Ta toget til Åndalsnes for en unik rundtur

Rundtur i Møre og Romsdal

Vakre Romsdalen

Det finnes et hav av skjulte skatter utover i Romsdalen og Sunnmøre. Dette er en vakker tur som passer for dere som bedrift eller en ide til en spennende Norges ferie.
Det er ikke alle stedene som er like kjent for alle. Så la oss fortelle dere om noen av de vakre stedene.

Denne rundturen kan du fullføres med kun en overnatting. Men da vil man ikke få muligheten til å virkelig nyte omgivelsene, naturen, de unike hotellene og roen rundt stedene. Dersom du ønsker å få mest mulig ut av denne turen, anbefaler vi å velge flere overnattinger på de mest interessante hotellene på de ulike destinasjonene og bruke god tid til å se rundt seg og nyte noe av de vakreste destinasjonene Norge har å by på.

Her kan du velge og vrake av destinasjoner, overnattinger og stopp langs veien. Vi legger opp turen akkurat slik dere ønsker den!

Høydepunkter

Opplev Møre og Romsdal fra sykkelsetet!

Denne turen er også perfekt å gjennomføre med sykkel!
Velg mellom landevei eller elsykkel.

Trø sykkelen gjennom vakre daler og fjorder, og nyt den vakre naturen og landskapet. Du kan oppleve den lokale kulturen og smake på lokale spesialiteter langs veien. Sykling gir deg friheten til å utforske området på unik måte.

Få en mer autentisk opplevelse av området, da du kan nyte naturen og landskapet på en mer intim måte enn hvis du kjører.

Hva med å trø opp den berømte Trollstigen, og nyte opplevelsen av å sykle med havbrisen i ansiktet mens du ser vakre øyer som ligger langt ute i havet.

Gjennomfør hele turen på sykkel eller deler av den, dette velger dere.

Video fra Uteguiden's sykkelrute "The Classic Fjord Tour: Norges vakreste nye sykkelrute" på 7 dager, som tar utgangspunkt i destinasjonene vi ønsker å få frem i denne artikkelen.

Uteguiden: THE CLASSIC FJORD TOUR

Program

3 frokoster og 1 middag inkludert

Her finner dere forslag på hva som finnes langs veien på denne rundturen. Velg selv hva dere ønsker å oppleve!

Togreise på spektakulære Raumabanen

Om det er med tog du ankommer, begynner den spektakulære reisen allerede på skinnene.

Raumabanen, fra Dombås til Åndalsnes tar 1 time og 25 minutter. Dette er en vakker og naturskjønn tur gjennom de norske fjellene. Raumabanen er kjent for å være en av Norges fineste jernbanestrekninger. Toget krysser også flere broer og går gjennom flere tuneller. Togturen gir deg også muligheten til å se vakre fjelltopper, elver, innsjøer og vannfall.
Togreisen er en hyggelig og avslappende opplevelse, med mulighet for å se landskapet og stedene du passerer på en annen måte enn om du kjører bil eller flyr. Toget har store vinduer som gir deg muligheten til å se utsikten fra alle vinkler. Dette er en opplevelse du ikke vil glemme.

Åndalsnes er kjent for forskjellig. Du har Raumabanen som er kjent for verdens fineste togtur, vakre Trollveggen, Tindemuseet, Rampestreken og Romsdalshornet som noen eksempler.

Raumabanen med Trollveggen i bakgrunnen

Raumabanen med Trollveggen i bakgrunnen Foto: Leif Olestad / Fjord Norway

Tog som kjører over Kyllingbrua på Raumabanen

Tog som kjører over Kyllingbrua på Raumabanen Foto: Johan Berge / Fjord Norway

Ulike aktiviteter man kan gjøre i Åndalsnes

Rampestreken

Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken er en spektakulær fjelltur som gir en fantastisk utsikt over Åndalsnes. Velger man å gå opp tar turen ca. 2 timer. Man kan også ta Romsdalgondolen opp til toppen.

På Nebba kan du nyte utsikta over Åndalsnes. Litt lenger opp ligger grindbygget. Her er det mulig å ta en pause med tak over hodet og nyte utsikta oppover Romsdalen og mot fjella i Isterdalen. Du kan se helt til Trollstigen.

