I dag skal vi på safari både morgen og ettermiddag!
I dag skal vi på safari både morgen og ettermiddag!

Sør-Afrika – safari og strand til jubileumspris

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Hege Grue

Drømmer du om Sør-Afrika, er dette en super sjanse til å gjøre drømmen til virkelighet! Kom tett på både eksotisk dyreliv og herlig luksusliv på 5*-hotell. 

En av våre samarbeidspartnere i Sør-Afrika fyller 20 år, og de har en jubileumstur med ekstra god pris i perioden fra og med juni til og med september 2019.

Vi som jobber i skreddersømsavdelingen i Escape Travel elsker Sør-Afrika, og vi har alle vært der flere ganger (det er en grunn til at vi stadig drar tilbake – eller mange grunner, faktisk!). Derfor kan vi med hånden på hjertet si at dette er en knallfin tur til en veldig god pris.

Sjekk ut vårt åtte dagers turforslag – dette kan bli en av de mest innholdsrike ukene i livet.

Turforslag til Sør-Afrika

Dag 1: Avreise fra Oslo

Dag 2: Ghost Mountain Inn

Ved ankomst Durban og King Shaka Internasjonal flyplass blir dere møtt og kjørt til Ghost Mountain Inn i Mkuze. Her blir det litt tid til å slappe av etter en lang reise før velkomstmiddag serveres på hotellet, Ghost Mountain Inn****.  Hotellet har 50 en-suite soverom med TV, telefon og air condotion, spa, svømmebasseng og restaurant. Her kan dere nyte den afrikanske solnedgangen fra deres private sitteområde i hagen.

Kanskje møter du på en av disse?

Dag 3 – Båtcruise
Etter en forfriskende frokost drar dere på båttur på Jonzini-innsjøen. Her er det gode muligheter for å se elefanter, fugler og andre dyr. Her kan man også prøve tigerfisking (altså fisking av tigerfisk, ikke tigre…). Denne dagen er det også en 30 minutters massasje inkludert.

Dag 4 – AmaKhosi
Safaridag! I AmaKhosi private viltreservat skal dere på leting etter «the big five» (elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard). Dette blir fantastiske dyreopplevelser i 5*stjerners lodge.

Amakhosi har seks suiter (+ to brudesuiter), og de tar også imot barn i alle aldre og legger opp aktiviteter i forhold til alder.

Her er det to safariaktiviteter inkludert hver dag.

Alle suitene er utformet som små hytter og ligger adskilt fra hverandre. De har egne bad med badekar, separert dusj og toalett, stue, air condition – og ikke minst privat veranda med utsikt utover elven. På verandaen er det hammock og utendørs dusj. Her kan dere nyte lydene av naturen, med utsikt til dyrene som kommer ned til elven for å slukke tørsten. Middagen kan dere også få servert her, om dere ønsker det.  Ellers er restauranten inne i hovedlodgen koselig og intim; dette er ikke for masseturisten. Lodgen har basseng som kan være deilig å kjøle seg ned i på en varm sommerdag før du drar ut igjen på kveldsafari.

AmaKhosi River Spa tilbyr en rekke ulike behandlinger. Perfekt å gjøre mellom morgen- og ettermiddagssafari.

På Amakhosi Lodge kan du sitte på din private veranda og nyte roen, dyrelivet – og middagen også, om dere vil.

Å reise på safari er ikke som å besøke en dyrepark. Hva du får se er det umulig å si på forhånd, og det er det som gjør en safari så spennende. Kanskje får du oppleve å se verdens raskeste landpattedyr, geparden, som kan nå en topphastighet på 120 km i timen. Kanskje får du se en løveflokk som dormer i solen etter nattens jakt, eller en elefantflokk ved bredden av en brun elv. På safari er alt mulig.

Game drive eller game walk?

Dette er uttrykk du hele tiden treffer på når det er snakk om safari. Game drive er kjøring med bil for å se etter ville dyr. Som oftest skjer dette tidlig på morgenen og på ettermiddagen, på den tiden dyrene er mest aktive. Tilsvarende med game walk som er fotturer sammen med lokalkjente guider, rangers, eller masaier. Som regel må man være fylt 15 eller 18 år for å delta på game walks.

  • Nelson Mandela Sør Afrika

Dag 5: Safari

En typisk dag på safari:
Opp cirka kl. 06.00 for litt kaffe/te og noe lett å spise. Så er det ut på tur for å oppleve at dyrene våkner til liv, det er helt magisk. Fuglene begynner å kvitre, disen forsvinner, solen kommer opp, dyrene beveger på seg litt rolig og spiser. Å være en del av det er noe som er unikt.

Store dyr, små dyr – du vet aldri hva som venter deg på safari!

Etter en forhåpentligvis innholdsrik morgensafari er det tilbake til campen for en solid frokost. Etter frokost kan man ta en lur, kose seg med en god bok, slappe av på camp og bare ha ferie. Dagen er ofte på det varmeste og det er minst aktivitet blant dyrene også, derfor er dette en fin tid å slappe av på. Lunsj er ofte på ettermiddagen før man drar på ettermiddagssafari.

Elefantbaby er det jo veldig stas om dere får se!

