Utforsk Europas vinskatter

Skreddersydde mat- og vinreiser

Venner som skåler med rødvin etter innhøstingen

Vi skreddersyr din vinreise i Europa etter dine behov – sett sammen en uforglemmelig tur og nyt arkitektur, kunst, natur og utsøkt vin!

For deg som vil ha en reise hvor god mat og vin er viktig, har du kommet riktig. Vi hjelper deg gjerne med å lage en tur som er en fest for smaksansen. Våre primære områder for dette er Frankrike, Spania, Portugal og Italia

Vi tilbyr turer for venner og kolleger som ønsker å gjøre noe kjekt sammen, og skreddersyr mat- og vinturer for små grupper. Ønsker du et vinkurs, en shoppingdag eller noen dagers strandferie, så ordner vi selvsagt det.

La smakene og sansene bestemme hvor du ønsker å dra og hva du ønsker å oppleve.

Escapes turer utvikles av turskreddere med unik spesialkompetanse og lang erfaring. Vi vektlegger unike steder og oftest utenfor masseturismens veltrådde stier – og velger bosted med omhu: små koselige hotell, lokale gårder eller gamle slott.

Mange foretrekker å kombinere mat- og vinreise med en aktiv ferie – for eksempel sykle eller vandre gjennom vindistrikter og besøke forskjellige vingårder, landsbyer og byer. Ingen dum idé å bevege seg litt på en ferie med SÅ mye god mat og vin!

1 av 10

2 av 10

3 av 10

4 av 10

' 5 av 10

6 av 10

7 av 10

8 av 10

9 av 10

10 av 10

VI SKREDDERSYR MAT- OG VINTURER I FRANKRIKE, ITALIA OG SPANIA

FRANKRIKE

Aquitaine

Regionen Aquitaine ligger i sørvest-Frankrike og er foruten sin vinkultur også kjent for sin variasjon i natur og landskap. Aquitaine er først og fremst en region for dem som vet å sette pris på kultur, god mat og vin. Her finnes også flotte sandstrender dersom man vil slappe av litt mellom gode måltider.Bordeaux er Aquitaines hovedstad og er rik på den typiske arkitekturen fra 1800-tallet. Området kan friste med kjente vinskatter som Médoc, Saint Emilion, Graves, Pomerol, Fronsac og Sauternes.

Vinturer på egen hånd

Vintur i Bordeauxs vindistrikt

Bordeaux Saint-Emilion fra kr 4550,- per person i dobbeltrom i tre dager og to netter med helpensjon inkludert vin til maten, tre vingårdsbesøk med vintesting, kart med veibeskrivelse og gavepakke med vinflasker (to per person).Minimum 2 personer. Transport kommer i tillegg.

Bordeaux Pauillac – Saint-Emilion fra kr 5400,- per person i dobbeltrom i fire dager og tre netter med frokost og middag inkludert vin til maten, tre vingårdsbesøk med vintesting og kart med veibeskrivelse. Minimum 2 personer. Transport kommer i tillegg.

Vi kan tilby en rekke vinturer for enkeltpersoner til små grupper i dette distriktet, både med guide, på sykkel eller til fots. Det er du som bestemmer!

Cognac

Nyt de flotte vingårdene, elven som renner forbi, de koselige små landsbyene belagt med brostein, den dype skogen og de mange vakre stokkrosene. Langs Charente-elven ligger koselige landsbyer på rekke og rad. Et besøk i cognachuset Tiffon, hvor de produserer den velkjente Braastad-cognacen kan være en god opplevelse.

Cognac-distrikt

Fra kr 8890,- per person i dobbeltrom i fire dager og tre netter med frokost og middag inkludert vin til maten, tre besøk på cognac-hus inkludert besøk hos Braastad Tiffon med cognac-smaking. Transport t/r Bordeaux flyplass og lokal transport i Cognac.Minimum 8 personer. Vi kan gi tilbud til mindre grupper. Se også våre sykkelturer i dette distriktet.

Bourgogne

Bourgogne er hjertet i det gamle Frankrike. Turen vil først ta deg til Beaune – den gamle hovedstaden i Bourgogne, som har beholdt en stor del av sine opprinnelige bymurer. Du vil bli kjørt på den naturskjønne ruten til vingårdene til Cote de Nuits. Grands Crus Route går gjennom Gevrey-Chambertin, Vougeot, Romanée-Conti … stopp på den berømte Romanée-Conti.