Via Ferrata Åndalsnes

Bli med på en luftig opplevelse i storslått natur. Vi lover kribling i magen og vind i luggen, dette er en opplevelse for livet!

Romsdalsstigen Via Ferrata består av to eventyrlystne klatrestier: Introveggen og Vestveggen. Begge er fylt med adrenalinkick, mestring, enestående fotomuligheter og fantastisk utsikt over de monumentale Romsdalsfjella.

Via ferrata er italiensk for "jernvei" og er en tilrettelagt klatreløype. Med trygg sikring til fjellet kan du utfordre deg selv ved å klatre opp fjellveggen uten å være fjellklatrer. mens du går, forflytter du en og en karabinkrok oppover langs stålwiren som er festet til fjellet. Der det mangler naturlig fotfeste er det satt opp planker og steg. Vi lover en fjelltur du sent vil glemme i sen dramatiske og enestående Romsdalen.

Tindemuseum

Norsk Tindemuseum – presenterer tindesportens historie og utvikling gjennom en spennende og moderne utstilling. Filmen Trollfolk gir en flott opplevelse i bratt friluftsliv før og nå. Du finner museet i Norsk Tindesenter i sentrum av Åndalsnes.

Museet er nå åpent hele året og har en spennende og moderne utstilling, en flott film og er vel verd et besøk.

Museet inneholder bl.a.:

- Et moderne auditorie med visning av filmen Trollfolk på et 3D lerret. Auditoriet har plass til 100 personer.

- Carls Hall: Norges høyeste innendørs klatrevegg

- Et digitalt historiebord med ca. 5000 bilder fra 1880 til i dag, vardebøker fra kjente fjell, filmer og gamle dokumenter.

- En tidslinje om viktige begivenheter og med unike gjenstander fra Norsk klatrehistorie

- Et digitalt historierom med dramatiserte fortellinger

Turen fortsetter

Etter aktiviteter i Åndalsnes fortsetter turen videre for ett stopp for å se de spektakulære spisse fjelltoppene som går 1000 meter rett opp. Vi snakker selvfølgelig om Trollveggen. Dersom du ankom med tog, har du allerede fått en liten glimt av turistattraksjonen. Vi anbefaler likevel å ta et stopp innom for å virkelig få innover seg dette naturfenomenet.

Trollstigen

Etter stoppet ved Trollveggen, går turen til den mest populære destinasjonen i nærområdet, nemlig Trollstigen. Trollstigen med sine 11 skarpe svinger er ett av de mest ikoniske og kjente destinasjonene vi har her i Norge.
Denne destinasjonen bør oppleves hvert fall en gang i livet, for å forstå hva alle snakker om.

Siste stykket før en god natt søvn

Siste etappen så stopper man innom en litt skjult skatt som kalles Gudbrandsjuvet. Vakkert juv som kanskje har gått litt under radaren på grunn av Trollstigen. Men dette juvet er absolutt spektakulært og verdt ett besøk. Her har elva Valldøla brukt tusenvis av år på å lage djupe jettegryter og finurlige formasjoner i fjellet.

Vi kjører nå videre til valgte hotell for første overnatting.

Gangbruer og sikkerhetsrekkverk ved fossene gjennom Gudbrandsjuvet i Valldalen, Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen.

De Hisotriske

Utsiktsplattformene over fossen i Gudbrandsjuvet og Juvet kafe, Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen.

Unike og flotte hoteller i nærområdet

Rangert 4 stjerner

Juvet Landskapshotell

Bare få meter fra Gudbrandsjuvet finner vi en hemmelig perle som man ikke ser fra veien. Man må kjøre inn en liten grusvei, etter noen meter så vil man se det titte frem nydelige fasiliteter ved et juv. Dette er selvfølgelig Juvet Landskapshotell.

Juvet Landskapshotell ligger idyllisk til i terrenget ved Gudbrandsjuvet i Valldalen, Som et nyskapende og et av de mest særpreget hotellene i Norge ligger Juvet til rette for enestående opplevelser for både individuelle gjester, grupper og firma. Utsyn mot ekte landskapsmaleri.

Her finnes det både restaurant, sauna og møterom fasiliteter.