På ettermiddagen er det ut på tur igjen for å se flere dyr, det er jo så mange og man oppdager etter hvert at det er like spennende med de ukjente dyrene som det er å finne løver. Å bare kjøre rundt mellom sebraer og giraffer er også fint! Dere nyter en sundowner (drink og litt snacks) i solnedgangen før dere har litt safari i mørket for å se på nattdyrene (avhengig av sesong).

Tilbake til camp hvor bålet er tent og man kan ta en ta litt drikke og så på «bush-TV» (bål) mens man prater med medreisende og andre gjester. Middag på campen og ofte en tidlig kveld. Slike dager står ofte igjen blant de beste dagene i livet.

Oyster Box har alt dere kan drømme om…

Dag 6: Oyster Box, Durban – et fantastisk hotell
Ta farvel med dyr og safariliv, nå tar vi dere med til by- og strandliv. Hotellet ligger rett ved stranden i Umhlanga, et lite tettsted nord for Durban. Her ligger alt av restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet. Det legendariske hotellet Oyster Box har i årevis vært kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg, og er et svært populært hotell blant våre reisende. Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotellopplevelse “i særklasse”. Hotellet er medlem av Leading Hotels of the World.

Senk skuldrene, bestill et glass med bobler og lytt til havet …

Fakta: 5* hotell med 86 rom, alle med bad, badekåper, air-con, telefon, TV, dvd- og cdspiller, minibar, fersk frukt og vannkoker. Hotellet ligger ca 10 min med bil fra bysentrumet i Durban, og med kort vei til golfbaner og den flotte fotballstadionen Moses Mabhida Stadium. Fasiliteter: to svømmebasseng (oppvarmet), restauranter, barer og vinkjeller. Hotellet tilbyr barneklubb, fitness club og kino.

Hotellets spa-avdeling byr på alle ønskelige fasiliteter for et luksuriøst spa, og deres dyktige terapauter er klare til å skjemme dere bort. Seks behandlingsrom, autentisk hammam, treningsstudio og mye mye mer. Nb: Spa-avdelingen ved Oyster Box er svært populær og vi anbefaler å bestille behandlinger i forkant av reisen. Si ifra til oss så hjelper vi til med å bestille.

Oyster Box er luksus til tross et «avslappet» hotell. Og barn er absolutt velkommen og blir tatt godt vare på. Hotellet har også en egen barneklubb.

Afternoon Tea på Oyster Box.

Dag 7 Durban
Dere nyter frokost på Oyster Box med utsikt over stranden i Umhlanga. Umhlanga er et lite tettsted nord for Durban. Her ligger alt av restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet. Vi tar dere med på en guidet tur i Durban for å vise dere byens spennende historie og rike kultur.

Durban skyline et herlig lyn å våkne opp til.

Dag 8 – Durban: Denne dagen står fri til disposisjon. Dere kan velge å benytte hotellets spa-avdeling, bassenget eller utforske hva Durban har å by på. Vi kommer gjerne med forslag til spennende aktiviteter som kan passe.

Forslag til aktiviteter i Durban:

  • Spasertur med lokalguide er absolutt å anbefale. Spør oss om tips!
  • Durban har et pulserende kultur- og musikkliv, med alt fra trommekurs til livlige jazzkonserter. Vi gir gjerne tips på hva som skjer mens dere er her.
  • Afrikas eldste botaniske hage ligger i byen.
  • I Durban, som andre steder langs kysten tilbys vannaktiviteter og havfiske av ulik karakter.
  • Lei sykkel og utforsk «The Golden Mile», Durbans lange strandlinje. Sjekk ut de flotte sandskulpturene langs strandpromenaden.
  • Besøk Moses Mabhida Stadium som ble bygd for fotball-VM i 2010; et av Durbans landemerker. Ta banen opp til toppen og nyt den flotte utsikten over Durban. Første lørdag hver måned arrangeres det marked her med salg av lokalprodusert kunst, smykker og klær, og deilig mat.
  • De golfinteresserte kan boltre seg på baner i verdensklasse.
  • uShaka Marine World har et flott akvarium, delfinshow, badeland, muligheter for å lære surfing og masse annet gøy for hele familien. http://www.ushakamarineworld.co.za/
  • Gateway – Theatre of Shopping: besøk det største kjøpesenteret på den sørlige halvkule i Umhlanga, 10 min fra Durban. http://www.gatewayworld.co.za/

Dag 9 – Durban og avreise
Det er deres siste dag i Sør-Afrika for denne gang og dagen står fri til disposisjon. Dere blir hentet på hotellet og kjørt til King Shaka Internasjonale flyplass for deres hjemreise.

Dag 10 – Hjemme i Norge
Dere lander i Norge etter en innholdsrik tur.

Pris per person hvis to personer reiser sammen er fra kr. 25 900,-
Prisen inkluderer:
– Oslo – Durban t/r med Ethiopian Airways i økonomiklasse
– Flyskatter
– Alle transfers som beskrevet i programmet
– 2 netter på Ghost Mountain Inn med frokost, lunsj og middag
– 3 netter på Oyster Box med frokost
– Båtcruise på lake Jonzini
– 30 minutters massasje på Ghost Mountain Inn
– To safariaktiviteter hver dag på safari
– Guidet tur i Durban
– Parkavgifter

Prisen inkluderer ikke:
– Måltider ikke nevnt
– Drikke
– Tips
– Personlige utgifter