Bourgogne-distrikt

Fra kr 11 250,- per person i dobbeltrom i fire dager og tre netter med frokost. To lunsjer, en med trøffelprodukter og tre middager, en i Michelin-restaurant og flere vinsmakinger. Lokaltransport er inkludert.Minimum 8 personer. Vi kan gi tilbud til mindre grupper. Se også våre sykkelturer i dette distriktet.

Champagne

Champagne ligger bare en kort togtur øst for Paris. Området preges av vide vinmarker, mektige skoger og kornåkre. Til tross for at vinmarkene preger området, varierer naturen underveis fra Vallée de la Marne til den flotte naturparken Montagne de Reims. Reims er hovedstaden i Champagne-regionen, og er en interessant by for historie- og kunstinteresserte.

Epernay

Epernay er champagnebyen nr. 1 og regnes som champagnens hovedstad. I dette området ligger de mest praktfulle vingårdene i verden, og her blir over 200 millioner flasker champagne lagret i de underjordiske kjellerne. Det var munken Dom Perignon som sa: «Jeg drikker stjerner» – han har også fått æren for opphavet til champagnen.

Vintur i Champagne-distrikt

Fra kr 6650,- per person i dobbelt rom i fire dager og tre netter med frokost og middager, fire vingårdsbesøk med champagnesmaking. Minimum 4 personer. Transport kommer i tillegg.

ITALIA

Piemonte

I den nordvestlige delen av Italia ligger regionen Piemonte. Piemonte har en vekslende natur med høye fjell i nord og vest, og rullende, vakre åser i den sydlige delen hvor vi også finner noen av de beste vindistrikter i Italia med vinsorter som Barbera, Barbaresco, Barolo, og også musserende viner i provinsen Asti.Det lokale kjøkken er meget godt og småbyene i området møter turister med velvilje da masseturismen fortsatt ikke har satt preg på disse områdenes opprinnelige miljø.

Veneto

Veneto ligger nordøst i Italia og er hjemtraktene til den berømte Prosecco. Den vestre delen av Veneto rundt Gardasjøen og Verona kan by på anerkjente viner skapt av Rondinella, Corvina, Trebbiano di Soave, Oseleta og Garganega. I byen Bassano del Grappa kan man besøke grappa-museet, hvor den berømte likøren er produsert.

Sykling langs Prosecco-ruten

Fra kr 7250 per person i dobbeltrom i syv dager og seks netter med frokost, sykkelleie og bagasjetransport mellom hotellene.Minimum 2 personer. I tillegg kan det bestilles vinsmaking underveis, lunsjer og middager.

SPANIA

Katalonia

I Katalonia med Barcelona i spissen, venter vin- og cavaruten Penedés. Langs den sjarmerende kystlinjen Costa Brava kan du kombinere sol- og badeferie med de edle dråpene langs vinruten Empordà. Det samme gjelder for vinruten Alicante. Alle søtmunner bør prøve dessertvinen Fondillón!

Vintur i Penedés dagstur på sykkel

Fra kr 1750 per peron, inkludert guide (engelsktalende), sykler, lunsj med drikke og besøk og vinsmaking på vingård (ca 5-6 timer). Minimum 4 personer. Transport kommer i tillegg.

Vintur i Penedés dagstur på Jeep tur

Fra kr 1950 per person, inkludert guide (engelsktalende), lunsj med drikke og besøk og vinsmaking på vingård (ca 5-6 timer). Minimum 6 personer. Transport kommer i tillegg.

La Rioja/Navarra

Området ligger nordøst i Spania opp mot grensen til Frankrike. De er mest kjent for sine rødviner.Litt lengre sør ligger Castilla la Mancha på den spanske høysletten, med fokus på gastronomi og vin hvor også den kjente Manchego-osten kommer fra.

La Urraca

La Urraca er en elegant herskapsvilla like utenfor Malaga. Her kan man nyte late dager med lokal vin og oppleve å kunne tilpasse sherry gjennom hele måltidet.

Fra kr 5650 per person i dobbeltrom i fire dager og tre netter med frokost og tre middager, to lokale vingårdsbesøk med vinsmaking. Transport t/r Malaga flyplass og lokal transport. Minimum 12 personer.

Vi kan skreddersøm, vi kan mat- og vinturer, så ta kontakt og sammen kan vi sette opp en reise etter din smak.

Kontakt oss på skreddersom@escape.no