Les mer om stedet her

Rangert 4 stjerner

Blåtind Boutique Hotel

I en idyllisk dalside mellom Stordal og Stranda finner du Blåtind Boutique Hotel. Et lite familiedrevet hotell med 20 rom og suiter. Blåtind Boutique Hotel er perfekt for gjester som ønsker et fredelig gjemmested godt skjult fra områdets kjas og mas.

Her kan du slappe av i bondetampen etter en lang dag med mange fine opplevelser.

Hotellet har 2 president-suiter, 2 superior-suiter, 2 junior suiter, 8 deluxe-rom, 6 leiligheter, konferanserom, selskapslokaler og restaurant.

De har fokus på bærekraft: Blåtind har alltid vært opptatt av å bruke det lokale. Deres råvarer kommer fra lokale bønder og serveres på en utsøkt måte som gir gjestene en opplevelse de sent kommer til å glemme.

Drøm deg bort i en av Norges vakreste destinasjoner

Geiranger sentrum er en liten bygd kjent for sine tradisjonelle trehus og hyggelige atmosfære. Bygda er hjemmet til et lite antall innbyggere, men ønsker alltid besøkende varmt velkommen.

Sentrum har flere butikker, restauranter og kafeer som serverer lokal mat og drikke. Det er også flere museer og kulturhus som gir besøkende en mulighet til å lære om områdets historie og tradisjoner.

En av de mest kjente attraksjonene i sentrum er Geiranger kirke, en vakker og historisk kirke som dateres tilbake til 1885. Den ligger på en høyde med utsikt over fjorden, og gir en unik mulighet til å se området fra et annet perspektiv.

Geiranger, Norway

Ulike aktiviterer man kan gjøre i Geiranger

Geiranger er et vakkert og imponerende landskap, kjent for sin majestetiske fjorder og vakre naturskjønnhet. Besøkende kan oppleve fjorden ved å ta en båttur langs kysten, som gir en unik mulighet til å se de høye fjellene, de små fjellandsbyene og de imponerende vannfallene fra et annet perspektiv.

Man kan også ta en kjøretur langs den berømte Ørnevegen, en imponerende vei som følger fjorden og gir utsikt over de vakre omgivelsene. For de mer eventyrlystne, tilbyr området også muligheter for fotturer, sykling og fjellklatring.

Fjord Guiding - Geiranger

Opplev Geirangefjorden i full fart og frisk fossedusj – en fantastisk opplevelse av UNESCO verdensarvfjorden på nært hold.

Med en åpen RIB-båt kommer du nærmere den fantastiske naturen enn du tror er mulig.

Båtene går helt inn til fossene og gjør flere stopp underveis, slik at du får oppleve de mest kjente attraksjonene på svært nært hold.

Husk kamera!

Explore Geiranger

Tanken er at parken skal gi en tett og spennende naturoppleving midt i Geiranger. Zipliner har en lang tradisjon i Geiranger. På 1800-tallet het det løypestreng. Det var en livsnerve mellom fjellgardene og fjorden. Mat, materiell og gardsprodukter gikk opp og ned løypestrengen. Oppfinningen av løypestrengen var med å holde liv i de mange fjellgardane i flere tiår. I Explore Geiranger sin naturpark sender vi ikke mat og produkter, men mennesker. Teknologien er mye den samme, men formålet er nytt. Vi ønsker å skape gleder på våre «løypestrenger». God opplevinger for våre gjester som besøker Geiranger.

Explore Geiranger Naturpark er bygd av Geiranger Bygg og Vinje Fagbygg, to lokale snekkerselskap i Geiranger. Norges Boltefond har bygd Via Ferrataen. Høyt & Lavt har montert ziplinene.

Flotte hotell alternativer i Geiranger

Det er lett å drømme seg bort i det imponerende landskapet og den rolige atmosfæren.

Tenk deg å våkne opp til solen som stiger over fjellene og sender et gyllent lys over fjorden. Du tar en kopp kaffe på verandaen din, mens du ser på det majestetiske fjellet som reflekteres i det klare, blå vannet.

Føl på det å sove i en av Norges største turistattraksjoner. Vi ønsker deg en god natt før morgendagens nye eventyr!

