea Maritima for å se ruinene av det som en gang var Herodes’ flotte havneby. Du fortsetter til Jaffa, en gammel havneby med røtter tilbake til bronsealderen. Den siste kvelden tilbringer du i den moderne, livlige byen Tel Aviv. Hvorfor Tel Aviv? På grunn av byens unike kombinasjon av storbykultur og strandliv ved Middelhavet, i tillegg til de sofistikerte restaurantene og det livlige nattelivet.  På den lokale møteplassen Rotschild Boulevard får du kafékultur og parkliv på dagtid i Tel Aviv, og et yrende uteliv på kvelden. Visste du at Tel Aviv er verdens nest største sushikonsument, etter Tokyo.

Dag 8: Tel Aviv
Frokost før du reiser hjem igjen til Norge.

 

  • Israel
  • Jerusalem

Pris per person er fra kr.  18 150,-

Dette inkluderer:
Transfer fra flyplassen til hotell tur/retur
Inngangsbillett til Yad Vashem (holocaust-minnestedet)
Besøk i Israel med Dødehavsrullene
Omvisning i Betlehem
Besøk i en palestinsk flyktningleir
Guidet omvisning i Masada
Tur til Genesaretsjøen, Kapernaum og Nasaret
Tur i kibbutz
Utflukt til Haifa, Caesarea Maritima og Jaffa
All transport mellom destinasjoner og til/fra inkluderte aktiviteter
Overnattin: Hotell (7 netter)
Måltider: 7x frokost, 1x lunsj, 3x middag
Engelsktalende guide for hele reisen, lokale guider ved utflukter

Sett av cirka NOK 230-300 til måltider som ikke er inkludert.

Reisetype: Liten gruppe

Krav til alder er 12+

Alle reisende under 18 år må reise sammen med en voksen.