Transsibirske jernbane med privattog

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

En reise på den legendariske Transsibirske jernbane er en av de siste virkelig store opplevelser i vår tid. 

Privattoget Den gylne tsar tar deg gjennom Russland, Mongolia og Kina på en behagelig og trygg måte. Du vil ikke alltid nyte vesteuropeisk standard, men vennlige mennesker og fascinerende land gjør dette til en unik reise. Ruten mellom Moskva og Beijing viser deg tre av verdens største land. Len deg tilbake og nyt noen av Asia og Europas mest spennende og praktfulle landskaper. Du kan også starte reisen i Kina, reiseruten er da én dag kortere.

Det gylne tsar-toget er et komfortabelt privattog og må ikke forveksles med de vanlige togene som også trafikkerer strekningen.

Høydepunkter

 • Unik reise med privattog
 • Førsteklasses hotell i Moskva, Ulan Bator, Irkutsk og Beijing
 • Omfattende utfluktsprogram, blant annet:
 • Moskvas nattelys og undergrunnsbane
 • Båttur på Bajkalsjøen
 • Hesteshow i Mongolia
 • Den kinesiske mur
 • Daglige foredrag om bord om lokal kultur og historie
 • Helpensjon på toget

PROGRAM

Dag 1: Oslo – Moskva
Avreise med fly fra Oslo til Moskva. Ved ankomst Moskva blir du møtt av en representant fra togselskapet. Transport til ditt førsteklassehotell og innsjekking før du opplever den russiske hovedstaden «by night». (M)

Dag 2: Moskva
Etter frokost blir det en rundtur i en av verdens mest kjente byer. Turen starter med et besøk i Kreml med dens berømte katedraler fra tsar-tiden. Du sjekker inn på toget om ettermiddagen, og ditt eventyr gjennom tre av verdens største land kan begynne. Toget setter kurs mot Kazan på kvelden. (F/L/M)

Dag 3: Kazan
Etter frokost ankommer du Kazan, den gamle Tartarhovedstaden på bredden ved Volga. Byen har en spennende historie, og på en guidet tur i byens Kreml (byborg) lærer du mye om det ville og ofte blodige forholdet mellom tartarer, kosakker og russere. Om kvelden fortsetter din magiske togreise mot Ural-fjellene. (F/L/M)

Dag 4: Jekaterinburg
Om ettermiddagen stopper toget i Jekaterinburg, hovedstad i Ural-fjellene, og kjent som byen som ligger på grensen mellom Asia og Europa. Her blir du med på en kort oppdagelsestur i byen. Du får se den nylig oppførte katedralen som ble bygget på stedet der tsaren og hans familie ble henrettet av bolsjevikene i 1918. Tilbake om bord på toget fortsetter du over de kolossale slettene i det vestlige Sibir. (F/L/M)

Dag 5: Novosibirsk
På formiddagen kommer du til Novosibirsk ved elven Ob. Du befinner deg nå midt i hjertet av Sibir. Du ønskes velkommen på tradisjonell russisk måte – med brød og salt. Novosibirsk er med sine 1,5 millioner innbyggere Sibirs største by. Byrundturen inkluderer et besøk ved det transibirske monument, samt en tur ned til den mektige elven Ob. (F/L/M)

Dag 6: Sibir og Krasnojarsk
Toget, som nå er blitt ditt andre hjem, tar deg gjennom det sibirske landskapet med dets flotte fjell, krystallklare vann og frodige bakkelandskap, og over Jenisej-elven. Det gjør et stopp i byen Krasnojarsk, som ligger fantastisk til ved elven. Byen ble grunnlagt som festningsverk i 1628 og var sentrum for de sibirske kosakker på 1800-tallet. Byen var også et sentrum for gulagsystemet under stalinismen – og en interessant byvandring står på programmet. Tilbake om bord på toget vil kokkene nok en gang demonstrere sine kunnskaper, og serverer et utsøkt måltid kjent som «tsarens festmåltid». Det blir prøvesmaking av vodka og kaviar mens toget passerer gjennom imponerende landskap. (F/L/M)

Dag 7: Irkutsk
I dag ankommer toget Irkutsk, hovedstaden i det østlige Sibir. En rundtur i byen tar deg med på besøk i vakre sibirske trehus, en nylig oppsatt statue av Alexander III, og til den livlige markedshallen. Etter lunsj inviteres du med på en utflukt til utendørsmuseet hvor du opplever det sibirske livet som det var i gamle dager. Det blir innsjekk på et hotell som ligger sentralt i Irkutsk. Du kan trygt legge igjen resten av bagasjen som du ikke trenger for hotelloppholdet, på toget. (F/L/M)

