Skreddersydde mat- og vinreiser

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Marit Vike

Vi skreddersyr din reise med mat og vin i fokus. Våre primære områder for dette er Frankrike, Spania, Portugal, Italia og Sveits. Vi tilbyr turer for venner og kolleger som ønsker å gjøre noe kjekt sammen, og skreddersyr mat- og vinturer for små grupper. Ønsker du et vinkurs, en shoppingdag eller noen dagers strandferie så ordner vi selvsagt det.

La smakene og sansene bestemme hvor du ønsker å dra og hva du ønsker å oppleve!

Escapes turer utvikles av turskreddere med unik spesialkompetanse og lang erfaring. Vi vektlegger unike steder og oftest utenfor masseturismens veltrådde stier – og velger bosted med omhu:  små koselige hotell, lokale gårder eller  gamle slott.

Ønsker du å bli med på en gruppereise? Se her for en vintur av de sjeldne!

  • Vin mat venner
  • Vinglass og vinflaske
  • Vin vindruer
  • Champagne drikke vin
  • Epernay Franrkike
  • Paella mat Spania
  • Bordeaux Frankrike kork
  • Rioja Spania

VI SKREDDERSYR MAT- OG VINTURER I FRANKRIKE, ITALIA OG SPANIA

FRANKRIKE

Aquitaine
Regionen Aquitaine ligger i sørvest-Frankrike og er foruten sin vinkultur, også kjent for sin variasjon i natur og landskap. Aquitaine er først og fremst en region for dem som vet å sette pris på kultur, god mat og vin. Her finnes også flotte sandstrender dersom man vil slappe av litt mellom gode måltider.
Bordeaux er Aquitaines hovedstad og er rik på den typiske arkitekturen fra 1800-tallet. Området kan friste med kjente vinskatter som Médoc, Saint Emilion, Graves, Pomerol, Fronsac og Sauternes.

Vinturer på egen hånd

Vin tur i Bordeaux’s vin distrikt /Bordeaux Saint-Emilion fra kr 4.550,- pr i dobbelt rom i 3 dager og 2 netter med helpensjon inkludert vin til maten, 3 vingårds besøk med vintesting, kart med veibeskrivelse og gavepakke med vinflasker 2 pr person.
Minimum 2 personer. Transport kommer i tillegg.

Vin tur i Bordeaux’s vin distrikt Bordeaux Pauillac – Saint-Emilion fra kr 5.400,-  pr pers i dobbelt rom i 4 dager og 3 netter med frokost og middag inkludert vin til maten, 3 vingårdsbesøk med vintesting og kart med veibeskrivelse. Minimum 2 personer. Transport kommer i tillegg.
Vi kan tilby en rekke vinturer for enkelt personer til små grupper i dette distriktet, både med guide, på sykkel eller til fots. Det er du som bestemmer!

Cognac 
Her kan man nyte late dager!
Nyt de flotte vingårdene, elven som passeres, de koselige små landsbyene belagt med brostein, den dype skogen og de mange vakre stokkrosene. Langs Charente-elven ligger koselige landsbyer på rekke og rad. Et besøk i cognachuset Tiffon, hvor de produserer den velkjente Braastad-cognacen kan være en god opplevelse.

Cognac distrikt  fra kr 8,890,-  pr pers i dobbelt rom i 4 dager og 3 netter med frokost og middag inkludert vin til maten, 3 besøk på Cognac hus inkludert besøk hos Braastad Tiffon med Cognac testing. Transport t/r Bordeaux flyplass og lokal transport i Cognac.
Minimum 8 personer. Vi kan gi tilbud til mindre grupper. Se også våre sykkelturer i dette distriktet.

Bourgogne
Bourgogne er hjertet av det gamle Frankrike. Turen vil først ta deg til Beaune – den gamle hovedstaden i Bourgogne, som beholder en stor del av sine opprinnelige bymurer. Du vil bli kjørt på den naturskjønne ruten til Grand Crus til vingårdene til Cote de Nuits. Grands Crus Route gjennom Gevrey-Chambertin, Vougeot, Romanée-Conti … stopp på den berømte Romanée-Conti.

