Ski på Finnmarksvidda Photo: Liv Engholm
Ski på Finnmarksvidda Photo: Liv Engholm

Mette Helen Østerhus

Mette Helen Østerhus er oppvokst i Ryfylke og har hatt Preikestolen som nærmeste nabo, men bor nå på Jæren. Hun har jobbet i reiselivet i over 25 år, og startet med eget guidefirma i Haugesund hvor de tok med gjester fra hele verden på Haugalandet. Etter dette har hun vært innom flere turoperatører hvor hun drev med turproduksjon og salg. I 2008 ble hun medeier i egen bedrift, Active Travel Norway, hvor hun for alvor begynte med sin store lidenskap: aktive turer. Og det holder hun på med fremdeles, her i Escape Aktiv.

Mette har lang erfaring og i å «gå opp løyper» og å være reiseleder – både i inn- og utland. Dette er noe hun virkelig kan og brenner for, derfor er det den opplevelse i seg selv å være med Mette på tur.

– Så snart jeg snører på meg fjellsko og får påfyll av frisk luft, utfordrer kroppen og kanskje flytter noen grenser, er jeg i mitt rette element, sier hun.

I alle årene hun har vært reiseleder, har hun besteget Kilimanjaro flere ganger, vært i Bhutan, på Sri Lanka, I Sør-Afrika, Europa rundt – for ikke å nevne Norge!

Du trenger slett ikke være toppidrettsutøver for å være med på en aktiv tur.

– Selv om det heter «aktiv ferie» går for eksempel en fottur i et tempo som gjør at man får tid til å prate sammen, og gode naturopplevelser underveis gir et unikt fellesskap i gruppen. Og når man er ute i naturen kommer man tettere på de man reiser sammen med. Det er rett og slett veldig sosialt!

Bli med Mette på tur: