Skreddersydd tur til Afrika

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

Barndommens drømmer og fantasier om Afrika blir til virkelighet når du står i safaribilen og skuer utover landskapet der varmedisen hildrer over savannen. Du ser sebraer og antiloper som går og gresser. En søvnig løveflokk som døser i skyggen. Giraffhoder som stikker frem mellom trekronene. Geparder som jakter. Nesehorn og elefantflokker som lusker av gårde, og silhuetten av en leopard i solnedgangen.

Varige minner gir også den vakre stjernehimmelen og den gode stemningen når du sitter rundt bålet med masaiene om kvelden. For ikke å glemme nattemørket med løvebrøl og en kakafoni av lyder. Dette er Afrika! Det er først og fremst det fantastiske dyrelivet som trekker oss til Afrika, men dette store og mangfoldige kontinentet har også mye mer å tilby. Her finnes alt fra moderne byer, velstelte vingårder og innbydende badestrender, til fattige landsbyer og museer som vitner om en til tider grusom historie.

Å reise på safari er ikke som å besøke en dyrepark. Hva du får se er det umulig å si på forhånd og det er det som gjør en safari så spennende. Kanskje får du oppleve å se verdens raskeste landpattedyr, geparden, som kan nå en topphastighet på 120 km i timen. Kanskje får du se en løveflokk som dormer i solen etter nattens jakt, eller en elefantflokk ved bredden av en brun elv. På safari er alt mulig.

 

/ Sør-Afrika

Sør-Afrika er et fantastisk ferieland som byr på det meste man kan ønske seg av en ferie; vakker natur, dyreliv, strender, historiske byer, god mat, deilige viner og spennende shopping.

Sør-Afrika ligger på sørspissen av Afrika og har over 2500 kilometer med kystlinje som strekker seg nordover langs Det indiske hav i øst og Atlanterhavet i vest. Det sørligste punktet er Kapp Agulhas som ligger øst for det mer dramatiske og kjente Kapp det gode håp. Sør-Afrika kalles ofte for «Regnbuelandet» med bakgrunn i sammensmeltningen av folk med ulik kulturell bakgrunn, religion og tradisjoner.

Sør-Afrika har den mest sammensatte befolkningen av alle land i Afrika sør for Sahara. Ved siden av mange afrikanske stammer har flere hundre år med innvandring og slavehandel gitt landet en betydelig andel med tidligere europeere og asiater som bidrar til mangfoldet.

Et av landets største trekkplastre er dyrelivet, som kan oppleves i både statlige nasjonalparker og private reservater. Den mest kjente nasjonalparken er Krüger nasjonalpark som strekker seg cirka 400 km fra nord til sør og 70 km fra øst til vest. Krüger ligger i den nordøstre delen av Transvaal, fra Zimbabwe i nord til Malelane i sør, hele den østre delen grenser til Mosambik. Parken ble etablert allerede i 1898, og er en av verdens eldste og største nasjonalparker. Her finner du «The Big Five»; elefant, løve, neshorn, leopard og bøffel, samt en rekke andre dyrearter. Over 147 pattedyr og over 500 fuglearter finnes i denne nasjonalparken. Krüger har åtte inngangsporter på den sørafrikanske siden og to mot Mosambik. Inne i parken er det både luksuriøse og enkle safaricamper.

Cape Town, Kappstaden, som ligger på sørspissen av Afrika, sies å være en av verdens vakreste byer. Med Table Bay i forgrunnen, der havet dundrer inn med skummende hvite bølgetopper, og det drøyt 1000 meter høye Table Mountain, «Taffelberget», i bakgrunnen kan det knapt bli flottere. Ingen reise til Sør-Afrika er komplett uten et besøk i Cape Town!

Cape Town er Sør-Afrikas tredje folkerikeste by med cirka tre millioner mennesker. Cape Town ble den første permanente europeiske bosetningen i Sør-Afrika, en forsyningsstasjon for nederlandske seilskuter på vei til Øst-Afrika, India og Asia, fra nederlenderen Jan van Riebeeck gikk i land her 6. april 1652.

Fra Cape Town kan du ta ferge over til Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 av sine 27 år i fangenskap, og som nå er et nasjonalt museum. Du kan ta kabelbane opp til toppen av Table Mountain, besøke den botaniske hagen, eller ta en dagstur til Cape Point, Kapp det gode håp, der to hav møtes og skaper særdeles farlige farvann for skipstrafikken. Mang en seilskute har møtt sin skjebne her gjennom tidene. Utenfor byen ligger flere flotte strender. Cape Town har motsatte årstider av oss, her er det sommer når vi har vinter. I havneområdet i sentrum ligger Victoria & Albert Waterfront, som er et populært område for turister med utallige butikker, restauranter, gallerier og barer. Mange velger en kombinasjon av Cape Town, The Garden Route og safari når de legger opp sin ferie i Sør-Afrika.

En times kjøretur nord for Cape Town ligger Sør-Afrikas viktigste vindistrikt, kalt The Winelands. De fruktbare og frodige dalene er dekket med bølgende vinmarker og det er mange vakre, gamle vingårder fra tidlig europeisk bosetting. De mest kjente byene er Paarl, Stellenbosch og Franschhoek, byer med tett tilknytning til vinproduksjonen og med vakre bygninger i nederlandsk Kappstil. Her er skyggefulle alleer, vakre hager og ikke minst hyggelige bymiljøer med butikker og gode restauranter. I Paarl ligger hovedsetet for KWV, den kooperative organisasjonen som ble grunnlagt i 1918 og fremdeles har stor betydning for sørafrikansk vinproduksjon.

Stellenbosch ble grunnlagt i 1679 og er Sør-Afrikas eldste by. Franschhoek er en liten landsby og ligger like nord for Stellenbosch. The Winelands er området å besøke hvis du vil oppleve vakker natur, deilige viner og gourmetrestauranter.

Send forespørsel