Turforslag: Skreddersydd rundreise i Peru

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

Turforslag: Lima, Cuzco, Sacred Valley og Machu Picchu fra 26 190,– per person

Reisen kan utvides med ekstra dager og kombineres med andre reisemål. Du kan for eksempel legge til en tredagers tur til Puno og Titicaca-sjøen (fra 2 150,-).

Peru er landet med 5000 år gamle hemmeligheter, et ufattelig landskap og et livlig folk med smil på lur. Machu Picchu er et underverk og en opplevelse for livet – uforglemmelig! Inkaens ingeniørkunst er uforståelig genial og omhylles av den mektig utsikten. Få med deg fargerike Cuzcos historiske storhet og Limas støyete bybilde: flotte museer og en verdenskjent matscene er en hovedstad verdig. Sansene gir aldri tapt der kameralinsen ikke strekker til. Og på en reise i Peru jobber både kamera og de andre inntrykkene overtid.

PROGRAM
Dag 1 Ankomst Lima

Etter ankomst Lima møtes du på flyplassen og får transport til hotellet. Her vil du motta et detaljert program for denne spennende turen. I morgen venter Lima!

Dag 2 Lima City tour
Lima var visekongenes by. Herfra styrte spanjolene de vest-andiske landene. I dag er Lima en pulserende metropol med over åtte millioner innbyggere. Det regner forresten nesten aldri i visekongenes by da Lima er en del av Atacama-ørkenen – verdens tørreste område. I Lima finner du nydelig anlagte forsteder, strender, restauranter i verdensklasse og en innovativ mattradisjon. Sentrum er spekket med bygninger og minner fra kolonitiden, men byen er også åpenbart fattig, og slumområdene er store.

En bytur i Lima tar deg til Plaza de Armas, hovedtorget i byen. Inne i selve sentrum av byen er det koloniale, staselige bygninger og dette torget som er det naturlige midtpunktet. Francisco Pizarro grunnla hovedplassen på 1500-tallet og det var herfra den spanske imperiet ble styrt. Kirken og klosteret, det rosa Santo Domingo er av høy religiøs betydning. Ferden fortsetter til San Isidro-distriktet der Huaca Huallamarca-pyramiden er et viktig arkeologisk og historisk sted å besøke. I Lima er Miraflores er en av bydelene som turistene har omfavnet, her er det meste tilgjengelig og det er et hyggelig sted å være. Utsikten mot Stillehavet og strendene er fantastisk, og langs Parque del Amor er det hyggelig å bare rusle en liten tur langsmed kysten. (F)

Dag 3 Fly til Cuzco – transport til Sacred Valley
Fly fra Lima til Cuzco. Etter ankomst møtes du på flyplassen og får transport til Urubambadalen. Dette er det perfekte stedet for å akklimatisere seg og venne seg til høyden som venter blant annet i Cuzco. Dagen i dag brukes til å ta det mer ro og lade opp til flere opplevelser i dagene som kommer. (F)

Dag 4 Sacred Valley 
Inkaenes hellige dal, som den også kalles, er et vakkert og meget fruktbart område med tradisjonelle små byer og grønne jordlapper. Terrassene og vanningskanalene går tilbake til inkatiden og blir brukt den dag i dag av de lokale bøndene. Området produserer fortsatt de beste maisavlingene i Peru. Og her renner elven Vilcanota på sin ferd mot Amazonas og Atlanterhavet, tusenvis av kilometer mot øst. Utsikten er upåklagelig fra de de grønne terrassene, blant annet over Chichero. Se hvordan de fargerike og iøyenfallende klesdraktene fortsatt lages og vedlikeholdes av flere familier i området.

Vi besøker så inkaruinene og byen i Ollantaytambo. Dette var en viktig festning for både inkaer og senere spanske erobrere og dette er en fin introduksjon til hva som venter på Machu Picchu i morgen. Ollantaytambo er et enormt militærkompleks fra inkatiden, bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militært slag mot inkariket. (F,L)

Dag 5 Machu Picchu
Gammelfjellet (Machu Picchu på inkaenes språk) er høydepunktet på enhver tur til Peru.  For å komme dit, er det først tog til Aguas Calientes, den lille byen i dalen nedenfor fjellet. Videre blir det buss som snegler seg oppover og oppover, og snart er du der:  ”Et syn for guder” passer godt til å beskrive det du ser når ved ankomst… Machu Picchu bare må oppleves.

