Her blir det korpsfest i 2023! for skolekorps

Palanga

En ung jente og hennes mor svømmer i lyseblått vann på badeferie

Sommeren 2023 blir det korpsfest i Palanga 19.-20. juni og 24.-25. juni. Korps fra Norge og Litauen er invitert, og det blir oppmarsj, felles konsert og beach-party.

Vil dere reise til Palanga allerede nå til sommeren så kan vi naturligvis ordne det! Bare ta kontakt, så lager vi en fin korpstur til dere.

Palanga ligger helt ved kysten i Litauen og her yrer det av liv om sommeren – både på den 25 km lange sandstranden og i sentrum med fargerik og rimelig shopping. Stranden, som ligger i nærheten av den botaniske hagen, har fått det såkalte internasjonale «Blue Flag» som betyr at vannet er rent og at det er trygt å tilbringe deilige sommerdager der.

En populær aktivitet for folk i alle aldre er å leie sykler for sykkelturer i området. Det er faktisk mulig å sykle langs sjøen både til den russiske og den latviske grensen. Med den flotte stranden og hyggelige byen er det som å være i Syden, men naturen er grønn og frodig. Bylivet foregår i og omkring hovedgaten. Her er mulighetene mange for morsomme aktiviteter eller til å sette seg ned med en is og bare se på livet og menneskene som passerer. Det er mange fine steder å holde utendørskonsert

Pinjetrærne er fremtredende i byen, de eviggrønne trærne som litauerne er svært glade i på grunn av de helsebringende effektene av dem. Trærne blir ikke hugget ned til fordel for nybygg og hoteller; men bygningene bygges isteden i buer rundt de flotte trærne. Når du går ned mot stranden og ut av det grønne miljøet i sentrum, åpner det seg et vakkert syn av blått hav og hvite sandstrender.

Palanga er ikke bare kjent for sol og bad; men også for sine spa-fasiliteter. Den russiske overklassen har i århundrer tilbrakt tid ved den baltiske kysten som kursted.

Høydepunkter