Dag 8: Bajkalsjøen
Et av reisens høydepunkter er turen langs verdens dypeste innsjø, Bajkalsjøen. På det dypeste er den 1620 meter samtidig som innsjøen strekker seg 41 kilometer fra øst til vest og nesten 600 kilometer fra nord til sør. Den sterke blåfargen på sjøen rammes fotogent inn av høye fjell og vakker natur. Hele denne dagen er viet Bajkalsjøen. Først kjører du med buss og besøker en sibirsk landsby. En båt tar deg over den dype innsjøen til Port Bajkal. Her går du igjen om bord på toget, og et togspor fra gamle tider tar deg rundt innsjøen på noen timer. Om været tillater det, vil middagen bli servert som piknik ved innsjøen. (F/L/M)

Dag 9: Fra Bajkalsjøen til Ulan Ude
Toget tøffer videre langs den mystiske Bajkalinnsjøen og etter hvert gjennom den praktfulle Selenga-dalen hvor dere passerer de ville og ensomme steppene og fjellene i Øst-Sibir. Før grensepassering til Mongolia blir det stopp i Ulan Ude. Under Sovjetunionen var byen lukket for utlendinger, men er i dag hovedstad i den russiske republikken Burjatia. Byen er en blanding av ulike kulturer og møteplass mellom øst og vest, noe som gjenspeiler seg i de fargerike menneskene som lever her. Her vil toget følge ruten til den tradisjonelle transibirske jernbanen. Du får en guidet rundtur i denne spennende byen. (F/L/M)

Dag 10: Ulan Bator og Gandanklosteret
Byen har akkurat begynt å våkne til live når toget ankommer Ulan Bator. Etter frokost blir det besøk i det imponerende buddhistiske Gandanklosteret og Lama Museum. Om kvelden kan du bli med guiden til det beste «øl-teltet» i byen. Du overnatter på et hotell med sentral beliggenhet i Ulan Bator. (F/L/M)

Dag 11: Ulan Bator og de mongolske alper
Etter frokost setter du kursen mot det som regnes som Mongolias utgave av Sveits. Du kan beundre det vakre landskapet mens bussen tar deg nærmere og nærmere de mongolske alpene. I en typisk telt-bosetting blir du ønsket velkommen, og spiser din lunsj blant nomadene. Mens du nyter maten får du en oppvisning av mongolske ryttere som viser de tradisjonelle brytekampene. Om kvelden fortsetter toget mot grensen til Kina. (F/L/M)

Dag 12: Gjennom Gobi-ørkenen
De grønne steppene i Mongolia er byttet ut med golde stein- og sandstrekninger. Tidlig om morgenen gjør toget et stopp på noen timer midt i Gobiørkenen, en gang favorittbosted for dinosaurene. Kanskje kan du beskue snøkledde fjelltopper fra toget. Du ankommer grenseovergangen til Kina rundt lunsjtider. Togskinnene her er annerledes enn de du tidligere har kjørt på, så du må bytte tog. Bagasjen blir raskt flyttet over i det kinesiske toget, og turen fortsetter. Vi gjør oppmerksom på at det kinesiske toget kun har to kategorier, kupeer med to eller fire senger.

Enkeltkupé kan heller ikke garanteres denne ene natten. (F/L/M)

Dag 13: Beijing
Fra togvinduet følger du lokalbefolkningen og livet på landsbygda mens toget tar deg til Kinas hovedstad, Beijing. Byen bugner av inntrykk og opplevelser, og eldgamle kinesiske tradisjoner råder side om side med det moderne Kina. Du sjekker inn på et førsteklassehotell sentralt i Beijing, hvor du skal bo tre netter. (F/L)

Dag 14: Beijing – Den forbudte by
I århundrer var dørene til det forhenværende keiserpalasset stengt for publikum. I dag er Den Forbudte bys storslagne haller og mystiske templer åpne for publikum, og gir deg et innblikk i livet bak portene. Det er obligatorisk med et besøk på Den himmelske fredsplass – en av verdens mest kjente plasser, hvor du ser det berømte bildet av Mao. Du avlegger også et besøk i Himmelens tempel, som regnes for å være den vakreste bygningen i Kina. Tempelet er utformet som et møtested mellom himmel og jord – den menneskelige verden og gudenes verden. (F/L)

Dag 15: Beijing – Den kinesiske mur
Intet besøk i Kina er komplett uten å sette sin fot på Den Kinesiske mur. Muren er et av verdens nye underverker, og du får nå sjansen til å oppleve dette fantastiske byggverket på nært hold. På vei til Muren blir det et stopp på en perlefabrikk, før turen går videre til de berømte Ming-gravene. Det blir også et besøk på Den hellige vei, en allé voktet av dyrefigurer hugget ut i stein. Denne fantastiske dagen avsluttes med den berømte kinesiske retten pekingand. Måltidet inntas på en av Beijings velkjente restauranter. (F/L/M)

Dag 16: Beijing – Oslo
En minneverdig og innholdsrik tur går mot slutten, og det er på tide å reise hjem. Flyreise fra Beijing om formiddagen. Flybytte underveis, og ankomst i Oslo samme kveld. (F)


KUPÉKATEGORIER

Kategori I Standard
4-sengs kupé med to køyesenger. Felles toalett og vaskemuligheter i enden av vognen. Separat dusjvogn. Ni kupéer pr vogn.