Beliggenheten er utrolig. Langt der oppe i fjellet, omgitt av stupbratte fjellsider og dype daler på alle kanter, er det ikke rart spanjolene aldri fant dette stedet! Og godt er det – da hadde det ikke vært som vi opplever det i dag. Når man står og ser utover byen kommer spørsmålene naturlig: hvordan i all verden klarte inkaene å forme stein og bygge slik at ikke engang et barberblad får plass mellom steinene?

Machu Picchu er magisk lokkende og byen gjøres igjen levende av en kunnskapsrik guide. Husk å ta med STORT minnekort til kameraet! Det blir tid på egen hånd til å rusle rundt, sette seg ned å nyte utsikten eller bare meditere litt i disse utrolige omgivelsene. Togturen tilbake til enten Ollantaytambo eller stasjonen utenfor Cuzco, er en enormt vakker reise, og runder av en dag full av store inntrykk. (F,L)

Dag 6 Cuzco
Hjertet i inkaenes rike er i dag en av kontinentets vakreste byer. Den gamle inkahovedstaden Cuzco er preget av spansk kolonistil, men arven fra inkaene er aldri langt unna. I grunnmurer og festningsruiner kan du fortsatt beundre inkaenes utrolige steinhuggerkunst, og omegnen rundt er preget av deres terrasserte jordbruk og stor fruktbarhet – selv i flere tusen meters høyde.

Superlativer som ”fantastisk og sjarmerende” – blir tomme ord i en by som Cuzco. Byen er rett og slett mer fengende enn de fleste andre og her er det lett å bli bergtatt! Dagen er på egen hånd til å oppleve byen.

Plaza de Armas er byens midtpunkt og her florerer det av all slags folk. Lokale rusler rundt tauende på en lama eller alpakka, hva med et bilde? Et spennende, fargesterkt og multikulturelt sentrum er det i hvert fall i Cuzco. Katedralen er der det myldrer av folk. Vel verdt å få med seg i byen er Qorikancha, soltempelet.

Inkaene var noen eksepsjonelt dyktige byggherrer, derom hersker ingen tvil. En gang var dette det rikeste tempelet i hele inkariket. Ruinene finnes der en kolonial kirke og Santo Domingoklosteret også ligger – en litt merkelig blanding av eldgammelt, gammelt og litt nyere. På inkaenes tid var det rikdom, visdom og prakt her, tempelet var delvis dekket av gull. Soltempelet ble også brukt som et observatorium, der yppersteprester tok hånd om og planla dagene etter stjernene og himmelsk aktivitet. Man tror også at ett av ritualene som fant sted, var at de mumifiserte inkakongene som var begravet her, ble båret ut i solen hver dag mens de satt frem mat og drikke til dem. La historien bli levende, bruk fantasien og tenk tilbake på svunne tider. Det er en tynn linje mellom historie og nåtid på slike steder.

Et veldig hyggelig nabolag er San Blas. Veien oppover er bratt og brosteinsdekket med smale fortau. Her hviler en kunstnerisk «vibe» og det er mange gallerier, kafeer, barer og spisesteder. (F)

Dag 7 Cuzco – Lima – hjemreise

 

 • Peru
 • Peru kvinne
 • Cuzco, Peru
 • Machu Picchu Peru
 • Lima, Peru
 • Pris:
  Pris per person i delt dobbeltrom fra kr 26 190,-
  Det er mulig å oppgradere til 4* hotell mot et tillegg på kr 5500,- pr person
  Merk at i juni, juli og august blir prisene høyere på grunn av høysesong. Her lønner det seg å være tidlig ute med bestilling for å få gode priser på fly.

  Prisen inkluderer:
  Fly med KLM fra Norge
  Programmet som beskrevet ovenfor
  Engelsktalende guide
  Faste avganger hvor man er del av en internasjonal gruppe
  Må være minimum to personer påmeldt turen

Send forespørsel