Karnak-tempelet i Luxor
Karnak-tempelet i Luxor

Turforslag: Klassisk rundreise i Egypt

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Hege Grue

Opplev Egypts høydepunkter og cruise på Nilen

Egypt har enestående kulturskatter, spennende arkitektur, et fargerikt folkeliv og eksotiske basarer. På denne reisen oppsøker vi monumenter fra oldtiden, går på historisk grunn og fascineres av pyramider, kongegraver og imponerende templer.

Det finnes ikke noe mer spennende reisemål enn Egypt!
Her finner vi alle kontrastene, den mektige Nilen som snor seg gjennom landskapet, konturene av en kamelkaravane som avtegner seg skarpt mot ørkenhorisonten, gamle templer og pyramider som vitner om en svunnen storhetstid. En unik kultur som i mange tusen år gjemte sine hemmeligheter på tempelvegger og i gravkamre. Hieroglyfene snakker endelig til oss igjen og forteller historier om det som en gang var.

Pyramidene! Bare ordet er magisk. De står der den dag i dag på Nilens vestbredde, like mektige som deres faraoer, like storslagne som den gang de ble bygget – fulle av hemmeligheter. På denne reisen opplever du høydepunktene av de enorme kulturskattene i Egypt. I Kairo skal vi se deler av den fantastiske samlingen av antikke funn i Det egyptiske museum og oppleve et fargerikt folkeliv og eksotiske basarer. Vi skal beundre pyramidene og Sfinksen i Giza, vandre rundt i Luxor, med sine imponerende kongegraver og mektige templer. Oppleve roen i Aswan, Egypts kanskje vakreste by, som fascinerer oss med sin nubiske kultur og fine omgivelser.

Ankomst: Tirsdag eller onsdag

Dag 1: Ankomst Kairo. Transfer til hotellet

Dag 2: Utflukt til Gizapyramidene med de tre mest kjente pyramidene i Egypt; Kheops, Khefren og Mykerinos. Man føler seg liten når man står ved foten av disse majestetiske byggverk… Så går ferden down town og Det egyptiske museet, et av verdens fineste museer. Her kan dere se blant annet Tutankhamons dødsmaske og gravskatter. Lunsj er inkludert. (F,L)

Giza pyramidene

Dag 3: Utflukt til det islamske Kairo med moskébesøk. Lunsj og shopping i basarområdet Khan el Khalil. (F,L)

Fra Khan el Khalili, det store basarområdet i Kairo

Dag 4: Avreise tidlig om morgenen til flyplassen for videre ferd mot Aswan.

Utflukt til Philatempelet og granittsteinbruddet hvor dere kan se den påbegynte obelisken. Phile-tempelet er bygget for gudinnen Isis. Templet lå under vann etter byggingen av den gamle Aswan-dammen, som ble bygget på slutten av 1800-tallet. Videre besøker vi granittbruddet med den ufullendte obelisk.

Aswan

Innsjekk på skipet, lunsj og avslapning før dere på ettermiddagen seiler i skjærgården i Aswan om bord på tradisjonelle seilbåter; såkalte felukkaer.  (F, L, M)

 

 

Dag 5: Seilas på Nilen hele dagen. Stopp underveis for omvisning i Kom Ombo tempelet som er unikt ved at det er det eneste tempel i Egypt som er et dobbeltempel, bygget til krokodilleguden Sobek, og falkeguden Haroeiris. Det er også her vi finner den kjente relieff av diverse legeutstyr og kirurgiske instrumenter. Det blir også omvisning i Edfutempelet.

Skipet sluses videre i Esna og fortsetter til Luxor i løpet av natten eller neste morgen (F, L, M)

Dag 6: På dagtid besøkes Karnaktempelet som er et av verdens største tempelkompleks, hvor dere får anledning til å studere utviklingen av byggeteknikker gjennom 1200 år. Her ser dere både høyrelieffer og lavrelieffer. Kanskje det mest kjente er relieffene om slaget i Kadesj. Slaget skjedde mellom styrkene til oldtidens Egypt under farao Ramses II og det hettittiske rike under kong Muwatalli II ved byen Kadesj, langs elven Orontes i hva som i dag er Syria.

Karnak-tempelet, Luxor

Karnak-tempelet, Luxor

Om kvelden besøker dere det vakkert lyssatte Luxortempelet. (F, L,M)

Dag 7: Utsjekk fra lugaren. Nilen krysses og dere besøker Kongenes dal, Hatshepsuts, som er den første kvinnelige farao sitt tempel, samt Memnonkolossene.

Ettermiddagen til egen disposisjon. Dere står fritt til å benytte skipets solsenger, eller dere kan besøke museet eller kanskje basaren?

Retur til Kairo med kveldsfly og innsjekk på flyplass hotell (F)

Dag 8: Transfer fra hotellet til flyplassen for hjemreise. (F)

F= frokost

L=lunsj

M=middag

Priser:

Pakkepris pr person i delt dobbeltrom fra NOK 22 890, ved minimum to reisende
Pakkepris pr person i delt dobbeltrom fra NOK 20 990, ved minimum fire reisende
Tillegg for enkeltrom kr 5350,-

Inkludert i prisen:

Fly Oslo-Kairo t/r med Austrian Airlines
Skatter og avgifter
Innenlandsfly i Egypt
Alle transfers
Overnatting på 4* hotell og 4* skip
Syv frokoster, fem lunsjer og tre middager
Lokale engelsktalende guider

Ikke inkludert:

Drikke
Måltider ikke nevnt
Tips til guidene
Visum Egypt

Forleng oppholdet med to netter på det berømte Cataract hotellet i Aswan:
Pris per person for to netter med frokost i sommer er fra kr. 1 825,-
Pris per person for to netter med frokost i oktober/november er fra kr. 3 485,-

 

Send forespørsel