Autentiske Vietnam- skreddersydd reise

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

Opplev det autentiske Vietnam fra 26 595,- per person i delt dobbeltrom (3* hotel)

Fly fra Oslo med Emirates og bo på 3-stjerners hoteller med frokost.

Transfers, tog, innenlandsfly, utflukter og egen engelsktalende guide de forskjellige stedene er med i prisen

Minimum 2 personer. Avreise hele året, reis når det passer deg.

Tillegg for 4* hotell 2525,- per person

Smilende Vietnam er utvilsomt et av verdens vakreste land, noe som bekreftes på denne rundreisen fra nord til sør – den er fullspekket av høydepunkter. Hovedstaden Hanoi er ærverdig og vakker, her er pagoder, templer og fredfull stemning ved innsjøen Hoan Kiem. Og det er umulig å reise til Nord-Vietnam uten å besøke et av Sør-Øst Asias mest kjente og spektakulære reisemål – Halong Bay. Den tidligere keiserbyen Hue, oser av historie overalt. Hoi An er byen du kommer til å legge din elsk på og moderne Ho Chi Minh City er som storbyer skal være: sprell levende, kaotisk men sjarmen finnes bak fasaden.  Og ikke glem den mektige livsnerven Mekong og deltaet med utallige idylliske landsbyer. Vietnam har et kjøkken som frister med alskens kulinariske opplevelser, enkle, velsmakende og lokale råvarer er hemmeligheten. Listen er lang over opplevelsene og møtene du får med deg fra Vietnam!

  • Mekong Vietnam Kambodsja
  • Mekong Kambodsja Vietnam

PROGRAM
Dag 1 Hanoi
Velkommen til Vietnam og hovedstaden Hanoi! De kommende dagene skal du bli kjent med dette landet som de siste årene har hatt en rivende utvikling men der du fortsatt til tider føler deg hensatt langt tilbake i tiden.

Dag 2 Hanoi
I dag er det Hanoi som skal vise seg frem og her er det mange flotte severdigheter å glede seg til.

Ho Chi Minh-mausoleet ble bygget mellom 1973 og 1975. Dette er landsfaderens siste hvilested, og kjent som et pilegrimsted for vietnameserne som kommer i hopetall for å ære ham. I nærheten finnes også Ho Chi Minhs søylehus i naturskjønne omgivelser.  Ho Chi Minh levde her i huset mellom 1958 og 1969, og det er inspirert av ulike etniske minoriteter i landet. Den spesielle en-søylepagoden er også i nærheten. Den skal symbolisere en lotusblomst som stiger opp av Sorgens hav. (Merk at mausoleet er stengt mandager og fredager).

Ro finner du ved Litteraturtempelet som ble bygget av keiser Ly Thanh Tong. Tempelet et kjent historisk lærested, dedikert Konfucius lære. Dette var Vietnams første universitet og ble etablert allerede i år 1076. Tempelet er kanskje landets ypperste eksempel på tradisjonell arkitektur. (Tempelet er stengt på mandager).

Yrende liv i Hanoi

Fra lære og vitenskap til den infernalske trafikken i Hanoi. En moped er ikke bare for en person. Den kan i flere tilfeller romme hele familien og hele flyttelasset! For en utenforstående virker trafikken fullstendig kaotisk, men det er system. Det tar bare litt tid å knekke koden. For å virkelig oppleve trafikkaoset…med sitt system, reiser du ut på tur med sykkeldrosje. Dette er en perfekt måte å komme tett på det virkelige livet i byens virvar av gater.

Noe man også må få med seg er det idyllisk beliggende Ngoc Son-templet som ligger ute i innsjøen Hoan Kiem. Innsjøen kalles også Sverdsjøen, og legenden forteller om en keiser, en skilpaddegud, en dragekongegud…og et sverd. Midt ute i innsjøen står også skilpaddetårnet og en rød gammel trebro viser vei til tempelet. Broen er forøvrig et meget yndet fotoobjekt i Hanoi, så her er det bare å hente frem kameraet.

