Rundreise på fargerike Cuba

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

For deg som alltid har drømt om å se Cuba har vi en fantastisk mulighet: Et 11 dagers program spekket med Cubas høydepunkter.

Turen har faste avganger (se oversikt lenger ned), og gjennomføres når minimum to personer er påmeldt. Du kan også ta turen på egenhånd når det passer for deg, mot litt høyere pris. Turen går uten reiseleder, men inkluderer lokale guider og sjåfører på Cuba.

Hvorfor dra til Cuba?

Det er ikke så rart at Cuba står høyt på ønskelisten hos mange! Landet er som en film fra 50-tallet spilt på lav hastighet – som en reise i tid hvor du møter en kultur som snur opp ned på vår oppfatning av hverdagen. En kultur hvor fattigdom erstattes av livslyst – her er det glede, musikk, farger, flotte mennesker, sjarmerende byer og paradisiske strender. Det må bare oppleves!

Hva får du på turen?

 • Turen starter i vakre, slitte Havana og går videre til Vinales, Cienfuegos, Trinidad, Cayo Santa Maria før dere avslutter med en siste natt i Havana.
 • Åtte av nettene bor dere i såkalte casas particulares, det vil si hjemme hos cubanske familier – som bed & breakfast på cubansk vis. Slik kommer du tettere på dagliglivet, og mer gjestfrie folk enn cubanere skal du lete lenge etter!
 • To netter bor dere på all-inclusive hotell i Cayo Santa Maria med sine perfekte, karibiske strender.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om turen, eller om andre muligheter for å oppleve Cuba – på egenhånd eller som en del av en gruppereise med norsk reiseleder.

Dag for dag program:
Dag 1: Ankomst på International Airport José Martí Havana. Transport til casa particular– altså familien dere skal bo hos den første natten i Havana.

Dag 2: Byvandring gjennom gamlebyen i Havana, inkludert besøk på de mest kjente torgene i byen. Etterpå kan dere nyte kvelden i Havana som dere vil. Her er det fargerikt folkeliv i massevis! Overnatting i casa particular i Havana.

Dag 3: Transport til Viñales, en av de vakreste regionene på Cuba. Her er det grønt og frodig, med skog, palmetrær og runde fjell. I Viñalesdalen får dere besøke Cueva del Indio, en fascinerende dryppsteingrotte med en underjordisk elv. Grotten er belyst, slik at de forskjellige formasjonene kommer godt frem. Trolsk stemning! Ettermiddagen står til fri disposisjon, med muligheter for å booke flere utflukter. Overnatting i casa particular i Viñales.

Dag 4: Vandretur gjennom tobakksmarkene i Viñalesdalen, med en innføring i hvordan cubanske sigarer blir laget. Overnatting i casa particular i Viñales.

Dag 5: Neste stopp på turen er Cienfuegos – også kalt «Sydens perle» Her blir det byrundtur, det er mange praktbygninger i spansk kolonistil å se på – og smijernsarbeidet på noen av bygningene skal være spesielt imponerende. Overnatting i casa particular.

Dag 6: Transport videre til Trinidad med besøk i byens historiske sentrum og det flotte museet Museo Romántico. Dette huset var opprinnelig bolig for den rike eliten under kolonitiden, så her kan du lære mer om Cubas historie. Etter museet er det tid for en cocktail i La Canchánchara Bar. Det blir to overnattinger i casa particular i Trinidad.

Dag 7: Dagen er til fri disposisjon i Trinidad. For eksempel kan dere nyte dagen på standen i Península de Ancón og danse om kvelden ved trappene på Plaza Mayor i gamlebyen!

Dag 8: Turen går videre til strandparadiset Cayo Santa María, der hvite, langgrunne strender venter! På veien blir det et stopp i Santa Clara og det berømte mausoleet til frihetsforkjemperen Ché Guevara. Bo to netter på Hotel Memories Paraiso Azul med all-inclusive.

Dag 9: Nyt dagen som dere vil i Cayo Santa María. Hotellet tilbyr ulike aktiviteter, eller dere kan bare nyte strandlivet.

Dag 10: Transport tilbake til Havana for en siste kveld, med overnatting i casa particular.

Dag 11: I dag blir det transport til flyplassen José Martí in Havana for å fly hjem. Forhåpentligvis med fantastiske minner i bagasjen!

 

 • Datoer og pris

  Avreisedatoer 2020
  19.-29.november
  3.-13. desember

  Avreisedatoer i 2021
  11.-21.januar
  13.-23. februar
  27.mars-6.april
  15.-25.april
  19.-29.mai
  9.-19.juni
  1.-11. juli
  14.-24.august
  20.-30. september
  14.-24.oktober

  Pris for faste avganger 2020/2021:
  Pris per person i delt dobbeltrom fra kr 19 200,-
  Prisen er basert på at minimum to personer reiser sammen og at det er ledige plasser på fly til rimeligste pris.

  Prisen inkluderer:
  Flyreise Oslo-Havana t/r med KLM/Air France  inkl flyskatter
  Rundreise 11dager/10 netter
  Visum til Cuba.
  Buss med air-condition og engelsktalende guide.
  Overnatting i Casa Particulares (cubanske hjem) som inkluderer frokost i Havana (3N), i Viñales (2N), i Cienfuegos (1N) og i Trinidad (2N).
  2 netter på strandhotellet Memories Paraiso Azul i Cayo Santa Maria med all-inclusive.
  Utflukt i gamle Havana, gåtur i Viñales, bytur i Cienfuegos og tur gjennom det kolonialske bysenteret i Trinidad.
  Alle nevnte transfers.

Send forespørsel