Madivene
Madivene

Skreddersydd tur til Maldivene

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

Si Maldivene og tankene flyr mot puddermyke strender, klart vann og fargerike fisk. Øygruppen er som hundrevis av små biter av paradis hvor svaiende palmer kaller på deg og vannet har flere nyanser av blå enn du trodde var mulig.

/ Baros Maldives

Maldivene… Drømmereise med både naturlige og luksuriøse innslag. På nydelige Baros Maldives senkes skuldrene etter ankomst, hvilepulsen er på plass, og avbrytes bare av det spennende og fargerike livet du får øye på gjennom dykkermasken. Livet under vann er forunderlig spennende med en enormt rik fargeskala. På land er det færre farger, men akkurat de som gjør seg best. Sanden er kritthvit, finkornet og som skapt for bare føtter å synke godt nedi. Vannet er akkurat så turkisblått og innbydende som bildene lover. I bakgrunnen vaier palmene dovent i vinden – klisjeen «paradis» forvandles fort til virkelighet. 

Baros Maldives er en perfekt setting for voksne som lengter etter en rolig, romantisk og avslappende ferie i luksuriøse omgivelser. Her kobler du helt av med de bøkene du har gledet deg til å lese, under en skyggefull palme. Total ro og avslapning krydres med forfriskende båtturer, snorkling, dykking og dukkerter. Baros er en del av Small Luxury Hotels of the World, en æresbevisning som betyr avslappende luksus i tråd med Baros’ og øygruppens egne verdier. Maldivene er kjent for vennlig gjestfrihet, nydelig mat, deilige spa-opplevelser og naturskjønne omgivelser. Dette er drømmeferien.

Rommene:
24 Deluxe Villas (89m2)
10 Baros Villas (103 m2)
15 Water Villas (92m2)
8 Baros Pool Villas (134m2)
2 Baros Premium Pool Villas (160 m2)
15 Water Pool Villas (126 m2)
1 Baros Residence 268 m2)

Spesialtilbud for Akort-medlemmer i perioden 01. mai til 31. oktober:
Gratis speedbåt transfer fra flyplass til resort t/r samt Sunset Cruise eller Dolphin watching Cruise experience med champagne og kanapéer for to personer.

 7 netter i delt Deluxe Villa med halvpensjon fra kr 27 710,- pr person

7 netter i delt Water Villa med halvpensjon fra kr 35 790,- pr person

 Prisen inkluderer flybilletter Oslo-Male t/r, speedbåt transfer fra flyplass til Baros t/r og 7 netter med halvpensjon (frokost og middag)

 *priseksempelet gjelder i perioden 01. mai til 24. juli. Ta kontakt for pris i andre perioder og villakategorier.

Maldivene ligger i den nordlige delen av det Indiske hav og består av totalt 1192 øyer – de færreste med en omkrets på mer enn én kilometer. Bare rundt to hundre av øyene er bebodde. Landet er arealmessig på samme størrelse som Portugal, men består av hele 99,7 prosent vann. Maldivene har gjennom århundrene blitt påvirket av arabiske sjøfolk og har for det meste vært styrt som et islamsk sultanat. I 1965 ble øygruppen selvstendig, etter nesten åtti år som britisk protektorat. Hovedstaden Malé er jordklodens minste og mest kompakte hovedstad – en liten storby der høyhusene brer seg utover som en spikermatte helt ned til kaikanten.

Hoteller for alle

Landets turistpolitikk dikterer at hotellene bygges etter prinsippet om ett hotell pr. øy. I dag har Maldivene litt over hundre hotelløyer. Det er ingen overraskelse at for par på bryllupsreise og andre som ønsker en glamorøs tropisk ferie, står Maldivene på toppen av ønskelisten. Men også barnefamilier, dykkere og de som drømmer om en rolig tilbake-tilnaturen opplevelse kan finne sin drømmeøy.

Undervannsverden

Det klare vannet som omgir øyene er som en magnet på alle som liker å studere livet under vannflaten. Her finner du noen av verdens beste dykke- og snorklesteder med vakre korallrev, undervannsatoller og grunne laguner. Rikdommen og variasjonene er utrolige – babyhaier kan sees inne i lagunen, mens store korallvegger, grotter og stimer av tropiske fisk, rokker og skilpadder venter på deg ved korallrevet. På de fleste av øyene ligger revet rett utenfor stranden, så du kan oppleve dets skjønnhet og tusenvis av fargerike fisk bare noen få skritt fra strandstolen.

Uforglemmelige strender

Maldivene har kanskje verdens flotteste strender – og de er så konstant perfekte at det er vanskelig å ikke bli blasert. Mens noen av strendene har mer finkornet sand enn andre, er de grunnleggende fakta det samme: nesten ingen andre steder i verden finner du lignende pudderhvit sand og krystallklart vann. Skal du besøke Maldivene trenger du ikke pakke stort mer enn en badedrakt og solkrem. Men du returnerer med kofferten full av gode minner og følelsen av at livet er ubeskrivelig behagelig.

Fakta

Hovedstad: Malé
Areal: 300 km²
Folketall: ca. 350 000
Språk: Maldivisk dhiveli
Valuta: Maldiviske rufiyaa (MRF)
Tidsforskjell: +4 timer ved norsk vinter og +3 timer ved norsk sommer
Beste reiseperiode: Desember til april. Størst sjanse for regn fra mai til oktober.

Send forespørsel