Midnattssol på 78 grader nord

Opplev polarsommeren på Svalbard

På sykkeltur på Svalbard

4.-8. JUNI 2021

GRUPPETUR FRA ÅLESUND

Lyst å oppleve Svalbard i sommerskrud? Da er dette turen for deg. Her er sommeren like lys som vinteren er mørk, og det vrimler av trekkfugler som kommer for å hekke. Hvalross, sel og hval tumler i fjordene og det blomstrer av fargesterke arktiske vekster langs fjellsidene og på tundraen i det ellers så golde landskapet. Og så er det selvsagt midnattssola. Natt er like lys som dag, så ikke bli overrasket om du blir en smule døgnvill!

Juni er også starten på båtsesongen, og plutselig er alle stedene som hele vinteren har vært mer eller mindre utilgjengelige bare en liten båttur unna. Hva med et besøk til den forlatte, russiske gruvebyen Pyramiden?

Turen er i utgangspunktet fra Ålesund, men det er mulig å «henge seg med» fra Oslo. Prisen vil da bli justert i hvert enkelt tilfelle.

Høydepunkter

REISELEDER

Kjellbjørn Kopperstad har flere ganger vært på Svalbard opp gjennom årene og har god kunnskap om øyriket. Entusiasmen for Svalbard fikk han gjennom sine første turer dit tidlig på 90-tallet da han tok seg rundt på egenhånd med gummibåt på vestkysten. Han blir aldri lei av Svalbard der man får oppleve noe nytt hver gang; naturen, faunaen og lyset er så forskjellig med årstidene, og hvem kunne tro at i Longyearbyen finnes noen av Norges beste spisesteder.

Kjellbjørn har også vært i de fleste land i verden og bl.a. kjørt med bil gjennom det Sørlige Afrika, Australia, Nord-Amerika og Sør Amerika på langs. De siste årene har han vært mye på ferie i Latin Amerika der Mexico er hans favoritt sted, hvor også kona hans kommer fra. Hvert år drar han og kona på bilferie i Sør Europa, med Italia som favoritt, og kjører på kryss og tvers for å finne de spesielle plassene utenom allfarvei som ikke er invadert av masseturismen.

Bli med Kjellbjørn på en gruppe reise til et helt annerledes Norge og opplev polar sommeren på Svalbard. Her får man tryggheten med å reise sammen med en gruppe der ingen skal føle seg overlatt til seg selv. Benytt sjansen, kanskje dette er den eneste muligheten for en langtur til sommeren før man får kontroll på koronapandemien?

IMG 4441

FLYPROGRAM

Flyreise med SAS

SK1311 04. juni Ålesund – Oslo 0610 – 0705

SK4490 04. juni Oslo – Svalbard 0945 – 1240

SK4425 08. juni Svalbard – Oslo 1445 - 1855

SK1334 08. juni Oslo – Ålesund 2150 - 2245

Program

4 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager inkludert

Påmeldingsturer

Hundesledetur på hjul, Adventdalen, med Green Dog

Ivrige polarhunder trekker de lette vognene med hjul, og du kan nyte utsikten og oppleve dyr og fugler i Adventdalen på nærthold! Dette er en fantastisk mulighet til å kjøre et hundespann selv om det ikke er vinter. Du vil bli utstyrt med dress, støvler og votter, og får en god innføring i hvordan hunder og sleder skal håndteres, før dere spenner for hundene og drar ut på eventyr! Guiden vil kjøre den første sleden, med plass til en gjest. De andre deltakerne følger etter i små vogner for 2-3 personer. Hundene vil løpe i god fart etter veien mot den gamle nordlysforsknings-stasjonen. Underveis er det stor sjanse for å se Svalbardrein, polarrev og flokker av trekkfugler. Vi gjør flere stopp underveis for å gi hundene drikke og nyte naturen. Turen går langs veien i Endalen, forbi vinkelstasjonen mot gamle nedlagte Gruve 5. Fargene på vegetasjonen i kontrast til fjellene og himmelen er fantastisk, og den rene arktiske luften er forfriskende for både kropp og sjel. Dette er en tur hvor du virkelig kan oppleve gleden av hundekjøring – uten snø!

Oppmøte: Foran hovedinngangen hvor du vil bli hentet.

Varighet: ca. 4 timer

Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form

Denne turen inkluderer transport til / fra overnattingssted, klær og støvler, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Pris: kr 1.090,- pr person

Arktisk landskap under polarnatten i Adventdalen 1 av 3

Hundekjøring i snøen 2 av 3

Jeg trekker sleden i all slags vær! 3 av 3

Med El-sykkel gjennom Arktisk natur

Komforten og effektiviteten ved el-sykkel gjør at du får oppleve en rekke av Longyearbyens severdigheter og samtidig kommer nært på naturen. Spesielt fuglelivet er rikt på sommerhalvåret, noe som oppleves best ved å bevege seg ute i naturen. Elektrisk sykkel er det perfekte fremkomstmiddelet på asfalt- og grusveiene rundt Longyearbyen.