Bourgogne distrikt  fra kr 11.250,-  pr pers i dobbelt rom i 4 dager og 3 netter med frokost. 2 lunsjer og en med trøffel produkter og 3 middag en i Michelin restaurant og flere vin testinger. Lokaltransport er inkludert.
Minimum 8 personer. Vi kan gi tilbud til mindre grupper. Se også våre sykkelturer i dette distriktet.

Champagne 
Champagne ligger bare en kort togtur øst for Paris. Området preges av vide vinmarker, mektige skoger og kornåkre. Til tross for at vinmarkene preger området, varierer naturen underveis fra Vallée de la Marne til den flotte naturparken Montagne de Reims. Reims er hovedstaden i Champagne-regionen, og er en interessant by for historie- og kunstinteresserte.
Epernay er champagnebyen nr. 1 og regnes som champagnens hovedstad. I dette området ligger de mest praktfulle vingårdene i verden, og her blir over 200 millioner flasker champagne lagret i de underjordiske kjellerne. Det var munken Dom Perignon som sa ”Jeg drikker stjerner” – han har også fått æren for opphavet til champagnen.

Vintur i Champagne distrikt / fra kr 6.650,-  pr pers i dobbelt rom i 4 dager og 3 netter med frokost og middager, 4 vingårdsbesøk med champagne testing. Minimum 4 personer. Transport kommer i tillegg.

ITALIA

Piemonte
I den nordvestlige delen av Italia ligger regionen Piemonte. Piemonte har en vekslende natur med høye fjell i nord og vest, og rullende vakre åser i den sydlige delen hvor vi også finner noen av de beste vindistrikter i Italia med vinsorter som Barbera, Barbaresco, Barolo, og også musserende viner i provinsen Asti.
Det lokale kjøkken er meget godt og småbyene i området møter turister med velvilje da masseturismen fortsatt ikke har satt preg på disse områdenes opprinnelige miljø.

Veneto 
Veneto ligger nordøst i Italia og er hjemtraktene til den berømte Prosecco. Den vestre delen av Veneto rundt Gardasjøen og Verona kan by på anerkjente viner skapt av Rondinella, Corvina, Trebbiano di Soave, Oseleta og Garganega.
I byen Bassano del Grappa kan man besøke «grappa» -museet, hvor den berømte likøren er produsert.

Sykling i Prosecco ruten  fra kr 7.250,-  pr pers i dobbelt rom i 7 dager og 6 netter med frokost, sykkel leie og bagasje transport mellom hotellene.
Minimum 2 personer. I tillegg kan det bestilles vintesing underveis, lunsjer og middager.

SPANIA

Katalonia, med Barcelona i spissen, venter vin- og cavaruten Penedés. Langs den sjarmerende kystlinjen Costa Brava kan du kombinere sol- og badeferie med de edle dråpene langs vinruten Empordà. Det samme gjelder for vinruten Alicante. Alle søtmunner bør prøve dessertvinen Fondillón.

Vintur i Penedés dagstur på sykkel fra kr 1.750,-  pr pers, inkludert guide (engelsk talende), sykler, lunsj med drikke og besøk og vintesting på vingård (ca 5-6 timer).  Minimum 4 personer. Transport kommer i tillegg.

Vintur i Penedés dagstur på Jeep tur fra kr 1.950,-  pr pers, inkludert guide (engelsk talende), lunsj med drikke og besøk og vintesting på vingård (ca 5-6 timer).  Minimum 6 personer. Transport kommer i tillegg.

La Rioja/Navarra
Område ligger nordøst i Spania opp mot grensen til Frankrike. Nabo distriktet ligger Navarra. De er mest kjent for sine rødviner.
Litt lengre sør ligger Castilla la Mancha på den spanske høysletten, med fokus på gastronomi og vin hvor den kjente Manchego osten kommer fra.

La Urraca er en elegant herskapsvilla like utenfor Malaga. Her kan en nyte late dager med lokal vin og oppleve å kunne tilpasse sherry gjennom hele måltidet.

La Urraca fra kr 5.650,-  pr pers i dobbelt rom i 4 dager og 3 netter med frokost og 3 middager, 2 lokale vingårdsbesøk med vintesting. Transport t/r Malaga flyplass og lokal transport. Minimum 12 personer.

 

Vi kan skreddersøm, vi kan mat- og vinturer, så ta kontakt og sammen kan vi sette opp en reise etter din smak!

Hilsen Marit Vike
tlf. 51 52 71 40 eller marit@escape.no

Send forespørsel