Kvelden byr på en tradisjonell forestilling som nytes best her i Hanoi. Vietnam har en lang tradisjon for dukketeater – men det foregår i vann. De fargerike vanndukkene danser og spiller seg gjennom kveldens show. (F,L)

Dag 3 Hanoi – Hoa Lu – Hanoi
I dag går turen ut av byen og litt ut på landet til Hoa Lu. Historisk sett var det hovedstaden i Dai Co Viet, det gamle Vietnam, på 900-tallet. Her er det frodig, grønt og fredfulle omgivelser som skal nytes med en sykkeltur til Bich Dong-pagoden og Thung Nang-piren. Her går du om bord i en tradisjonell sampan som tar deg på en totimers tur i nydelige omgivelser. Grotter, kalksteinsklipper og irrgrønne rismarker er kulisser. Om ettermiddagen blir besøk i templer som viser fordums storhet fra den gangen det var hovedstad og en viktig by. (F,L)

Dag 4 Hanoi – Halong
I dag venter ikke bare et av ikke bare Vietnams, men også et av Sør-Øst Asias mest kjente steder – Halong Bay. Det er så spesielt og vakkert at UNESCO har det på sin berømte liste. En trolsk verden av mystikk og nesten to tusen kalksteinsøyer venter. Det neste døgnet vil hjemmet ditt bli en «djunke», en tradisjonell båt fra disse kanter. Det grønne vannet skifter farge etter sollys og værforhold. Kommer det litt tåke, bidrar det bare til at stemningen blir mer trolsk og det virker nesten som en tapt verden. (F,L,M)

Dag 5 Halong Bay – Hanoi – Hue
Etter frokost og kanskje et forfriskende bad glir vi videre i bukta. Naturens egne dekorasjoner er alltid de vakreste. Uten sidestykke. Og her er det flust av dem.

Om formiddagen forlates «djunken» og turen fortsetter på landjorda igjen. Hanoi venter deg tilbake i første omgang. Det blir muligens et lite stopp på veien ved Phu Lang, en landsby der det lages vakker keramikk. Nå venter enten nattog eller fly til keiserbyen Hue. Om du velger nattog, får du sovepose av guiden din. (F,L)

Dag 6 Hue
Nattoget kjører inn til perrongen i Hue om morgenen. Ta det litt med ro etter ankomst, deretter skal byens omgivelser oppdages og oppleves om ettermiddagen.

Hue er historisk sett Vietnams mest interessante by, grunnlagt i år 300 f.Kr. Parfymefloden renner gjennom byen og det er utallige pagoder og interessante severdigheter å ta av. Turen går først til keiser Minh Mangs mausoleum utenfor selve byen, det er majestetisk og symbolsk der det ligger i vakre omgivelser. Nærmere byen er Thien Mu-pagoden, nærmest et uoffisielt symbol på keiserbyen. Den over 20 meter høye, åttekantede pagoden ligger upåklagelig til med utsikt over elven. Det er hele sju etasjer og hver av dem er dedikert til en Buddha. Ved siden av er den kjempestore klokken Dai Hong Chung med en vekt på over to tonn – det sies at klangen kan høres en mil avstand! (F,L)

Dag 7 Hue – Da Nang – Hoi An
Mer av Hue skal ses, nå venter citadellet, byens gamle festning. Det er omgitt av en vollgrav og en ti kilometer lang mur. Mange av Hues severdigheter – inkludert keiserens mange kompleks av palasser og saler – hører hjemme innenfor de to meter tykke murene, sammen med en stor del av befolkningen. Dessverre ble mange av bygningene i citadellet ødelagt under Tet-offensiven, en av Vietnamkrigens aller blodigste oppgjør.

Etterpå besøkes Tu Ducs mausoleum. Keiser Tu Duc styrte landet på 1800-tallet omgitt av luksus. Hans mausoleum bærer helt klart preg av hans storhet og dekadente vaner. Hoa Khim-tempelet ble brukt som palass når han var på besøk ved mausoleet. Egen båtplass etter at han hadde vært på jakt. Alléen som fører til selve paviljongen, flankeres av blant annet elefanter, hester og tjenere – samtlige lavere enn keiserens høyde, ingen skulle være høyere enn han! Gravsteinen er massiv – den veier hele 20 tonn.

Rundt omkring er det mange, små landsbyer der dagliglivet går sin gang – det produseres og jobbes flittig overalt. Det blir et besøk for å se hvordan den typiske, spisse stråhatten, lages, i tillegg til noe så vanlig på disse kanter som røkelsespinner.

Kursen settes så mot Da Nang og til Hoi An, veien går via Hai Van-passet. I Da Nang blir det et stopp ved Cham-museet som har en imponerende samling og utstillinger fra Cham-folket og Champa-sivilisasjonen, en etnisk gruppe som en gang regjerte området her. Ankomst Hoi An. (F,L)

Dag 8 Hoi An
Hoi An har siden 1999 har stått på UNESCOs verdensarvliste. Fai Fo som den tidligere het, var frem til begynnelsen av 1800-tallet Vietnams viktigste havneby. Men da elvemunningen ble grunnere og grunnere, kunne ikke skipene lenger ta seg inn til byen og Da Nang overtok som havneby. Sjøfarerne og handelsmennene fra Kina, Frankrike og Japan rakk imidlertid å sette sitt preg på byen. Her finnes ærverdige kinesiske handelshus, hvor skipsvarene hadde høy omløpshastighet. Her finnes kinesiske templer og vakre pagoder. Selve landemerket i Hoi An er Den japanske broen – liten og lyserød er den et av de mest fotograferte motivene i byen.