Rangert 4 stjerner

Hotel Union Geiranger

Dette spahotellet har totalt 197 rom og kan skilte med utsikt over Geirangerfjorden, hage på taket, gratis parkering og rom med gratis WiFi, minibar og TV.

Alle rommene på Hotel Union har eget bad med dusj, samt bekvemmeligheter som tøfler og badekåper. Noen av rommene tilbyr fjordutsikt.

Union Spa tilbyr innendørs- og utendørsbasseng, badstue og boblebad. Massasjer tilbys etter avtale. Union Hotel kan også skilte med treningssenter, vintagebilmuseum, lekeplass og ladestasjon for elektriske biler.

Restaurant Fjorden serverer middagsbuffé med lokale råvarer. På Restaurant Julie kan du spise à la carte-retter i en intim atmosfære. Café Løsta serverer småretter og salatbuffé ved spaet.

Rangert 3 stjerner

Havila Hotel Geiranger

Havila Hotel Geiranger ligg i rett i vannkanten av Geirangerfjorden som står på Unescos verdsarvliste. Hotellet ligg nært til alle attraksjonane Geirangerfjorden har å by på. Ørnesvingen, Flydalsjuvet og så mykje meir. Med posisjon i vannkanten er det og lett å oppleve fjorden på nært hold.

Havila Hotel Geiranger er eit stilrent og venleg hotell i majestetiske omgivelser. Hotellet har nyleg vorte renovert og fått ein ein moderne og fargerik stil. Alle romma har wifi og vakker utsikt. I LÅNA BISTRO serverer de lekre menyar basert på ferske, lokale råvarer og god tradisjonsmat.

Havila Hotel Geiranger har 151 rom de har gjort praktiske, lune og hyggelige. De har også gode konferanse og møte fasiliteter.

Rangert 4 stjerner

Grande Fjordhotell

Grande Fjord Hotel er et 4-stjerners boutiquehotell som ligger kun 100 meter fra verdensarv Geirangerfjorden. Fordi hotellet ligger 2 km unna Geiranger sentrum, kan du føle fred og ro og ta avstand fra folkemengdene og bruke vår private skyttelbuss når du skal frem og tilbake.

Med 46 gjesterom og 91 senger er mange av våre rom vendt mot fjorden og mange med egen balkong. Vi utstyrer alle rom med Wonderland Superior-senger, kjøleskap, Nespresso kaffemaskin, telefon, flatskjerm-TV, toalettsaker fra Acqua di Parma og en Dyson bladløs vifte for kjøling og oppvarming. Vår dørvakt og piccolo er alltid klare til å ta hånd om bagasjen og bistå med parkering. Våre gjester kan også bruke vårt treningssenter og boblebad samt vaskerommet vårt gratis. Hotellet tilbyr også et tekjøkken og en salong.

Vår restaurant "Hyskje" ligger i 6. etasje på hotellet og tilbyr mat og drikke laget av ferske, lokale og bærekraftige produkter.

UNESCO Verdensarvliste

"UNESCO liste over verdens kultur- og naturarv inneholder arv av fremstående universell verdi. Listen inneholder mer enn 1000 steder, både kultursteder og naturområder. For å bli tatt med i verdensarvlisten må et sted møte minst ett av ti utvalgte kriterier. Kriteriene justeres jevnlig av verdensarvkomiteen for å reflektere utviklingen av verdensarvkonseptet" (Kilde: UNESCO)

Les mer om UNESCO verdensarvliste her

Vi kommer i land i Hellesylt. Dette er ikke den største bygda, Men det er mange gode grunner til å stoppe noen timer i Hellesylt når du besøker Geirangerfjorden, og det vil være en minneverdig opplevelse å oppleve den norske naturen og kulturen i denne lille landsbyen.

Her kan man se den vakre Hellesyltfossen. Hellesyltfossen er et populært motiv å ta bilde av. Mange tusen tar hvert år bilde av denne flotte og store fossen omringet med vakker natur.

Ta turen innom Per Gynt Galleriet. Peer Gynt Galleriet er et besøkssenter midt i Hellesylt sentrum. Vestnorsk fjordlandskap har fått sin status fordi det er et av de vakreste områdene på kloden. I tillegg viser området alle elementer av landformer knyttet til de innerste delene i to av de lengste og dypeste fjorder i verden.

