For skolekorps

Palanga

En ung jente og hennes mor svømmer i lyseblått vann på badeferie


Palanga ligger helt ved kysten i Litauen og her yrer det av liv om sommeren – både på den 25 km lange sandstranden og i sentrum med fargerik og rimelig shopping. Stranden, som ligger i nærheten av den botaniske hagen, har fått det såkalte internasjonale «Blue Flag» som betyr at vannet er rent og at det er trygt å tilbringe deilige sommerdager der.

En populær aktivitet for folk i alle aldre er å leie sykler for sykkelturer i området. Det er faktisk mulig å sykle langs sjøen både til den russiske og den latviske grensen. Med den flotte stranden og hyggelige byen er det som å være i Syden, men naturen er grønn og frodig. Bylivet foregår i og omkring hovedgaten. Her er mulighetene mange for morsomme aktiviteter eller til å sette seg ned med en is og bare se på livet og menneskene som passerer. Det er mange fine steder å holde utendørskonsert

Pinjetrærne er fremtredende i byen, de eviggrønne trærne som litauerne er svært glade i på grunn av de helsebringende effektene av dem. Trærne blir ikke hugget ned til fordel for nybygg og hoteller; men bygningene bygges isteden i buer rundt de flotte trærne. Når du går ned mot stranden og ut av det grønne miljøet i sentrum, åpner det seg et vakkert syn av blått hav og hvite sandstrender.

Palanga er ikke bare kjent for sol og bad; men også for sine spa-fasiliteter. Den russiske overklassen har i århundrer tilbrakt tid ved den baltiske kysten som kursted.

Høydepunkter