DET ARKTISKE FUGLELIVET

Følelsen av å ha fått superkrefter kommer snikende når hvert tråkk gir deg en ekstra dytt fremover. En rundtur i Longyearbyen gir et godt overblikk over byen før turen går mot Burmaveien og Neset i vest. Her ute ligger hyttefeltet til de fastboende og deter også her mange sjø- og vadefugler hekker. Til tross for de nordlige breddegradene er det et unikt dyre- og planteliv rundt Svalbard. Særlig fuglelivet blir du eksponert for på denne utflukten.

STORE KONTRASTER FRA SYKKELSETET

Vi snur sykkelstyret østover, og tråkker utover i Adventdalen for å ta en titt på innlandsfugl og –fauna samt Longyearbyensgrunnmur; gruvedriften. Det finnes 44 km med bilvei på grunn av kulldriften i Longyearbyen og nå og da raser store lastebiler som bugner over av sort kull forbi på veien. Dette i stor kontrast til den fredelige arktiske naturen som ellers omringer dere på alle kanter. Et lite tegn som vitner om Svalbards historie og den kulturelle arven til Longyearbyen.

ELSYKKEL I ARKTIS

Sykkelturen avsluttes tilbake i Longyearbyen med roser i kinna og rik på både kultur- og naturopplevelser. Med elektrisk motor på sykkelen rekker man mange av Longyearbyens severdigheter på en halv dag. Dette er en komfortabel og morsom måte å oppleve Arktis på, i tillegg til den nærheten du får til naturen fra sykkelsetet.

Praktisk informasjon

Gjestene er selv ansvarlig for eventuelle skader på sykkelen. Syklene er perfekte for grovt og løst underlag, og gir en god kombinasjonen av veigrep, komfort og stabilitet.

Språk

Sikkerhet på tur er vår høyeste prioritet, og guiden må kunne gi deg instruksjoner du forstår. For å delta på våre turer må du derfor snakke og forstå engelsk, eller et skandinavisk språk.

Varighet på turen: ca. 3 timer

Aldersgrense: 14 år

Pris: kr 795,- pr person

Utsikt fra Longyearbyen over fjorden, med havnebygninger i forgrunnen. 1 av 2

Sommerblomster på Svalbard 2 av 2

Fottur i fangstmannens spor

Tenk deg livet som fangstmann på Svalbard: ensomhet, hardt arbeid, og skjønnheten i denne isolerte delen av Arktis. Bli med på en vandring i den arktiske tundraen! På denne turen vil dere få et innblikk i en fangstmanns dagligliv. Turen starter med busstransport inn til Adventdalen. Vi går så inn i den arktiske villmarken sammen med guiden som forteller om fangstlivet på Svalbard, og underveis får vi lære om ulike fangstteknikker.

Før returen med bussen serveres noe varmt å drikke. Deltagere må ha gode, varme (fjell)sko, varme klær inkludert vindtett ytterbekledning, lue, skjerf og votter

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.

Varighet: ca. 3 timer

Vanskelighetsgrad: 3 – gjennomsnittlig fysisk form. Dette er en lett fottur på ca 1-2 km i relativt flatt terreng, det kan ligge snø på bakken som gjør det tyngre å gå.

Aldersgrense: 8 år

Pris: kr 495,- pr person

På fjellvandring, Svalbard 1 av 3

Reinsdyr på Svalbard 2 av 3

Isbjørn på Svalbard 3 av 3

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Ålesund Lufthavn – Longyearbyen t/r med SAS
 • Flyplasstransfer på Svalbard t/r
 • All transport i henhold til program
 • 4 overnattinger på Coal Miners Cabin inkl. frokost
 • 1 to-retters lunsj Coal Miners Bar & Grill
 • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen inkl inngangsbilletter
 • Villmarksaften i Camp Barentz med middag inkl. drikke
 • Besøk i kullgruve 3
 • Middag på Gruvelagert
 • Hybriddrevet hurtigrutbåt til Pyramiden inkl. lunsj
 • Middag på Funken «Det store gildet»
 • Lokale guider
 • Reiseleder på hele turen

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke (unntatt middag på Camp Barentz)

Pris pr person i delt dobbeltrom: Kr 16.998,-

Vær og klær

Det er sjelden temperaturen faller under frysepunktet i juni, den ligger normalt på mellom 2 og 6 grader, svært sjelden over 10. Ta med varme og vindtette klær, lue, votter og skjerf samt godt skotøy. Det er vanlig å bruke innesko/tøfler på bostedene, uteskoene setter man igjen i skohyllene ved inngangen. Det er uformell og sporty klesstil på restaurantene.

Forbehold

Prisen er basert på minimum 29 deltakere.

Se våre reisebetingelser her:

https://escape.no/reisebetingelser-for-escape/

Lignende turer