Kortur til Latvia

Riga

Vårutsikt over gamlebyen i Riga og Daugava-elven. Riga, Latvia.

Riga

I likhet med mange andre østeuropeiske land, rommer Latvia kontrasten mellom øst og vest. Ikke bare er det resultat av det siste tiårets frigjøring fra kommunisttidens etterlatenskaper. Kulturimpulsene har gjennom århundrer kommet fra mange kanter til dette landet. Hovedstaden Riga er selv et godt eksempel på det. Den fremstår som en kulturell smeltedigel som sjarmerer de fleste.

Høydepunkter:

Kjenn susen fra fortida når du vandrer i de sjarmerende middelaldergater i gamlebyenHolde konserter på flotte konsertstederBli fascinert av de gotiske kirkene som ble bygget av Rigas grunnleggereNyt fantastisk arkitektur som passer perfekt inn i bybildet – middelalderske bygninger i gamlebyen, utsøkte jugendbygninger og gamle trebygninger.

Riga er den eneste byen i Baltikum med seriøse ambisjoner om å være en storby. Den har brede avenyer, storslåtte bygninger, stemningsfulle torg og en befolkning som nærmer seg en million.Riga har i snart et årtusen hatt stor handelsmessig betydning. Dette har satt sine spor. Man får kanskje best føle på kroppen de ulike epokene i Rigas turbulente historie ved å gå en tur gjennom byen. Domkirken og slottet, klostret og de mange jugendbygningene skaper en særegen atmosfære. Sammen med flotte grøntanlegg og et kafe- og uteliv i rivende utvikling, ligger forholdene til rette for noen spennende dager i denne byen.

Vi bor på ulike hotell med turistklassestandard. Vi legger gjerne opp måltider og kulturopplevelser. I tillegg legger vi mye ressurser i å utvikle et konsertprogram tilpasset deres ønsker og behov.

Vi anbefaler Riga på det varmeste!