Pasjonsspillet i Oberammergau med Wien, Salzburg og München

Pasjonsspillet i Oberammergau

I idylliske Bayern i Sør-Tyskland settes pasjonsspillet i Oberammergau opp hvert 10. år og er enormt populært. En dramatisk historie ble til en tradisjon som lever i høyeste grad etter hele 400 år. Når pasjonsspillet arrangeres i 2022, er det 42. gang det settes opp. Vil du oppleve det så husk: Det er 10. år til neste gang!

I tillegg til pasjonsspillet i Oberammergau er det mulig å inkludere musikalske og kulturelle opplevelser i nærområdene i Østerrike og Tyskland. I Wien og Salzburg satser vi på konsertopplevelser, i tillegg til møtet med byene. Programmet i Oberammergau er først og fremst knyttet til spillet, men byen er også et spennende sted å besøke, ikke minst på grunn av kunsthåndverk, treskjæring og tradisjonen med fasademaling på husene med motiver fra eventyr og folklore. Og vi avslutter i München, byen som i manges øyne er Tysklands egentlige hovedstad.

Høydepunkter

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell...

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til Oberammergau tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år.

Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen. Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger. Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Bli med på tiårets teateropplevelse i Oberammergau!

Program

8 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Andre turforslag med Oberammergau