Her finnes også synlig historie fra Champa-riket, som samlingen av hindutempler noen mil utenfor Hoi An – My Son. Er du interessert i arkitektur, så har du mye å glede deg over i Hoi An-sentrum. Er du glad i å lære om andre kulturer og møte lokalbefolkningen når du er ute og reiser, da er du på rett sted. Byens gamleby er et mylder av smågater og perfekt å rusle rundt i på måfå.

Hoi An er kjent for sine fantastiske lanterner, som du kanskje vil ha noen av i kofferten når du drar hjem herfra. Du kan til og med lære å lage din egen! Om ettermiddagen blir det en deilig båttur på Thu Bon-elven med stopp ved en liten landsby som lager keramikk og annet håndverk. Resten av dagen er til egen disposisjon. (F,L)

Japanese Bridge – Hoi An, Vietnam

Dag 9 Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City
Kursen settes sørover, det blir fly fra Da Nang til storbyen i sør. På folkemunne er det fortsatt Saigon, men det offisielle navnet er Ho Chi Minh City som forkortes til HCMC.

Bli kjent med byen som har over fem millioner innbyggere og nesten like mange scootere. Ja, det er kaotisk og overveldende ved første møte her også, men – det er faktisk et system i kaoset, og forhåpentligvis blir du raskt sjarmert av det yrende livet i gatene. På fortauene, mer eller mindre logisk plassert, finner du gatemat-restaurantene i hopetall. Hver restaurant – sin spesialitet, og her snakker vi ferskvare. Små plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet – lettere henslengt der det er plass. Og husk, det er på de restaurantene hvor det er mest papirsøppel på bakken du finner den beste maten (mest besøk).

Dette er det finansielle sentrum i Vietnam. Her finner du hypermoderne bygninger og businessområder, men også det historiske Saigon med et utall av spennende områder, bygninger og gater. På sightseeingtur får du blant annet se Notre Dame-katedralen, det kjente postkontoret, rådhuset og Gjenforeningspalasset.

Senere venter Cho Lon – Saigons Chinatown, kjent for det store Binh Tay-markedet og Thien Hau-pagoden. (F,L)

 

Dag 10 Ho Chi Minh City – Cai Be – Vinh Long – Can Tho
Etter frokost går ferden dypt inn i Mekongdeltaet – dette er en verden som lever og arbeider på vannet. Det er her du får et nytt forhold til grønnfargen – den er overalt, i alle nyanser og sjatteringer. Dette er rett og slett paradis for fotografen.

Her skal de intrikate vannveiene utforskes om bord i en sampan (kinesisk flatbunnet trebåt). Det blir blant annet besøk på en lokal fabrikk som lager pop corn (!) før turen går videre til Can Tho, en av hovedbyene i Mekongdeltaet (F,L)

Dag 11 Can Tho – My Tho – Ho Chi Minh City
Om morgenen venter noe av det mest spennende og fascinerende Mekongdeltaet har å by på – de flytende markedene med det tilhørende dagliglivet i og langs elven. Det kan best beskrives med at du overværer et teater i mange akter. Fra de flytende markedene går handelen livlig for seg og fra en «flaggstang» i toppen av båten henger båtens salgsprodukt, det være seg en kokosnøtt, banan, papaya eller noe helt annet. Du møter familier som bor på vannet, du overværer huslige sysler som klesvask, matlaging og barn og voksne som tar morgenstellet i elven. Cai Rang-markedet er stedet og det blir også besøk i en frukthage (Ba Cong) samt Bhin Thuy – et hus som er over 100 år gammelt.

Etter dette går turen til My Tho der en vegetar-lunsj inntas ved Phuoc Long-pagoden. Denne pagoden er kjent for en god samling av antikviteter og for ypperlig vegetarmat som lages av munkene. Nå venter storbyen igjen, vel tilbake i Ho Chi Minh City blir det en overnatting her. (F,L)

Dag 12 Ho Chi Minh City – Hjemreise

Hvis ønskelig kan reisen, mot tillegg, forlenges med sol og badeferie i Vietnam, eller et av nabolandene. Valget er ditt!

Send forespørsel