Pasjonsspillet i Oberammergau og elvecruise på Europas vakre vannveier

Pasjonsspillet i Oberammergau

I idylliske Bayern i Sør-Tyskland settes pasjonsspillet i Oberammergau opp hvert 10. år og er enormt populært. En dramatisk historie ble til en tradisjon som lever i høyeste grad etter hele 400 år. Når pasjonsspillet arrangeres i 2022, er det 42. gang det settes opp. Vil du oppleve det så husk: Det er 10. år til neste gang!

Hvorfor ikke kombinere Oberammergau med et elvecruise på Europas vakre vannveier? Et elvecruise på for eksempel Rhinen tar oss gjennom den frodige Rhindalen med sine bratte vinmarker og flotte middelalderborger. Reisen starter i den tyske byen Mainz, går via Frankrike og Tyskland til Nederlands hovedstad Amsterdam i full blomsterprakt. Skipet gjør også en hyggelig avstikker til Cochem i Moseldalen.

Pasjonsspillet i Oberammergau kan bare oppleves hvert 10. år!

Høydepunkter

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell:

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til Oberammergau tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen. Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger. Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Bli med på tiårets teateropplevelse i Oberammergau og elvecruise på Europas vakre vannveier!

Program

12 frokoster, 10 lunsjer og 9 middager inkludert

Andre turforslag med Oberammergau