Village of Hellesylt, More og Romsdal, Norway.
Views from Hellesylt & Gerianger fjord

På toppen av verden

Etter et lite stopp i Hellesylt går reisen videre til Stranda. Stranda er som mange vet kjent for sin berømte Grandiosa, Strandaskinke og er en del av de fantastiske Sunnmørsalpene.

Her er det mulig å komme til på toppen av Strandafjellet, Roalden selv på sommeren. Nyt en svevende tur med gondolen som tar deg 1042 meter over havet. På toppen får du en fantastisk utsikt over Storfjorden, UNESCOs verdensarvområde og fjordbygden Stranda.

Etter en luftig opplevelse på toppen av Strandafjellet, kjører vi ned til sentrum og sjekker inn på Stranda Hotel og tar en rolig kveld etter mange flotte opplevelser. Spis en god middag og kanskje ta tidlig kvelden?

Rangert 3 stjerner

Stranda Hotel

Stranda Hotel er et ujålete og sjarmerende hotell som gir rom for et enkelt avbrekk, helt i verdenstoppen. Hotellet ligger idyllisk plassert i naturskjønne omgivelser, nær Strandafjellet og de majestetiske Sunnmørsalpene. Her finner du en rekke muligheter og aktivitetstilbud, både sommer og vinter.

Hotellet har 116 senger og 62 rom, svømmehall, restaurant, bar/lobby og en frodig sommerhage. Kos deg i baren, plukk med deg en Starbucks on the go eller nyt lokal mat i restauranten. Frokost er selvsagt inkludert når du bestiller overnatting hos oss. Trenger du å booke kurs- eller konferanserom fikser vi det!

Velkommen til Stranda – et lite sted i verdensklasse!

Dersom du velger å bli med på resten av turen, er det bare å fortsette å lese programmet for flere spennende destinasjoner!

Turen fortsetter til Storfjord Hotell

Etter en hel dag i Ålesund går turen til Storfjord Hotell, det er en halvtimes kjøretur fra Ålesund. Her sjekker vi inn og finner oss til rette på rommene. Ta en pause og nyt en stille stund i myke sofaer og deilige stoler før du tar steget ut i naturen og ned i en utendørs jacuzzi. Kjenn solen i ansiktet eller myke regndråper mot ansiktet mens du lytter til stillheten, været og naturen. Behandlinger nytes i delikate behandlingsrom og du finner deilige dusjer både innendørs og utendørs. Stive muskler varmer du i badstuen med utsikt over skogen og dyrelivet utenfor.


Spis en deilig middag i restauranten på hotellet. Hotellet er stolt av sitt nære samarbeid med lokale mat- og drikkeprodusenter, noe som gjenspeiles i kjærligheten til rettene som serveres i spisesalen på Storfjord Hotel.

Rangert 5 stjerner

Storfjord hotel

Storfjord - luksuriøst idyllisk lodge hotell med praktfull utsikt mot Sunnmørsalpene
Storfjord ligger idyllisk plassert i den vesle fjordbygden Glomset. Kun 30 kilometer fra Ålesund. Hotellet ligger i en en skogkledd åsside med spektakulær utsikt mot Storfjorden og Sunnmørsalpene.
Hotellet har totalt 30 rom.

Medlem av Small luxury Hotels of the world
Small Luxury Hotels of the World, er en eksklusiv samling av 520 små luksushotell i 90 land verden over. Kun 2 hotell i Norge er med i denne eksklusive hotellsamlingen.

National Geographics eksklusive liste over unike overnattingsstader.
Som første hotell i Norden ble Storfjord Hotel i 2019 handplukket til National Geographics eksklusive liste over unike overnattingsstader. Kun 63 i hele verden er med i det fasjonable selskapet i kategorien Unique Lodges of the World.

Flotte møterom og konferansefasiliteter
Konferansefasilitetene er moderne med god atmosfære og flott utsikt. Komfortable områder for mingling både innendørs og utendørs i fredelige omgivelser.

