Katedralen i Cartagena
Katedralen i Cartagena

Rundreise i fargerike og vakre Colombia

Colombia – et fargesprakende eventyr og noe helt for seg selv.

Fra den kullsvarte og velsmakende kaffen til de pulserende rytmene i Cartagenas gater. Til Bogota, den enorme hovedstaden, Colombias hjerte og sjel. Og Medellin hvor våren varer evig, sies det. Et mildt og behagelig klima har gitt byen sitt kallenavn og her møtes virkelig fortid og fremtid, rikdom og fattigdom. Vi har satt sammen en 14 dagers rundreise som tar med seg høydepunktene av landet.

Dag 1: Ankomst Colombia og Bogota
Med avreise tidlig fra Oslo blir det ankomst i Colombias hovedstad Bogota sent samme ettermiddag. Bogota ligger midt i landet og er både trendy og gammeldags på samme tid, ikke ulik andre byer i Sør-Amerika. Stor, bråkete, men sjarmen finnes om du vet hvor du skal lete.

Dag 2: Bytur i Bogota
Bytur i Bogota med besøk av Monserrate, gullmuseet (stengt på mandager), Botero museet (stengt på tirsdager) og det lokale markedet. Så går turen til La Candelaria, som er gamlebyen der historiske bygninger, kirker, museer og fargerike husfasader pryder gatebildet.  Hovedtorget, Plaza Bolivar, er omringet av katedralen, presidentpalasset og andre ærverdige koloniale mesterverk av noen staselige bygninger.

Dag 3: Villa de Leyva og katedralen Zipaquira
Turen går videre til Villa de Leyva, en av de aller vakreste koloniale småbyene i Colombia. På veien dit stopper dere ved noe ganske så spesielt. Det finnes helt unike saltgruver ikke så langt unna Bogota, der den enorme saltkatedralen i Zipaquirá er den mest kjente. Dere går under jorden der lyssetting skaper en trolsk og mystisk stemning og den mildt klamme luften hører bare med til helheten.

Dag 4: Villa de Leyva
Dere ser på høydepunkter i Villa de Leayva, hva med å bare rusle rundt i en så vakker by?

Dag 5: Armenia
Nye opplevelser står på programmet, dere sjekker ut fra hotellet og forlater Villa de Leyva. Nesen vendes først mot Bogota og deretter flyr dere til Armenia. Etter flyturen er dere midt inne i kafferegionen i landet. En kan ikke besøke Colombia uten å få følelsen med kaffe, et av landets store eksportvarer og kvalitetsprodukt. Kaffe er kultur på disse kanter og en viktig inntektskilde, gled dere!

Dag 6: Valle del Cocora og Salento
Dere besøker Valle del Cocora som har noe helt eget over seg. Mektig og majestetisk strekker de nedre delene av fjellkjeden Los Nevados seg i bakgrunnen av irrgrønne, dype daler med ruvende palmer som dekorerer nesten så det virker arrangert på 2000 meters høyde. Luften er frisk og ren, som skapt for å være ute. Det er umulig å ikke strekke nakken når man ser oppover og oppover på vegetasjonen som dominerer i dalen. Palmene er av slaget «palma de cera», oversettes med vokspalme og er landets nasjonaltre. Det kan bli opptil 60 meter høyt, er verdens høyeste palmetre, og vaier friskt i vinden.

Lunsjen inntas i Salento, en liten koloniperle av en by som er elsket av mange med sin nærhet til Valle del Cocora, skakke sjarm med smale gater, små boder, ørretoppdrett og selvsagt kaffe.

Dag 7: Kaffefarm og produksjon av kaffegodteri
Dere besøker en kaffegård og en fabrikk som produserer godteri av kaffe. Ellers så har dere en rolig dag og nyter omgivelsene.

Dag 8: Fra Valle del Cocora til Medellin
Det er cirka seks timers kjøring til Medellin, dere tar en lokal buss og opplever livet langs veien. Ved ankomst blir dere hentet og kjørt til hotellet.

Dag 9: Medellin
Bytur i Medellin med fokus på byens transformasjon fra tidligere tider til dagens moderne by. På 1980- og 90-tallet var dette en av de mest beryktede og farlige byene i hele Sør-Amerika og årsaken var Pablo Escobar. Medellin var arnestedet for hans nådeløse narkotikakartell – ufattelig rått og brutalt. Escobar døde i 1993 og siden den gang har byen løftet seg rett opp av asken som bare en fugl føniks kan. Byen ser gjerne ut i verden for inspirasjon – og det er det som gjør den annerledes enn andre byer i dette landet. Både økonomi og levestandard har fått en skikkelig oppsving.  Som et resultat av dette, har Medellins metrosystem og integrerte kabelbane gjort det mulig for også de fattige som bor i bydeler å benytte seg av tilrettelagt utdannelse og arbeid.

Dag 10: Guatapè og Piedra del Peñol
Utsjekk før dere tar en tur til Guatape, en fargeklatt av en liten landsby. Veggene til de ytterst fargerike, små husene er malt til perfeksjon og glede for alle besøkende og beboere med det som kalles «zocalos». Umulig å ikke bli i godt humør av dette. Ikke overraskende er det hit mange byboere fra Medellin kommer for å unnslippe mas og kjas og bare senke skuldrene i roligere omgivelser. Dere besøker også Piedra del Penol, som er en massiv en monolitt, som virkelig ruver i terrenget, til tross for at store deler av den befinner seg under bakkenivå. Med over 600 trappetrinn opp på toppen, er det klart at dette er et sted som mange besøkende gjerne vil opp på. Belønningen er utsikten over området – og over damanlegget som ble anlagt her på 1960-tallet.

Dag 11: Cartagena med besøk til La Popa og San Felipe
Cartagena er to ulike byer – innenfor og utenfor murene. Og det er innenfor bymurene byen lever med skjønnhet og sjel.  Cartagena var strategisk viktig når transport av gull og andre rikdommer nordover til Spania skulle skipes og dermed utsatt for sjørøvere og andre inntrengere. Løsningen var solide bymurer og massive festninger, noe som fortsatt preger byen, og som klarte å holde de aller fleste på avstand. Men innenfor er det en herlig blanding av syrlige, lekre sukkertøy av noen bygninger. Det er gult, det er knallrosa, det er turkis, det er syrlig grønt og det er mykere pastellfarger. Snakk om eksplosjon av farger! Og en salig blanding av alle slags mennesker – virkelig multikulturelt! Og nesten alle bygninger har en fantastisk dør, en luftig patio og en karakteristisk balkong i tre. Byen innenfor murene ses best til fots selv om det er supersmale fortau er veiene fylt av bittesmå biler som snegler seg av gårde i trafikken.

Dag 12: Cartagena
Streetfood-tur på morgenen, deilig å bare nyte god mat og ta det med ro. Ettermiddagen er til å gjøre hva dere måtte ønske.

Dag 13: Cartagena
Dagen til rådighet, siste dagen.

Dag 14: Cartagena og hjemreise
Dagen til rådighet før dere reiser hjemover til Norge.

Pris per person i delt dobbeltrom er fra kr. 33 800,-
Prisen inkluderer:
Fly fra Oslo-Bogota//Cartagena-Oslo med Air France/KLM
Lokalfly fra Bogota-Armenia//Medellin-Cartagena med Avianca
Program som beskrevet med engelsktalende guider
Alle transfers
Frokost hver dag
Tre middager

Ikke inkludert:
Måltider ikke nevnt
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips