Korpstur til Tallinn

Toompea-bakken med tårnet Pikk Hermann og den russiske ortodokse Alexander Nevsky-katedralen, utsikt fra tårnet til St. Olaf kirke, Tallinn, Estland

Det er en fenomenal sang- og musikkultur i Tallinn, Estland. Landet huser mange store musikk- og kulturfestivaler, og gleden over sang, dans og musikk er enorm. Ikke minst har det bredt anlagte kulturlivet vært viktige for den estiske identiteten, ikke minst i tiden under russisk herredømme.

Tallinn har det siste tiåret vært i rivende utvikling. De nyere bydelene preges av stadige byggeprosjekter og nyetableringer. Optimismen er stor, og forandringene har etter hvert blitt det normale i store deler av byen.

Unntaket er likevel byens definitive hjerte; gamlebyen. De karakteristiske smale brosteinsbelagte gatene, de små intime kafeene og butikkene og ikke minst den gamle markedsplassen på torvet lever i beste velgående.

I denne bydelen kan man se igjen spor etter de mange nasjonene som har hersket over landet og byen, på godt og på ondt. De nordiske kirkene med sine karakteristiske spir, de ortodokse kirkene med sine kupler og kors, middelaldergårdene fra hansatiden, ja, det har knapt noen ende.

Her er det fint å holde konserter og befolkningen setter stor pris på musikalske innslag i bybildet.