Sykkeltur gjennom Flandern i Belgia

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Marit Vike

/ Sykkeltur fra Brussel til Brugge

Flandern i Belgia er et sykkelparadis!

Sykkelrittet Flandern rundt har holdt på siden 1913 – og det er neppe tilfeldig at det er blitt så populært å sykle her. Her er det både flott, flatt og med fantastiske byer og koselige landsbyer. Dessuten er Belgia kjent for både øl, vafler, sjokolade og moules frites …

Vi har satt opp et åtte dagers turforslag hvor dere får sett det aller fineste regionen Flandern har å by på. Sykkelruten går gjennom det vidstrakte jordbrukslandskapet, gjennom landsbyer (perfekte for en vaffelpause!) og langs frodige kanaler. Sykkelveiene er godt merket, og for kulturinteresserte er dette rene skattejakten. Følg de gamle, flamske mestrene til de vakreste byene i Belgia og opplev blant annet kunstverkene i det gamle mestermuseet i Brussel, St. Bravo-katedralen i Ghent, Rubens-huset i Antwerpen, St. John’s chruch i St. Mechelen og Groeninge Museum i Brugge.

Klar for en dag for dag-gjennomgang?

 

Dag 1: Ankomst i Brussel
Dersom dere ankommer tidlig, får dere en god del av dagen til å nyte Brussel. Grand Place er et must – har du ikke sett dette storslagne torget før, har du en praktfull opplevelse foran deg! Bare noen få minutter unna Grand Place står den verdensberømte lille statuen av den tissende gutten, Manneken Pis – og det er slett ikke sikkert at han er naken. Det blir stadig laget nye, fantasifulle kostymer til den lille gutten, og det er alltid spennende å se hva han har på seg. Brussel har også bokstavelig talt mange godbiter å by på av sjokolade og vafler – og selvsagt et mer enn rikt utvalg av øl. Her kan både kulturelskere, shoppere og foodies kan nyte dagen.

Grand Place i Brussel er virkelig storslått – både i dagslys og om kvelden.

Dag 2: Brussel – Mechelen – 65 km
Sykkelturen starter gjennom forstedene til Grimbergen, kjent for sin vakre klosterkirke, en barokk basilika. Deretter går ruta gjennom sykkelbaner, forbi dammer, langs elver, rundt skogholt og gjennom landsbruksmark til Mechelen. Mechelen er ikke så stor som de andre flamske byene, men en trivelig by – også med et vakkert torg.

Dag 3: Mechelen – Antwerpen – 39 km
På veien videre kommer dere innom byen Sint-Kathelijne-Waver. Ta en stopp på Ursulin-instituttet, her er det både kloster og en kostskole som drives av nonner. Klosteret, Vår Frue av Wavre, er en vellykket blanding av art nouveau, neo-gotisk, neo-imperium og art deco, og de har en nydelig vinterhage. Etter dette stoppet fortsetter dere gjennom landsbygden til Duffel og passerer elven Nete og videre mot Mortsel og Berchem. Målet for dagen er Antwerpen, en by med en lang øltradisjon og utallige kafeer. Oppdag denne vakre gamlebyen med antikviteter, kuriositeter, vintage, moteklær eller diamanter!

Er du glad i øl, kommer du til å kose deg i Belgia!

Dag 4: Antwerpen – Dendermonde – 57 km
På dagens tur vil elven Scheldt vise dere veien. I nærheten av Kruibeke finner dere Wissekerk slott. I det 10. århundre var dette et såkalt vannslott og en del av forsvarslinjen i Antwerpen langs elven. Litt senere krysser dere Scheldt med ferge. Fortsett oppover elven Dike til De Zilverreiger, et regionalt museum med fokus på å bevare kunnskap om håndverk som en gang blomstret lokalt, blant annet kurvveving, fiskeri, tønnefremstilling, linforedling og treskoproduksjon. Kanskje det er her du skal skaffe deg et par skikkelige tresko?

Dag 5: Dendermonde – Ghent – 46 km
Dere sykler igjen mot elven Scheldt, forbi en rekke flamske landsbyer og byer. Stopp gjerne i Dendermonde for en titt på rådhuset og klokketårnet, og besøk Vår Frue Kirke med en døpefont fra det 11. århundre. Laarne Castle er et flott sted for en pause før dere fortsetter til Ghent. Ghent er virkelig verdt et besøk – byen er blitt kalt en av Europas best bevarte hemmeligheter! Den gamle bydelen i Ghent er som et friluftsmuseum, og musikkscenen er over hele byen med festivaler, musikalske institusjoner, konserter, musikkstudenter som opptrer rundt i byen … musikk er overalt! Etter mørkets frembrudd er stemningen magisk, takket være byens flotte lyssetting.

Ghent har en utrolig hyggelig gamleby.

Dag 6: Ghent – Maldegem eller Lembeke – 57 eller 34 km
Ta vestover i det landlige Meetjesland-distriktet, et sykkelparadis med skog, enger og store landbruksområder. Det er lett sykling gjennom dette flate landskapet til Eeklo, en liten by kjent for sine mange skulpturer. Deretter sykler dere gjennom Het Leen og Drongengoed skogen. Om kvelden slapper dere av i Maldegem.

Blåskjell med pommes frites – eller moules frites – er et must i Belgia!

Dag 7: Maldegem eller Lembeke – Brugge – 54 eller 65 km
Enda en nydelig rute gjennom den flamske flate landsbygda. Etter Maldegem vil dere passere noen rolige landsbyer som Knesselare, Maria-Aalter og Moerbrugge. På den siste strekningen, følger dere Ghent-Brugge-kanalen. Den går tilbake til det 14. århundre og er en av de eldste i landet.
Så kommer dere til Brugge. En perle! Med sine brosteinsbelagte veier og middelalderske bygninger byr byen virkelig på en eventyrlig atmosfære.

Brugge kan se ut som en skikkelig eventyrby mange steder.

Dag 8: Avreise fra Brugge
Etter frokost er sykkelferien deres slutt, men forleng den gjerne med en dag eller to i Brugge.

Pris kr 11.250,- per person i delt dobbeltrom
Prisen inkluderer:
Overnatting i 3* og 4* hotell i 7 netter med frokost og 5 middager og lokal skatt
Sykkelleie
Rutebeskrivelse og kart
Bagasjetransport mellom bostedene

Tillegg for E-sykkel kr 850,-
Enkeltroms tillegg kr 2.850,-

Denne turen kan også sykles  Brugge – Brussel.

Startdato: Hver lørdag fra 04/04 til 19/09/2020 (med forbehold av stengte veier i juli for Tour de France).