Restaurant
Hotellet er stolt av sitt nære samarbeid med lokale mat- og drikkeprodusenter, noe som gjenspeiles i kjærligheten til rettene som serveres i spisesalen på Storfjord Hotel. Hotellet har blant annet bygd opp en utsøkt samling oster fra lokale produsenter fra Vestlandet. Her servers også egent lokalbrygget øl, Storfjordbrygg.

Etter en deilig frokost pakker vi sakene og tar turen videre, nå går turen til Ona. Kjører man den nye Nordøyveien og man har sjekket fergerutene på forhånd, så vil ikke turen ta så mye lenger enn 2 timer og 15 minutter før man ankommer den lille øya fiskeværet Ona og Ona fyr.

Ona er Norges sydligste levende fiskevær. Sentralt på kaia ligger Ona Havstuer hvor man tilbringe natten. Du finner også Ona Restaurant på havstuene, restauranten er åpen i sommersesongen, men utenom dette åpner vi for forhåndsbestilte grupper.

Lokale aktører tilbyr ulike aktiviteter på stedet, deriblant ulike former for fiske. Ona kan besøkes sommer som vinter. Øya ligger værhardt til ute i storhavet, så det kan være godt med vindtette klær.

Bud Kystmuseum

Bud Kystmuseum består av to deler. Ergan Kystfort, som er et krigshistorisk museum bygget rundt tyskernes kystfort fra andre verdenskrig, og Kystmuseet som er en kulturhistorisk utstilling i to etasjer.

Ergan Kystfort
Ergan Kystfort er et krigshistorisk museum fra andre verdenskrig. Anlegget er et tysk krigsfort som er restaurert. Fortet ble bygget på Ergan i perioden 1941-1945 og omfatter anlegg i fjell med operasjonsrom, kommandosentral og forlegningsrom Her er våpen, utrustning og tekniske installasjoner samt personlig utstyr.

Kystmuseum

Den kulturhistoriske utstillingen som er rammen for museet tar for seg fiskeværet Bud og omgivelsene fra 1600-tallet og frem til i dag. I underetasjen er det en samling lokale båter og båthistorie. I uminnelige tider har havet og fjordene vært en viktig næringsvei. Båtbyggeriet har stått sterkt i hele Romsdal - og ulike båttyper har sett dagens lys. I utstillingen ser man ulik byggeteknikk og bruk gjennom tidene.

Atlanterhavsveien

Få følelsen av å kjøre i ett med havet på verdenskjente Atlanterhavsveien.

I 2005 ble Atlanterhavsveien kåret til århundrets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise.

Veien går over 8 bruer til små holmer over havet. Her finnes rasteplasser for stopp og det er tilrettelagt spaserings muligheter rundt på bruene og holmene. Det anbefales virkelig å ta turen ut å kjenne på den friske havluften.

På Eldhusøya finner du et servicebygg med cafe, toaletter og informasjon. Her ligger også den fineste tilrettelagde stien som svever over terrenget, og blir derfor naturligvis kalt Svevestien. Stien består av en rist på pæler, som flyter over terrenget. Turen har fantastisk utsikt over Atlanterhavsvegen og havet utenfor. Den er 700 meter og går rundt hele Eldhusøya.

Fra Atlanterhavsveien er det knappe 50 minutter til du er i "Rosenes by" Molde.

Hva med en lunsj på toppen av Molde? Fra utsiktspunktet Varden (407 moh) kan man beskue byen, fjorden med holmene og det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper. Du finner Vardestua på toppen hvor man kan nyte en lunsj med fantastisk utsikt.

Etter et stopp i Molde kan man fly herifra, ellers går turen videre til Åndalsnes til jernbaneskinnene for en tur på Raumabanen tilbake til din ende stasjon.

Nå takker vi for turen og lover at dere sitter igjen med mange gode opplevelser fra det vakre landet vårt.

Vennegjeng på tur opp mot Varden i Molde med mange fjell i bakgrunnen

På tur opp mot Varden i Molde Fred Jonny Hammerø/Møre og Romsdal fylke

Panorama over Molde by, Norge

Panorama over Molde by

Her er mulighetene uendelige. Ta kontakt med oss, og vi skreddersyr turen til deres ønske!

Lignende turer