Kategori II Classic
2-mannsmupé med to senger. Felles toalett i vognen. Separat dusjvogn. Ni kupéer pr vogn.

Kategori II Superior
Nyere 2-mannskupé med to senger. Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Separat dusjvogn. Ni kupeer pr vogn.

Kategori II Superior Pluss
Vognene har åtte renoverte kupeer med to senger. Felles toalett og dusj i hver vogn. Åtte kupeer pr vogn.

Kategori III Nostalgic Comfort
Helt nye vogner med åtte kupeer, hver kupé med to senger. To kupeer deler en håndholdt dusj. Felles toalett i enden av vognen. Strømuttak i hver kupé.

Kategori IV Bolshoi
Hver vogn har seks renoverte kupeer med to senger; en større seng (120 cm) og en enkel overkøye. Privat bad med toalett og dusj med forheng.

Kategori V Bolshoi Platinum
Hver vogn har fem renoverte kupeer med to senger; en bredere seng (120 cm) og en enkel overkøye. Privat bad med toalett og dusjkabinett.

Strømuttak i alle kategorier bortsett fra Standard, Classic og Superior. Det er røykeområde i enden av hver vogn.


Avgangene for 2019 er dessverre fulltegnet. Avgangene for 2020 fylles fort opp, vær rask med din bestilling.

DATOER 2020

Moskva – Beijing (16 dager)

9.-24.5

6.-21.6

2.-17.7

25.7-9-8

20.8-4.9

12.-27.9

Beijing-Moskva

17.-31.5

14.-28.6

10.-24.7

2.-16.8

28.8-11.9

20.9-4.10

 

Pris pr person i delt firesengskupé fra 47 300,- pr person

Pris pr person i delt tomannskupé, kategori II Classic fra 70 500,- pr person

Pris pr person i delt tomannskupé, kategori II Superior fra 74 300,- pr person 

Pris pr person i delt tomannskupé, kategori II + Superior Plus fra 78 700,- pr person 

Pris pr person i delt tomannskupé, kategori III Nostalgic Comfort fra 98 900,- pr person 

Pris pr person i delt tomannskupé, kategori IV Bolshoi fra 130 300,- pr person 

Pris pr person i delt tomannskupé, kategori V Bolshoi Platinum fra 153 500,- pr person 

 

Prisen inkluderer togreisen med helpensjon og utflukter nevnt i programmet, hotellovernattinger i Moskva, Ulan Bator, Irkutsk og Beijing med måltider i henhold til program.

Prisen inkluderer ikke flybilletter, drikke, tips samt visum til Russland, Mongolia og Kina.

Ta kontakt med oss på post@escape.no for reservasjon

 

 • Pris per person fra:

  KATEGORIER:
  Kategori I Standard (4-sengs) kr 49 990,-                                             Kategori II Classic kr 71 490,-
  Kategori II Superior kr 74 950,-
  Kategori II+ Superior Pluss kr 79 150,-
  Kategori III Nostalgic Comfort kr 98 250,-
  Kategori IV Bolshoi kr 127 850,-
  Kategori V Bolshoi Platinum kr 149 650,–

  Prisene gjelder pr. person i delt kupé/rom.

  Tillegg
  Enkeltrom på hotellene og delt kupé på toget fra kr 6250,-
  Kupé/rom til bruk alene fra kr 96 750,-

 • Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo–Moskva/Beijing–Oslo
  • Flyskatter
  • Ni netter på privattog Moskva–Beijing
     (hvor av en natt på det kinesiske toget)
  • En natt i Moskva og tre netter i Beijing på førsteklassehotell
  • En natt i Ulan Bator og en natt i Irkutsk på mellomklassehotell
  (Bolshoi-gjester sover i deluxe rom eller suiter)
  • Utflukter og transport iht. program
  • Foredrag på engelsk
  • Måltider iht. program
  (helpensjon med unntak av to middager i Beijing)
  • Engelsktalende togguider hele veien
  • Bagasjeservice på togstasjonene
  • Omfattende praktisk reiseinformasjon

  Prisen inkluderer ikke
  • Drikkevarer
  • Tips til togpersonalet og lokale guider
  • Visum til Russland, Mongolia og Kina
  • Reise- og avbestillingsforsikring

Send forespørsel