Korfestival Krakow 16.-19. juni 2022

Krakow full av turister som har en kaffepause under buene i Cloth Hall

Velkommen til International Krakow Choir Festival "Cracovia Cantans" 16-19. juni .2022

Denne festivalen i Krakow er en unik anledning til å treffe samt konkurrere med andre kor. Festivalopptredener vil foregå over hele byen, og det hele avsluttes med en galakonsert i Krakow Filharmonien. Under festivalen er det også muligheter for å få med seg litt av Krakow sine mange attraksjoner.

Festivalen er både for konkurrerende - og ikke-konkurrerende kor. Kategori H er kategorien for ikke-konkurrerende kor:

H. Non-competitive choirs minimum 20 singers – performing in additional concerts and Gala (prepare ca. 20 minutes of sacred and traditional repertoire appropriate for church concerts – piano will be provided for the performance)

Choirs will be asked to sing at concerts which accompany the festival. The concerts would be mostly in churches on Thursday,Friday, Saturday or Sunday. Please prepare 15-20 minutes program appropriate for church. Usually choirs take part in 2-3 concerts –no. of concerts depends of your arrival/departure day and time.

Krakow

Idyllisk ligger Krakow til, ved Wisla-elvens bredder, byen som regnes som kulturhovedstad i Polen og en av Europas vakreste byer.

Opplev den magiske atmosfæren i byenHolde konserter på flotte konsertstederBli fascinert av de 300 km lange gruvegangene i saltgruveneFå en panoramautsikt oppe i Rådhustårnet som ble bygget på 1300-tallet

Krakow er en vakker og stolt by med masse å by på. Den står på Unescos verdensarvliste og her får du kultur, shopping, historie, legender og byen og fantastisk mat.

For om lag 1000 år siden ble Kraków hovedstad i Polen, og det er fremdeles spor av bebyggelse fra denne storhetstiden i byens historie i den nåværende gamlebyen. Byens universitet er ett av de eldste i Europa, og det nyter fremdeles stor respekt i akademiske miljøer.

Det er mange ulike og spennende utfluktsmuligheter fra Krakow. Vi anbefaler dere å vurdere utflukter til Saltgruvene, Auschwitz eller Black Madonna.

St. Kinga kapell, Saltgruven Wieliczka er en av verdens mest kjente saltgruver. Gruven ligger i byen Wieliczka 13 kilometer sørøst for Krakow. I 1978 ble Saltgruven Wieliczka oppført på UNESCOS liste over verdens kulturarv.​ ​Saltgruvens hovedattraksjon er den rikt utsmykkede saltkatedralen «St. Kingas kapell» som ble laget mellom 1895 og 1928. Katedralen er 54 meter lang, 17 meter bred og 12 meter høy.

Vi anbefaler våre reisende Krakow på det varmeste!

Krakow full av turister som har en kaffepause under buene i Cloth Hall
Gammel utsikt over sentrum med Adam Mickiewicz monument, St. Marys basilika og fugler som flyr i Krakow om morgenen

Utsikt over sentrum i Krakow