Korfestival i Bratislava

Bratislava, Slovakia. Utsikt over Bratislava-slottet ved solnedgangen.

Høydepunkter

Bratislava Choir Festival

11. – 14. juni i Bratislava

International choral festival
The competition is for children, youth, male, female and mixed choirs. Choirs can compete either in several categories of choir music with a free choice of repertoire.
Choirs can join the festival either as non-competing choirs participating in all the performances of the festival except for the competition or as competing choirs.

Ikke-konkurrerende kor kan delta på ulike konserter, og alle kor blir plassert i ulike konserter, og i ulike kirker alt etter repertoar, størrelse på koret med mer.

Bratislava

Bratislava er full av gamlebysjarm, flotte restauranter, tradisjonelle puber, god musikk med alt fra jazz til opera, og motebevisste mennesker. På samme tid er denne byen med under en halv million innbyggere en avslappet by, og så liten at du ikke trenger å bruke halve dagen til å komme fra ett sted til et annet.

Bratislava, Slovakias hovedstad, ligger på begge sider av Europas nest lengste elv Donau og har en historie som går helt tilbake til før-romersk tid.

I denne byen mangler det ikke på severdigheter og opplevelser. Med sin lange historie kan Bratislava tilby et vidt spekter for eksempel innen arkitektur, kjøkken, museer og gallerier. Konserter (fra klassiske til pop), opera og ballet kompletterer tilbudet.

Fra slottet, som har blitt ødelagt mer enn én gang, er det flott utsikt til Gamlebyen og Donau-dalen. På andre siden av elven kan du også se sporene fra kommunist-tiden – de lett gjenkjennelige boligblokkene i betong, og den UFO-lignede broen i forgrunnen.

Fra Bratislava er det mulig med dagsturer til for eksempel Wien, Budapest eller Praha.